vrijdag 2 juli 2021

Een zelftest gekocht

De covid-19 tests worden tegenwoordig overal aangeboden. Bij de drogist, in de supermarkt, in warenhuizen. Misschien zelfs wel op de markt!

Op de site van drogisterijketen E.tos
"De corona zelftest is een antigeensneltest. Met een antigeensneltest meet je of je besmet bent met het corona virus aan de hand van antigenen. Door middel van een uitstrijkje met een wattenstaafje uit je keel of neus wordt aangetoond of er een viruseiwit, ook wel antigeen genoemd, aanwezig is in het slijmvlies. Hierbij geldt dat hoe meer antigenen er worden gemeten, hoe meer virusdeeltjes van het corona virus je in je lichaam hebt. Als de uitslag van de corona zelftest positief is, is de kans groot dat je besmet bent met het coronavirus. "

Ik kocht een FlowFlex COVID-19 test.
Op de site van Kruidvat lees ik:

Wat betekent de uitslag van de FlowFlex COVID-19 Zelftest?

De testuitslag is positief. Dit betekent dat je waarschijnlijk corona hebt. Ga in isolatie en maak direct een afspraak voor een hertest bij de GGD. Een zelftest is minder betrouwbaar dan de test op de GGD testlocatie. Hierdoor is er kans dat je positieve uitslag vals alarm is.

De testuitslag is negatief. Dit betekent dat je waarschijnlijk geen corona hebt. Let op! Een negatieve uitslag van een zelftest is niet 100% betrouwbaar. Blijf dus voorzichtig en blijf altijd de coronaregels volgen.

Wanneer ga ik de test inzetten? Als iemand in de gezinnen van mijn kinderen positief getest is. Als mijn zelftest dan positief is, dan ga ik voor een hertest naar de GGD.


24 opmerkingen:

 1. Ik heb ook een sneltest in huis voor het geval dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ik niet en ik ga het ook niet kopen.
  Als er iemand in je omgeveing besmet is dan blijf je uit de buurt en als je klachten krijgt of je vertrouwt het niet dan laat je je testen.
  Ik doe niet mee aan deze hysterie rond de zelftesten en als het echt zo belangrijk was om zelf te testen dan moet de overheid ze maar verstrekken.
  En ja ,ik ben volledig gevaccineerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien is het weggegooid geld. Ik heb in ieder geval niet een dure gekocht, bij de Action kosten ze €1,79. Dat is te overzien.
   Dezelfde tests zijn elders duurder, soms wel dubbel zo duur of méér. De test die ik in huis heb is houdbaar tot maart 2023.

   Verwijderen
 3. Ik heb er 4 in huis en hoop eigenlijk dat ze langzaam over de datum gaan raken. Dan is het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt beter meteen naar de GGD gaan voor een test als je iemand in je kring positief getest is. De zelftesten zijn niet betrouwbaar genoeg!
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is in mijn kring nog nooit iemand positief getest. Iedereen test voortdurend negatief: mijn kleinkinderen, mijn dochters, mijn schoonzoons, mijn hulp, niemand waarmee ik langer dan 5 minuten op 1,5 meter afstand ben geweest.
   Mijn Coronamelder app is ook nog nooit gaan piepen.
   Als iemand positief getest zou worden, dan zou ik naar een teststraat gaan.

   Verwijderen
  2. Dus dan hoef je geen zelftest te kopen.

   Verwijderen
  3. Misschien duidt het feit dat er zo weinig positief getest wordt op testgekte.
   Laatst in een documentaire gezien dat er in ik weet niet meer welk land getest wordt als iemand ziek omdat mensen zonder symptomen geen covid doorgeven. Ik denk dat ze ons enorm bang hebben gemaakt en maak me zorgen welke impact al die mondmaskers, testen en ontsmettingstroep op ons milieu hebben. En hoeveel klimaatdoden er dan gaan vallen. Laat ons voorzichtig zijn maar ook logisch en met gezond verstand handelen, afstand houden en handen wassen met een klompje zeep doet al heel veel.

   Verwijderen
  4. Mee eens. Met kinderen op de basisschool blijf je naar de teststraat rijden.

   Deze keer werd ik ook verkouden. Ik ben thuisgebleven, maar eigenlijk vind ik het onzin: zowel ik als mijn man zien gewoonlijk niemand binnen de 1 1/2 meter. De boodschappen worden thuisbezorgd en kennissen en vrienden spreken we telefonisch of buiten op ruime afstand.

   We worden verkouden omdat onze dochter van 7 iedereen aansteekt.

   Verwijderen
  5. Elke keer als ik het ziekenhuis binnenloop waar ik werk staat daar een bord met ,geen klachten? Niet testen. Dat staat er al sinds feb. 2020.als je zelf geen klachten hebt is testen niet zinvol. Ik doe ook niet aan preventieve zelftesten.

   Verwijderen
 5. Ik heb er ook 2 van de Action.
  (Van het A.C. Tion zegt één van mijn buren)

  Ik zal het gebruiken als ik de verkoudheidsverschijnselen krijg, die bij de nieuwe Delta Plus mutant horen. Omdat ik volledig gevaccineerd ben zal zelf ik na besmetting niet meer verschijnselen krijgen dan hoofdpijn, niezen, snotterigheid, diarree en misschien hoesten. Maar na een besmetting ben ik besmettelijk voor anderen, die er ernstig ziek van kunnen worden. Ik wil niemand ziek maken.

