maandag 25 januari 2021

Slim gebruik maken van supermarktaanbiedingen

Als je naar mijn boodschappenlijstje kijkt, dan valt het waarschijnlijk op dat ik heel veel voeding en drinken koop in aanbiedingen. Ik kijk naar prijs, naar mijn voorraad en natuurlijk moet ik het lekker vinden.
Iedere week kijk ik online naar wat er volgende week in de aanbieding is en dan beslis ik of die aanbieding voor mij de moeite waard is. Nu ik weinig mobiel ben, beperk ik mij voornamelijk tot 2 supermarkten dicht in de buurt en soms ga ik ook naar de Lidl, die zit hier naast de AH.
Wat is in de komende week voor mij de moeite van het kopen waard?

AH

 • Sinaasappels, 2 netten van 2 kg voor €2,99. Ik heb nu nog 8 sinaasappels op voorraad, dus ik koop de nieuwe sinaasappels niet eerder dan komend weekend. Op één van de laatste dagen dat de aanbieding loopt.
 • Glorix en WC-eend, 5 voor 5 euro. Ik koop 5 flessen toiletreiniger. Mijn hulp wordt helemaal blij van A-merken voor haar schoonmaak. Het goedkoopste huismerk kost wat minder, maar ik houd haar graag tevreden.
 • Een paar Conference peren. Ze zijn 99 cent per kilo. Ik ben geen grote liefhebber, dus misschien ook wel niet.


Coop

 • Ook peren in de aanbieding, hier voor €1,29. Doyenné du Comice vind ik lekkerder dan de Conference. Dus misschien koop ik ze daar wel.
 • Huismerk koffie pakken 500 gram 2 = 1. Ik moet nog even goed mijn voorraad nalopen. Hoe veel koffie heb ik nog? Als er weinig meer is, dan koop ik wat bij!
 • Vis in blik voor €1,49 per blikje. Of ik dat koop, is nog niet zeker, ik heb nog blikjes tonijn in huis en ik heb die ook al heel lang in huis. De laatste tijd eet ik weinig visconserven.

Lidl

 • Gezeefde tomaten, een pak van 1 kg voor 69 cent. Heerlijk om soep van te maken!
 • Boeket tulpen voor €2,49


In de afgelopen weken waren er ook mooie aanbiedingen waar ik gebruik van gemaakt heb.
Meest 2 voor de prijs van 1:
vleesvervangers (die waren nòg goedkoper), sojazuivel, oploskoffie, bonen in blik, kattenvoer, knäckebröd.

Wat je altijd goed moet bedenken: heb ik er echt wat aan? Let op uiterste houdbaarheidsdatum, je aanwezige voorraad, smaakvoorkeuren van jou en je gezin. Je hebt er niets aan om de goedkope aanbieding op zekere dag weg te gooien: weg is je voordeel!

Word jij enthousiast van voordeel waar je echt wat aan hebt?

23 opmerkingen:

 1. Goeie tips weer! Toch wil ik graag een kanttekening maken bij de tulpen, hoe goedkoop, fleurig en verleidelijk ook. Deze worden helaas gekweekt met een hoop pesticiden. Gif dus! Een alternatief zou kunnen zijn om wat leuke takjes te plukken uit je tuin of omgeving, al dan niet met besjes of bloemetjes. Of koop een plantje dat veel langer meegaat dan tulpen (bij voorkeur bio natuurlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad ook mijn twijfels bij goedkope bloemen uit de supermarkt. Ik koop al jaren potjes met kleine narcissen, voor in huis. Die plant ik vervolgens in mijn tuin.
   Ik zie die bolletjes nu overal op komen en ik zie ook al bloemknoppen. Misschien graaf ik wel wat van die bolletjes op en zet ze binnen, dan haal ik ook het voorjaar in huis!

   Verwijderen
  2. Goed plan! Dan ben je helemaal goedkoop en duurzaam bezig!

   Verwijderen
  3. Dit is een groot misverstand en net zoals de bewering dat de Batavieren bij Lobith ons land binnenkwamen. Het waren Bataven, Nederland bestond niet en de Rijn raakt bij Spijk (GLD) de landgrens.
   Ik kom uit de bollenstreek en weet dat er héél vroeger (voor de 70'er jaren) slordig met het milieu rond de bollenvellen werd omgesprongen en terecht van een gifbol werd gesproken.
   Maar dat is AL JAREN NIET MEER. De kwekers hebben praktisch geen bestrijdingsmiddelen meer, het meeste is ingetrokken. Bovendien is misbruik van chemische middelen niet onmogelijk te traceren.

   Als je bijvoorbeeld in het najaar langs de bollenvelden rijdt dan zie je dat ze onder water zijn gezet. Dit inunderen bestrijdt ongewenst bodemleven zonder het soms te makkelijke gif.

   De tulpen van de supermarkt komen deze periode natuurlijk niet van het veld maar uit de kas waar biologische bestrijdingsmethoden kunnen worden toegepast. Chemische bestrijdingsmiddelen tasten ook die biologie aan en kunnen dus niet gebruikt worden.

   Dus koop gerust deze DUURZAME tulpen en bloembollen, men is in de sierteelt sector heel bewust bezig.

   Bovendien is het nodig de boel een beetje op te fleuren in deze saaie tijd. Een fijn gevoel is het zeker wel waard.

