maandag 1 februari 2021

Coronahaar

Ondertussen is het 24 weken geleden dat ik naar de kapper ben geweest. Dat was in augustus vorig jaar. Ik ga meestal vier keer per jaar naar de kapper, niet heel vaak, maar toch zeker vaker dan nu!
Ik zou in december weer naar de kapper, maar dat is er niet van gekomen en uiteindelijk ging het door de lockdown helemaal niet door!
Ik heb voor 11 februari weer een afspraak met de kapper, die afspraak heb ik al 2x verzet. Zou het nu wel doorgaan? Ik heb mijn twijfels, ik vrees dat het later in februari wordt!
Nog even en mijn haar ziet er uit als dat van Catweazle 😂

Catweazle, één van de hoofdpersonen uit een erg leuke kinderserie uit de jaren 70.

Wat doe ik nu? Ik kam mijn haar een beetje opzij en dan lijkt het nog wel wat. Ik kleur mijn haar niet, dus uitgroei van grijs haar heb ik niet.

Wat doe je als je toch kort haar wilt houden? Je gebruikt de tondeuse. Die heb je ook met opzetkammen, waardoor het haar kort blijft, maar er toch een beetje haar blijft staan. Je hebt kammen tot ongeveer 3 centimeter, dus dan heb je stiekeltjeshaar. Een beetje gel er in, en je bent weer helemaal fris en fruitig!

Vroeger, in de jaren 80, hadden wij ook een tondeuse. We zaten in de bijstand en we spaarden daarmee kapperskosten uit. Dochters hadden lang haar, dat hield ik zelf een beetje bij en man schoor ik met de tondeuse kort.
Op een dag deden we ook mijn haar, met opzetkam, zodat het niet al te kort werd.  Super makkelijk! Ik hoefde mijn haar niet te kammen, want het zat vanzelf goed en ik had maar 1 druppeltje shampoo nodig om mijn haren te wassen! Niet lang na die knipbeurt kwamen mijn ouders op bezoek en mijn moeder schrok zich een hoedje! Mijn ultrakorte kapsel deed haar helemaal denken aan het kaalscheren van vrouwen ten tijde van de bevrijding na de 2e wereldoorlog. Die vrouwen hadden een relatie gehad met een Duitse man en werden door het kaalscheren voor dat gedrag, die liefde, bestraft! Moffenhoeren werden die vrouwen en meisjes genoemd. Ze vond het door die associatie vreselijk dat ik zulk kort haar had!
Ik ging toen voortaan toch maar weer naar de kapper!

21 opmerkingen:

 1. Ha ha Catweazle. Had ie niet een kikker als huisdier (Ticker) ? Groet Rob

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Touchwood heette de pad, in de Nederlandse ondertiteling inderdaad Tikker genoemd.

   Verwijderen
  2. OK, ja dat was 'm. Goed geheugen ! Groet Rob

   Verwijderen
  3. De beginmuziek van Catweazle is ook zo leuk! Ik ben nog steeds fan van die serie.
   Ik ondekte dat iets langer haar mij beter staat.Ben een tijd terug wel weer naar de kapper geweest maar laat het niet meer echt kort knippen.

   Verwijderen
 2. Ik ben al vanaf de eerste lockdown niet naar de kapper geweest, had toen net een afspraak die niet doorging. Ik gebruikte haarband om er nog wat van te maken. Nu kan het in een staartje. Ik laat het maar even zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig heeft Hubbie altijd zijn haar al met de tondeuse gedaan. Alle 4 mijn kinderen hebben lang haar. Ook de jongens ja, allemaal een lange staart. Mijn haar had ik net voor de lockdown zo laten knippen dat ik het kon laten groeien. Kan nu een staart😊

