donderdag 30 april 2020

Definitieve aanslag belastingdienst al binnen!

Definitieve aanslag

Begin maart heb ik de aangifte digitaal verzonden en ik had afgelopen dinsdag al bericht in de berichtenbox van MijnOverheid!
Dat is snel! Zowel over de inkomstenbelasting als over de zorgverzekeringswet heb ik een bericht gehad dat ik moet betalen.

Marinus van Reymerswale, 1542, belastingontvanger,
Bayerische Staatsgemäldesammlungen

Betalen maar!

Het zat er aan te komen, bij de aangifte bleek al dat ik te weinig inkomstenbelasting en te weinig Inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet had betaald. De bedragen bij de aangifte komen overeen met de aanslagen die ik heb binnengekregen in de berichtenbox.
In totaal €319,- moet ik betalen. Uiterlijk op 13 juni moet het geld binnen zijn bij de belastingdienst.
Dus ik heb de betaling al klaargezet. Kort na ontvangst van mijn pensioen en AOW in mei gaat dit geld naar de belastingdienst.
Kantoor belastingontvanger, schilder onbekend,  ca 1580, Rijksmuseum Amsterdam

Is dat erg?

Ach nee, het is een beetje jammer van mijn vakantiegeld dat ik dan net heb ontvangen, maar rampzalig is het allerminst. Zonder betaling van belastingen kan een land niet functioneren, het is gewoon broodnodig dat er belastinggeld binnenkomt. 

Laatste dag!

Oh, en trouwens, als je geen uitstel aangevraagd hebt, dan is het vandaag de laatste dag waarop je aangifte inkomstenbelasting 2019 kunt doen!
En wil je uitstel? Vandaag kun je dat nog aanvragen!

18 opmerkingen:

 1. Ik kreeg gisteren ook de definitieve aanslag, alleen ziet die er bij mij gunstiger uit, ik krijg nl. terug. De dagtekening is 7 mei (volgens mij is antidateren strafbaar maar bij de BD blijkbaar niet), dus rond die tijd zal het geld ook wel overgeboekt worden. Het heeft al een doel: grafrechten betalen en een mobiele airco kopen. Twee totaal verschillende 'zaken', beide nodig. Voor de volgende warme zomer (wanneer die dan ook is) ben ik voorbereid. Groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een dagtekening van 7 mei is geen antedateren, dat is postdateren. Dat is volgens mij niet strafbaar.
   Op mijn aanslagen was de dagtekening 2 mei 2020. Ik denk dat ik rond die tijd de papieren versies ontvang.

   Verwijderen
  2. Ja, je hebt gelijk! En vreemd hè, dat we ook nog steeds een papieren versie ontvangen. Ik heb gekeken of ik daarvoor een vinkje weg kon halen o.i.d. maar dat bleek niet te kunnen.

   Verwijderen
 2. Als ze geld krijgen lijken ze opeens een stuk sneller...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, ik krijg ook terug, en ook met als datum 2 mei😁

   Verwijderen
  2. Ook ik krijg terug en ook bij mij heeft het maar (?) anderhalve maand geduurd. Dus helemaal top.

   Verwijderen
 3. Wat een leuke afbeelding !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pas gisteren deden wij de aangifte. Volgens de berekening krijgen wij 1500€ terug. Wij hebben vorig jaar van een heel laag inkomen geleefd, omdat we niet tot de AOW-leeftijd wilden werken.
  We bleken eerst al recht te hebben op zorgtoeslag en nu dus die teruggave.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn voor jullie. Dan valt het allemaal toch weer mee en kun je misschien een leuk buffertje opbouwen.

   Verwijderen
 5. Ik heb vandaag mijn aangifte juist ingediend. Omdat we nog wat aftrekposten wilden controleren, heeft het dit jaar wat langer geduurd. Ik ben benieuwd wanneer wij reactie krijgen. Volgens afspraak zou dit uiterlijk voor 1 juli moeten zijn, maar het mag van mij ook wat eerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Begin maart aangifte gedaan maar hier nog definitieve beschikking ontvangen, volgens accountant krijgen we leuk bedrag terug, dus wacht met spanning af

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn man doet de aangifte zo snel het kan en Dinsdag al bericht dat we 900 euro terug krijgen binnen 14 dagen .Een leuk extra spaarpotje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze zijn er snel bij! Ik moet ook betalen, stiekem hoop ik dat het nog even duurt voordat mijn definitieve aanslagen er zijn :-). Ik heb het wel, maar vind het leuk om het zo lang mogelijk te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen de spaarrentes nog hoger waren, betaalde ik het liefst zo laat mogelijk. Dan kon ik in de tussentijd nog wat rente ontvangen. Nu, met die lage rentes, maakt het mij niets meer uit wanneer ik betaal.

   Verwijderen
 9. Definitieve aanslag zo snel??

  Ik krijg inderdaad deze periode bericht van mijn "eenvoudige aanslag".
  Maar dat is niet de definitieve, maar altijd een voorlopige.
  Op de definitieve moet ik tussen de 6 tot 12 maanden wachten, en ik heb totaal geen bijzondere situatie of aftrekposten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik heb mijn inkomstebelasting 2019 ingedient op 20 maart 2020 door een boekhouder
  ik heb nog steets niks het is nu 30-6-20
  ik heb ze gebeld en ze zijde vandaag krijg je een brief dat de belasting meer tijd nodig moet hebben op het laatse moment sturen ze een brief die ik nog niet heb gehad dus ja terwijl ik al tig keer heb gebeld daar voor

  als ze geld moeten hebben zijn ze als de kippen er bij
  maar als je geld trug krijg dan moet ik maar wachten op de datum en dan nog eens een uitstel van wachten ik wacht al 3 maanden nog een 3 maanden wachten
  dat mogen ze wel maar als ze geld moeten hebben dan is het binnen 1 maand betaalen

  met vriendelijk groet m geerinck

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar in mijn ogen onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.