  De zelftest geeft een betrouwbare negatieve uitslag.
  Geeft de zelftest een positieve uitslag, dan is die niet helemaal betrouwbaar, maar dan kun je laten testen in een teststation voor meer zekerheid.

  Ik vraag me wel af, of er in Nederland dan medicatie beschikbaar is om van dat virus af te komen. Maar misschien moet je dan als gevaccineerde alleen maar thuis blijven tot het weer weg is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik werk in het onderwijs en doe 2x per week een zelftest als ik geen symptomen heb. Om niet ongemerkt mijn klas aan te steken. Zodra ik klachten heb, moet ik alsnog naar de teststraat.
   Ik dacht dat het juist andersom was, veel kans om verkeerd negatief te testen en dat positief vrijwel altijd ook echt positief is.

   Verwijderen
 6. Als we allemaal gewoon stoppen met testen is deze zogenaamde pandemie zo voorbij.
  Gewoon doorgaan met leven, risico hoort bij het leven en dood gaan we tenslotte allemaal.
  De angst die gezaaid is is pas negatief en verlammend, vaccins die omstreden zijn en nu ook nog kinderen gaan vaccineren, waar gaat het allemaal heen.
  Ik maak me grote zorgen om de toekomst van ons allemaal.
  Vraag je jezelf nooit af wie er geld verdienen aan die vaccins en tests? Aan de volledige Covid hysterie, laten we er toch mee ophouden daaraan mee te doen.
  En nogmaals, ik hoop dat ik ongelijk heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat stoppen met testen gelijk staat aan je kop in het zand steken.

   Verwijderen
  2. Inderdaad Aaf dat ben ik helemaal met je eens.
   En we gaan ook gewoon door met leven maar wel voorzichtiger en daar is niets mis mee. Nadenken wat je doet en wanneer je wel of niet iets inzet met grotendeels eigen boeren verstand en de algemene richtlijnen in de gaten houden.
   Gisteren was het bij de kringloop veel te druk voor mij, ben weggegaan. En ik blijf handen wassen als ik weer in de auto zit.

   Verwijderen
  3. Luz, groot gelijk heb je. Spijtig dat je bij de minderheid bent.

   Verwijderen
  4. Luz, je hebt natuurlijk groot gelijk.
   Wat momenteel in Indonesië gebeurt is ook zo voorbij! Er is heus, heus geen pandemie. Het ligt allemaal aan de fabrikanten van de vaccins en testen. Die willen gewoon zoveel mogelijk geld verdienen aan arme, goedgelovige personen.
   Dat Covid in landen waar een groot gedeelte van de bevolking beide vaccinaties heeft gehad, veel minder slachtoffers maakt, is natuurlijk puur toeval. Of misschien toch niet?

   "Luz" betekent toch "licht"? Jammer dat je je naam geen eer aandoet.

   Een hartelijke groet van Jo.

   Verwijderen
  5. Je kan pas op termijn zeggen of die vaccins ons geholpen hebben of niet. En met cijfers kan je veel, hier in België heel veel coronadoden en gisteren op de radio gehoord dat veel oudere mensen aan kanker overleden zijn maar met corona. Enige nuance is soms ver zoek. Het aantal doden zou ook mogen vermeld worden samen met het aantal inwoners van een land. Spijtig dat er doden vallen maar dat hoort nu eenmaal bij het leven. Ik denk dat we pas later alle nevenschade gaan zien van al dan niet gekke maatregelen.
   Het zelf niet mogen beschikken over mijn doen en laten heeft mij enorm ongelukkig gemaakt. Ik wens niemand in gevaar te brengen en wil afstand houden, mijn handen wassen en mijn gezond verstand gebruiken.

   Verwijderen
  6. Op teletekst vandaag:
   In Zuid-Afrika zijn gisteren 24.000
   nieuwe coronabesmettingen vastgesteld,
   het hoogste aantal ooit.De ziekenhuizen
   worden overspoeld;er zijn amper bedden
   te vinden voor ernstig zieke patiënten.
   Vooral in Johannesburg is de nood hoog.
   Slechts vijf procent van de bevolking
   van Zuid-Afrika is gevaccineerd.

   @Luz: zou het zo zijn dat er in Zuid Afrika zonder testen ruim voldoende bedden zijn en de pandemie niet bestaat?

   Verwijderen
 7. Ik heb ook een zelftest liggen en ook ik ben al 2x geprikt. Better safe than sorry en ik wil niemand besmetten. Geen enkel vaccin biedt volgens mij ook 100% bescherming en omdat de Deltavariant nog in het land is blijf ik toch voorzichtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Luz ik sluit me bij jou mening aan. Er is zoveel angst bij mensen ontstaan. Laten we zelf na blijven denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb zelf ook een aantal zelftesten gekocht. Ik werk in de zorg en kom, weliswaar met mondkapje, een gevaccineerd, binnen de 1,5 meter van anderen. Let wel op dat je pas vijf dagen na het laatste contactmoment met iemand die covid blijkt te hebben test. Test je eerder, dan kun je nog negatief testen terwijl je toch besmet bent geraakt.

  Het is jammer trouwens dat mensen ook hier ervoor kiezen om hun kop in het zand te steken. Ik vind het erg, erg jammer om te zien hoeveel mensen zo zijn. Het draagt waarschijnlijk in grote mate bij aan de verdere verspreiding van dit virus. Helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede informatie, Fabiooltje. Bedankt.

   Verwijderen
  2. Dus al dat getest om op reis te vertrekken houdt geen steek, de eerste dagen veel kans negatief.

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.