zondag 29 november 2020

Ik kan een podcast beluisteren!

Vooral de jongeren onder mijn lezers zullen mij wel erg suf vinden, maar ik had nog nooit een podcast beluisterd.
Geen idee hoe je dat deed en of het iets voor mij was!
Ook sommige bloggers over geld hebben podcasts op hun blog staan,  eigenlijk vond ik dat ik dat beluisteren ook moest kunnen. ook Teunie van Eenvoudig Leven maakt podcasts.
Op de site van de Volkskrant staan regelmatig podcasts en er staan soms ook podcasts in mails van organisaties waar ik lid van ben. Niet dat ik de ambitie had om er zelf een te maken, maar kunnen beluisteren leek me een prima idee, een vrouw (= ik) wil tenslotte met haar tijd meegaan!
Dus heb ik hier gezocht hoe dat moet.
En nu kan ik het!

Een nieuwe wereld kan nu voor mij open gaan!
Beluister jij podcasts?

23 opmerkingen:

 1. Ik luisterde vroeger al graag hoorspelen op de radio. En toen ik per ongeluk terecht kwam op Brand in het landhuis en De Kofferbakmoord was ik fan van podcasts. Niet alleen spannende verhalen,maar bv ook Gijs Groenteman met de Grote HarrieBannink-podcasts(geweldig) en hij heeft nu weer zo'n mooie podcastserie met kinderboekenschijvers.
  Ik ga Teunie's podcast luisteren, ik had die helemaal gemist!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Teunie maakt podcasts voor het RD, de krant waar ze voor schrijft, die podcasts staan volgens mij niet op haar blog.

   Verwijderen
  2. Hier en daar wel. En anders googlen op RD. Behalve op zondag ­čśĆ

   Verwijderen
  3. ;-) Het RD is op zondag waarschijnlijk niet te beluisteren...
   Ik luister eigenlijk ooi podcasts - hoewel ik vroeger wel genoot van hoorspelen. Maar met mijn slechte oren... ? En ik geloof niet dat ik er het geduld voor heb..

   Verwijderen
  4. Ik ging me er net in verdiepen(dank je wel Aaf ­čśë) en kwam er achter dat je ze ook langzamer of sneller kan laten afspelen.

   Verwijderen
 2. Mijn man volgt veel podcasts over Tesla auto's. Ik luister wel eens losse afleveringen over verschillende onderwerpen, maar niet dat ik van een vaste podcast elke aflevering luister.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Overigens vind ik het absoluut niet suf dat je het nog niet eerder had gedaan. Ik zie het mijn moeder ook niet snel doen, bijvoorbeeld. Altijd maar "met de tijd meegaan" vind ik soms best overrated ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Podcasts kunnen juist voor oudere mensen heel fijn zijn . Ze zijn er over allerlei onderwerpen. Je gaat lekker zitten/liggen en luistert naar iets wat je leuk vind. Nog gratis ook.

   Verwijderen
 4. ‘S avonds als ik al in bed lig luister ik graag naar de podcasts van Radio4. Gemakkelijker dan een boek vasthouden en de leesbril op. Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In de auto zou ik er op langere ritten graag naar luiteren maar ik heb nog niet uitgevonden hoe dat van telefoonApp verboden moet worden met de radio.
  We luisteren eigenlijk de hele dag naar radio 1 en dan weet ik niet zo goed wanneer ik een Podcast zou moeten luisteren

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb me nog nooit verdiept in podcasts. Het boeit me niet. Ik lees liever. Net zoals filmpjes in bv kranten. Dan denk ik: had je het niet kunnen schrijven? Het is alleen gemakkelijk als je, bv zoals Lot, lange ritten maakt en niet kunt lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmm, had ik weer een heel verhaal getypt, maar niet ingelogd, bladzij vernieuwd, verhaal weg. Daarom nu maar in het kort: heerlijk, podcasts. Wat een fijne ontdekking voor je, leve het internet!
  Tips: The Happiness Lab, (tegenwoordig ook als uitgebreide gratis online Yale cursus The science of well-being); Paulien Cornelisse die voorleest uit eigen boek; De Rudi & Freddie Show van Rutger Bregman & Jesse Frederik van De Correspondent; De Groene Amsterdammer Podcast; Kwaad Bloed, van de VPRO, over waargebeurde misdaden (moord en doodslag).
  Overigens: iemand tips over een goede podcast speler? Ik gebruik nu de app Podcast Addict op mijn foon, gratis dus met reclame (heel klein onderaan het scherm, dus dat valt mee) maar deze is niet heel overzichtelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Via Spotify. Als je de betaalde versie hebt, krijg je helemaal geen reclame. Ideaal.

   Verwijderen
  2. Ik gebruik de app van Google, podcasts heet die. En die is dan meteen gekoppeld aan mijn Google account, dus op de telefoon en de laptop kan ik zo verder luisteren.

   Verwijderen
 8. Voor mij fijn om een stem te horen. Vooral als ik niet goed in slaap kan komen. Dan kan ik ook nog de timer instellen, zodat de podcast niet tot in de ochtend doorgaat.
  Leuk voor je dat je dit ontdekt hebt. Weer een extra optie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je bent niet de enige hoor haha had er nog nooit van gehoord maar eerlijk gezegd verdiep me ook niet in zulke dingen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het reuze goed dat je je erin verdiept hebt. Het staat al wel op mijn verlanglijstje maar nog niet gedaan. Jouw blogje dient dus ter inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog steeds niet ge-installeerd omdat het me nog niet duidelijk is hoe en wanneer je moet betalen. Ik weet dat er ook veel gratis.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik luister al meer dan 40 jaar naar "The Archers", op BBC radio 4. Echt een aanrader voor anglofielen zoals ik.

  Een hartelijke groet van Jo.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De podcast waarop Teunie te beluisteren is heet bij ons thuis als ik het goed heb wordt het morgen uitgezonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik gebruik Pocketcast als app, die heeft ook een webversie wat soms wel handig is.

  Inspiratie haal ik van deze site: https://podcastluisteren.nl/

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.