dinsdag 4 mei 2021

Een mooi bedrag aan belastinggeld terug!

Gisteren zat er een brief in mijn digitale brievenbus. In de berichtenbox van MijnOverheid een brief van de belastingdienst. Ze hadden het bedrag berekend dat ik terug krijg.
Ik krijg volgens de definitieve aanslag 2020 nog €425 terug. Het geld wordt gestort tussen 11 en 18 mei. 
Dat is mooi, dat betekent dat ik in deze maand vakantiegeld van de AOW krijg en ook nog dit bedrag!

Het is prettig snel, hoewel mijn definitieve aanslag vorig jaar net iets sneller was. Toen ontving ik bericht op 28 april, nu op 3 mei.

Het bedrag klopt met de berekening in de aangifte die ik op 3 maart verzond. Ik heb nog geen bericht over de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) ontvangen. Volgens de berekening in de aangifte moet ik nog 182 euro betalen.
Per saldo houd ik over 425-182 = €243,-
Daar kan ik komende zomer een leuk uitstapje van maken!
Als mijn heup tenminste een beetje meewerkt, misschien wordt het september. Dan is het ook vaak nog prima weer!

Heb jij al bericht van de belastingdienst?

9 opmerkingen:

 1. Dat is een mooi bedrag Aaf. Daar kun je zeker leuke dingen van doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Da's weer een meevaller! Toevallig ging het gisteren nog door mijn hoofd 'zou de belastingteruggave binnenkort komen?' We wachten het af.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke verrassing, ook al wist je dat het kwam! Ik heb nog geen bericht, krijg ook niets terug - ik ben te "rijk" - geen koophuis, wel genoeg spaargeld etc, en daar betaal je voor....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is altijd fijn! Wij hebben nog geen bericht, ivm het bedrijf gaat het allemaal iets langzamer. Maar het ziet er gunstig uit. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee,. Nog geen bericht ontvangen. Maar ben blij te horen dat jij wel al bericht hebt. Het zit er dus aan te komen, ben benieuwd naar de uitkomst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, nu heb ik ook bericht ontvangen en wel ook hetzelfde bedrag als berekend in de aangifte.

   Verwijderen
 6. Een leuk bedrag. Ook hier komt het geldbootje van de belasting even langs om wat af te leveren. Word deze week gestort

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben op 3 mei jl. bericht ontvangen van de Belastingdienst. Ik krijg € 515,- terug, mijn echtgenote € 240,-. In feite is dat in grote lijnen de belastingkorting voor beleggen in ideële beleggingsfondsen. Maar daar zitten we nu wel zo'n beetje een onze max. Voorlopig kunnen we nog even doorsparen voordat we belasting over ons 'normale' spaargeld moeten betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij moeten best wat terug betalen. Door afkeuring geen baan meer en dus geen inkomensafhankelijke combinatie korting meer.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar in mijn ogen onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.