dinsdag 20 oktober 2020

Postzegels worden weer duurder, daarom nu zegels gekocht!

 Als ik post verstuur, dan vind ik het altijd fijn om die post te voorzien van een mooie postzegel, niet een saaie met het hoofd van de koning, of een met alleen maar een 1. Nee een plaatje vind ik veel leuker. De prijs van een postzegel met een mooie afbeelding is niet hoger dan de prijs van een saaie postzegel.

Per 1 januari 2021 worden de postzegels weer duurder. Nummer 1 wordt 5 cent in prijs verhoogd. Mijn voorraadje postzegels is de afgelopen tijd flink geslonken. Goedkoper zullen ze niet  worden, alleen ieder jaar duurder!
Het leek mij een goede gelegenheid om nu een aantal vellen mooie postzegels aan te schaffen. 

Ik heb 3 vellen van 10 zegels gekocht, uiteindelijk is de besparing niet zo groot, op de kop af €1,50. 

Maar kijk eens hoe mooi!32 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige zegels! Waar koop je die?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kocht ze online: https://shop.postnl.nl/webshop/post-en-pakketzegels
   De verzendkosten zijn gratis.

   Verwijderen
  2. ik koop deze zegels altijd bij de Primera in ons dorp, Yolanda

   Verwijderen
 2. Prachtig! Het is zo leuk om papieren post te krijgen met zo’n mooie postzegel er op. Ik had laatst ook allemaal mooie beestenpostzegels gekocht en toen kreeg ik er ook nog drie heel mooie postzegels bij cadeau. Zoals je zegt, het kost net zoveel als zo’n saaie en je krijgt ze ook gratis thuisgestuurd. Ik vind het leuk om post te versieren, soms pas ik zelfs de enveloppe aan de postzegel aan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn prachtig, maar ik kan niet ontdekken dat ze even duur zijn, misschien kijk ik verkeerd? (https://shop.postnl.nl/webshop/post-en-pakketzegels)

   Verwijderen
  2. De nummers 1 (voor brieven in Nederland tm 20 gram) kosten €9,10 per 10 stuks, of €5,46 per 6 stuks, of €45,50 per 50 stuks. Uitgerekend komt dat neer op 91 cent per stuk.

   Verwijderen
 3. Ja, die zijn écht mooi! Ik kocht een paar jaar geleden zo'n enorme rol met postzegels van 1 - die zijn nog steeds niet op, ik heb er veel lol aan! Ze zijn zelfs nog goedkoper dan de Decemberzegels van 2019....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het voordeel van de koningshoofd-zegels: je hoeft niet te likken. Bij deze schoonheden moet dat wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, je hoeft ze niet nat te maken, ze zijn zelfklevend.

   Verwijderen
 5. Ik verstuur altijd kaarten (soms met iets erbij)via greetz en krijg regelmatig een postzegel gratis en spaar ondertussen ook voor gratis postzegels. De kaarten maak ik met foto's etc wat leuker. Mijn handschrift is ook bijna onleesbaar, dus tekst is ook fijner lezen.
  Mooie postzegels!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze zijn prachtig!
  Ik denk er over maar weer eens een rol te kopen. Met de vorige heb ik een aantal jaren gedaan, dat kon wel uit. Maar het is eerst wel een investering.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi ,ik wist niet dat je ze zo makkelijk kon bestellen,
  Bedankt voor de tip.
  Moet je volgend jaar wel bij plakken ivm met hoge tarief,als je postzegels overhoudt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, je hoeft niet bij te plakken als er nummers op staan. Dat bijplakken moet alleen als er nog een waardeaanduiding in eurocenten op staat. Dat van die eurocenten is al heel lang geleden!

   Verwijderen
 8. Die zijn zeker mooi, haast zonde om te versturen. Ik vind het zelf altijd leuk als ik post ontvang met een bijzondere postzegel erop :) Dat geeft dan toch gelijk het gevoel dat er wat meer aaandacht aan besteed is.

  Ik heb zelf dit jaar de kinderpostzegels online gekocht, met Nijntje erop. Ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie postzegels. Bijna zonde om te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zeker een mooie postzegel maakt je post af!
  Kleine tip: heb je geen postzegels in huis? Bij post. Nl kun je ook een postzegelcode on line kopen. Kun je toch je brief of kaart versturen!
  Gr Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik koop postzegels altijd via postzegelsmetkorting[punt]nl. Scheelt ca 9 cent per zegel. En die met waardeaanduiding 1 blijven gewoon geldig zonder bijplakken als het tarief aangepast wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ze daar nu ook besteld. Ze werden keurig toegestuurd en zijn prachtig. En dus voordelig.

   Verwijderen
 12. Daar hou ik ook van een mooie postzegel en de envelop versieren. Zo is dat ook leuk om te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ze zien er mooi uit, maar zijn dit van die postzegels die je moet scheuren? Die vind ik altijd zo lastig... Het scheuren gaat bij mij vaak fout.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Is wel mooi postzegels maar is belachelijke duur om te kopen. 1 euro is al 2,20 guldens. Daar zijn allemaal van Rutte schuld alles wordt steeds duurder worden blehhhhh!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet dat ik nou een grote fan van Rutte ben, maar zonder Rutte was alles ongetwijfeld ook duurder geworden.
   De postzegels kosten nu omgerekend 2 gulden per stuk. Dat is inderdaad best duur, maar voor mij geen reden om mensen geen leuke kaart meer te sturen.

   Verwijderen
  2. Anoniem: dat is wel bijna 20 jaar geleden. Ik persoonlijk vind €0,91 voor een postzegel op een kaartje of brief wel meevallen. Gisteren 2 kaartjes verstuurd, 1 naar Amsterdam en eentje naar Krommenie en dat voor €1,84. Kaartjes kun je in elke prijsklasse kopen en nog leuker, maak ze zelf!

   Verwijderen
 15. Wat een mooie zegels. En wat leuk dat je “ nog “ echte post verstuurd. Heerlijk om te krijgen. En om te versturen. Is er een bus bij de winkels in de buurt ? Dus te belopen. Ik moest wel post in de bus doen voor een oude buurvrouwen. Nadat ze veel bussen weggehaald was het voor hun te ver. Vonden ze zo jammer. (Heb je haar weer 😷) Geen praatjes meer onderweg .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is de brievenbus nog steeds dicht bij, veel dichter dan de supermarkten. Er zijn in de omgeving vrij veel brievenbussen verdwenen, maar juist de brievenbus die altijd al het dichtste bij mijn huis was, is gebleven. Daar heb ik geluk mee gehad.

   Verwijderen
 16. De onderste heb ik al eens gehad, de andere kende ik nog niet! Ik koop ook altijd het liefst mooie zegels. Doen me denken aan mijn postzegelverzamelende opa.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Vanaf 16 november zijn de decemberzegels weer te gebrruiken op post tot 50 gram. Morgen plaats ik er een blogje over.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh, ik dacht dat ze €0,09 duurder zouden worden per 1 januari.
  Ik heb alleen nog van de koning en een vel appels en peren, dus ook hoog tijd om weer een paar mooie vellen te halen. Hopelijk zijn ze in voorraad, want de mooie vellen zijn er niet altijd. Ik zag laatst dat er ook zegels met Nijntje waren, vind ik ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat leuk om te lezen! Ik houd ook enorm van post versturen. Ik ga ook een paar velletjes inslaan voor het komende jaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.