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Poeh, mijn laatste kappersbezoek was november, en dat is al heel goed merkbaar. Als ik alleen thuis ben doe ik er een ceintuur in die ik anders toch niet gebruik - doet die ook nog dienst. Ik zie mezelf meer als Madam MikMak - grijs en wild! En ik ben blij dat het nog niet te warm is, dan zou ik écht flinke jeuk hebben! Vroeger, in mijn arme tijden, had ik inderdaad ook heel kort haar - zó kort dat mijn ouders op grond DAARVAN zagen dat ik lesbisch was... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb lang haar en ben nog niet grijs, dus behalve dat ik zie dat de puntjes inmiddels wel terminaal zijn, kan het nog prima. Bij de peuter wordt het langzaamaan wel een wilde bos, helemaal in dit wollenmutsseizoen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In maart had ik besloten te gaan vergrijzen, want ik voorzag dat er wel meerdere lock downs zouden volgen. Het gaat me aan het hart voor onze kapper en zijn team dat ze nu al weer zo lang dicht zijn.
  Mijn haar wordt erg lang en los staat lijzig en verwaarloosd. Met speldjes en een sierspeld probeer ik er vorm en daarmee pit aan te geven. Gelukkig was mijn verfkleur niet heel afwijkend van mijn grijze tint. Ik zag op de markt een paar dames met flinke uitgroei van hun heel donkere haar. Van een afstand leek het of ze kaal aan het worden waren.
  Onze mannen zien er langzamerhand erg wild uit, maar vertrouwen me de schaar nog niet toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb lang haar, laat het gewoon maar groeien en hangen, en ik verf het zelf. Ik ga dus eigenlijk nooit naar de kapper.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb krullen en ga altijd naar een speciale krullenkapster, zelf kan ik dus niet stukjes van pony en randen bijwerken. Ben wel benieuwd hoe het zich ontwikkeld als het langer wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Aaf,
  Ik ben een tijdje niet op je blog geweest. Maar super leuk om weer van je te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Met mijn lange lokken maakt het allemaal wat minder uit en er zit bij mij dan ook niet echt regelmaat in het kappersbezoek. Ik had een afspraak voor maart staan vorig jaar en ben nu sinds eind 2019 dus niet meer geweest. Mijn vader doet keurig elke 6 weken het bedrag bij zijn kapper door de bus. Straks gaat het er immers in één keer af, dus dan zou de beste man er maar één keer verdienen. Dat vind ik wel enorm netjes en sympathiek, als vaste klant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is buitengewoon lief van je vader zeg. Groet,g

   Verwijderen
 11. Haha, Catweazle. Zo ziet mijn vader ook uit als mijn moeder zijn baard in deze lockdown niet bijhoudt. Verder komen er nu woeste krullen tevoorschijn bij hem. Mam heeft een makkelijk kort kapsel dat er nog redelijk uit ziet. Ik heb lang haar en alleen de pony moet bijgeknipt worden. Wij waren in de week voor Kerstmis nog naar de kapper geweest, dus we lopen er nog redelijk netjes bij. Maar als ik dan mijn buurman zie😂😂😂😂 zijn kapsel is nu echt ontploft.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben vorig jaar in Januari voor het laatst naar de kapper geweest. Hoewel ik 50 jaar geleden voor het laatst lang haar had en absoluut niet van plan was om het ooit weer te laten groeien ben ik nu werkelijk blij met mijn staart. Mijn kinderen vinden dat het me goed staat. Ik verf het wel regelmatig bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Half november ben ik voor de laatste keer geweest. In december zou ik weer gegaan zijn en die afspraak is ondertussen al twee keer verplaatst. Voor mij is het niet zo erg dat het langer wordt en de uitgroei valt niet zo heel erg op.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Eind Oktober is mijn haar nog een keer super kort geknipt ,nu begint het weer op Coupe Corona te lijken als ik er niets aan doe .Gelukkig kan ik goed met de föhn en styling borstel overweg en anders word het toch een staartje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Liever coronahaar dan coronalongen. Ik kan nog tot mei vooruit. Dan is mijn normale tussentijd verstreken.

  Mijn man heeft een ander kapsel, ik knip hem. Ooit toen we minder overhield en aan ons werk dan aan de bijstand knipte ik hem ook een poos. Vreselijk rotwerk is het, knippen. Ik zie steeds meer vage knotjes, schuifspeldjes en millimeter haar op mijn beeldscherm.
  Inmiddels vragen mensen me wie mijn haar knipt en of diegene plek heeft. Sja ik ga zo eens per jaar dus ik zie er prima uit..

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Afgelopen weekend heb ik het haar van mijn man met de tondeuse bewerkt, ik moet zeggen van voren zag het er prachtig uit, aan de achterkant viel het een beetje tegen, gelukkig ziet hij het zelf niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb Sander ook met de tondeuse gedaan. Tobias zijn haar wordt ook wat lang, maar het staat hem (nog) wel.

  Mijn eigen haar mag ook wel weer een keer, al zijn mijn zus en moeder aan het lobbyen dat ik het langer moet houden dan ik zelf wil. Maar zodra het kan ga ik toch echt weer naar de kapper!

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.