zaterdag 9 januari 2021

Weinig boodschappen in week 1: ver onder budget!

In de afgelopen week kocht ik weinig boodschappen.
Erg weinig.
Veel minder dan mijn budget van 35 euro per week.
Dat kwam vooral omdat ik mijn voorraad in vriezer, koelkast en voorraadkast wat wil opruimen. Dus had ik verder weinig nodig.
Ik kookte met pompoen die ik al weken in huis had, met diepvriesspinazie, met tomaten uit blik, tomatenpuree en uien. Met tofu met een tht datum van 10 januari en rode linzen die vast en zeker al wat over de tht datum waren. Verder at ik ingevroren maaltijden, omdat ik die verder niet gelabeld heb, is dat altijd een "verrassingsmenu" als ik, eenmaal ontdooid, het deksel er af haal.

Die tomatenpuree doet mij denken aan zelfgemaakte tomatenuiensoep die ik vroeger, ik heb het dan over tenminste 35 jaar geleden, altijd zo heerlijk vond.  Die ga ik ook weer eens een keer maken! Heel simpel met veel uien, flink wat olijfolie, twee blikjes tomatenpuree, volkoren tarwemeel om te binden en twee bouillonblokjes. Niet heel voedingskundig verantwoord, want te vet, te zout en te weinig groenten, maar wel heel lekker! Voor een keer voedingskundig onverantwoord moet kunnen!

Ik heb wel flink wat fruit ingeslagen, meest in aanbiedingen. Ik ben een grote liefhebber van sinaasappels, kakifruit en ook diepvries bramen (2 doosjes) en diepvries ananas (2 doosjes) vind ik heel lekker door naturel toetjes.

2 t/m 8 jan'21


*=aanbieding, @=afgeprijsd GTA= geld terug actie WAAR PRIJS
Voeding    
4 doosjes fruit, totaal 1 kg, diepvries* AH 2,64
2 kakifruit* AH 0,79
583 gr appels AH 1,16
4 kg sinaasappels* AH 2,99
snoeptomaatjes, 2x 250 gr* AH 1,49
2 rode paprika's AH 0,89
4 verpakkingen soja toetje,naturel en ongezoet* AH 3,94
Snacks/ hapjes   0,00
Dranken    
2 liter sojamelk AH 1,76
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN     15,66
Diversen    
allesreiniger, 4 flessen AH 4,57
2 potjes narcissen, tête à tête* AH 1,93
maillotje voor kleinkind @ AH 1,00
TOTAAL   23,16

2 opmerkingen:

  1. Tomatenpuree is gewoon héél veel supergeconcentreerde tomaten, dat en de uien en je hebt al flink wat groenten :D
    Gaat natuurlijk niet helemaal op maar het klinkt leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben heel benieuwd naar je tomatensoeprecept! Zo onverantwoord is het ook weer niet gezien de olijfolie, uien etc! Deel je het recept?

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.