   Verwijderen
 2. Ja ik koop regelmatig aanbiedingen. Maar ga nu liever niet naar verschillende winkels en laat dan het voordeel maar gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eens met anoniem, de meeste bloemen zijn gekweekt met pesticiden. Hier gelukkig een biobloemenboer in de buurt. En twee tuincentra die (tuin)planten zonder gif verkopen.
  En verder let ik net als Aaf altijd op dat ik me niet laat inpakken door de reclames.Eerst boodschappenlijstje maken en dan de aanbiedingen erbij pakken. Dan ruil ik wat menu opties om, bijv als de boerenkool in de aanbieding is(al is diepgevroren altijd goedkoop) f kop ik wat aanbiedingen waarvan ik weet dat ze lang houdbaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "De meeste bloemen zijn gekweekt met pesticiden" is niet waar en aanmatigend! De anonieme schrijver geeft zelf dat er meer wordt verkocht met het predicaat "biologisch".

   Verwijderen
 4. Sinds maart vorig jaar kopen we alleen nog maar bij onze supermarkt bezorgert en bij 3 stalletjes op de markt. We missen dus best veel aanbiedingen maar zijn niet duurder uit. Het gebrek aan verleiding compenseert blijkbaar de afgeprijsde waren. We eten vrij voorspelbaar met zo nu en dan een extraatje
  We hebben het eerste avondklok weekend gevierd met wat knabbels en een toetje, dat hebben we anders niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga nu meestal 1 à 2 x per week naar een supermarkt en verder niet. Dit vooral om het besmettingsgevaar te verkleinen. Dus zeer waarschijnlijk laat ik deze week 1 optie, of misschien wel 2, vallen.

   Verwijderen
 5. Ik bestel m'n boodschappen online bij AH en loop de bonusaanbiedingen dan door. Ik koop ze inderdaad alleen als ik ze nodig heb en lekker vindt, maar de aanbieding moet ook wel goed genoeg zijn.
  Suuz (adoxography.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik let nooit op de uiterste houdbaarheidsdatum. Alleen bij verse waar: tenminste houdbaar tot. Alleen bij sommige zaken, zoals bv twee potten zure haring en twee rookworsten. De tweede pot en worst moet wel even kunnen blijven staan, in zo'n geval let ik er op. Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bedoel ook eigenlijk bij verse waar, die heeft soms een te gebruiken-tot-datum (dat steekt heel nauw) en soms een tenminste-houdbaar-tot-datum. Ik koop bijvoorbeeld geen gerookte haring of makreel met een tenminste-houdbaar-tot-datum van morgen of overmorgen, want dat betekent dat ik het heel snel op moet eten en niet over een aantal dagen kan verspreiden.

   Verwijderen
 7. Ik ben gek op voordeeltjes. En dan het liefst nog een beter voordeeltje dan de 1+1 of 50% korting, maar die komen niet zo vaak voorbij. Zo pas kwam er een goede aanbieding voorbij voor koekjes. Dat resulteert er dan alleen maar in dat ik die koekjes sneller opeet dan normaal, dus eigenlijk had ik ze beter niet kunnen kopen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja, dat is een valkuil! Heerlijke koekjes en ook nog eens extra goedkoop! Helaas werkt het ook bij mij zo dat ik dergelijke dingen sneller opeet dan normaal.
   Ik heb dat ook met ander ongezond voedsel waar ik dol op ben. Ik weet dat ik het absoluut niet moet doen, en toch trekt het dan aan mij.
   Het lukt mij de laatste tijd prima om de verleidingen te weerstaan. Vandaar ook het gewichtsverlies.

   Verwijderen
  2. Dat vind ik heel knap..! Bij mij is het hek helaas van de dam na eerst een jaar heel streng geleefd te hebben (meer dan 10 kilo afgevallen) en daarna mijn zwangerschapsdiabetes. Dus heel veel respect voor jou!

   Verwijderen
 8. Ik let einde van de maand ook extra goed op afgeprijsde houdbare producten die over de Tenminste Houdbaar Tot datum gaan. Dit geldt bijv. voor crackers, pesto, vis in blik, pindakaas etc. Dit blijft maanden na de tht verlopen datum nog goed. Bij drogist prijzen ze ook creme en zeep af met tht. Dus eind van elke maand maak ik mijn rondjes.. Levert elke maand wat op. Ja je moet tijd hebben.. maar dat heb ik, ik doe alles per fiets en ik vind het leuk om te doen, dus geen nadelen voor mij. Xenos(nu helaas gesloten) koopt partijen op die ze dan spotgoedkoop wegdoen einde van elke maand. Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat's inderdaad goed te doen, maar je moet goed op de prijs letten en ook bij de kassa.
   Ik heb het een aantal keer meegemaakt dat rara een afgeprijsd artikel duurder waren dan hetzelfde maar dan in de aanbieding.

   Verwijderen
 9. Sinds ik bestel mbv reklameblaadjes en laat leveren ben ik veel goedkoper uit. geen impulsinkopen dus.
  omaja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die reclamefolders lees ik online. Dat scheelt bomen!

   Verwijderen
  2. Dat is een illusie dat dat bomen scheelt. Folderbezorgers krijgen per adres een voorverpakt pakket geleverd, of allemaal losse folders die ze dan zelf nog in elkaar moeten vouwen. Van die laatste houd je altijd nog een heleboel folders over, want die krijg je per stapel dus niet uitgeteld. Je hebt dus voor elk adres van je wijk minimaal één folderpakket, ook al zou 99% van de adressen een nee-sticker op de deur hebben. De ouders van jonge folderbezorgers hebben volle papier containers...

   Verwijderen
  3. Online folders vouwen en daarna in de papierbak. Knap hoor.

   Verwijderen
  4. Het klopt wat je zegt anoniem van 10.45 Ik zie het grote restant folders altijd staan wat weer terug moet omdat er veel Nee stickers zijn .Dus het maakt idd niets uit of je ze online leest

   Verwijderen
  5. Wat bizar zeg, dat dat geen foldersdrukken scheelt. Dat wist ik niet. Scheelt dus alleen een loopje naar de papiercontainer voor mezelf....

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.