maandag 5 juli 2021

Nieuwe kringloopaanwinst

Het lukt niet altijd iets leuks te vinden in de kringloop.  Ik heb verschillende keren gezocht en niets gevonden, nog geen sjaaltje of T-shirtje dat ik de moeite waard vond om te kopen.

Ik pas tegenwoordig kleding vaak in het pashokje en het valt mij op dat kleding vaak groter lijkt dan dat een kledingstuk werkelijk is. Zoals afgelopen donderdag. Maten staan er vaak niet in, dus dan moet ik op het oog beoordelen of iets past en dan blijkt het dus echt niet te passen! Ik zou nog minstens 12 kilo of zo lichter moeten worden. Dat lijkt me niet reëel. Het geeft overigens wel aan dat mijn zelfbeeld flink aan het kantelen is. Vroeger dacht ik dat ik nergens in paste, en misschien was dat ook wel zo, en ik begon er dus niet aan. Nu denk ik: het past wel en dan past het toch niet.
Wel grappig eigenlijk!

Maar donderdag vond ik een leuke bloes in vrolijke kleuren, die goed paste en die ging mee naar huis!

bloes uit kringloop

13 opmerkingen:

 1. Fijn om iets te vinden wat naar je zin is en bovendien ook de goede maat is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik neem een centimetertje mee. Om de maten van bv een shirt te controleren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie blouse en ook mooi het dessin verwerkt
  Bij shirts en truien steek ik mijn armen altijd even in dan voel ik snel of die wel of niet gaat passen, thuis even oefenen met deze methode. Alleen bij twijfel pas ik dan nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie blouse, dat zijn toch weer leuke aanwinsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In passen heb ik ook niet altijd zin, maar ik pas wel alles voordat ik koop. Mijn redenering is: Als het me te veel moeite is om te passen, dan is het ook het kopen niet waard.

  Wat ik wel al vaak zonder passen heb meegenomen, dat is kleding van de koninginnedagmarkt. Die kost dan ook niks en passen kan meestal niet. Dan is mijn redenering: Is het de moeite van het meesjouwen waard? Dan gaat het mee. Thuis eerst wassen en dan passen en dan beslis ik of het blijft.

  Leuke blouse trouwens. Het patroon loopt mooi door. Het is dus met zorg gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi ding Aaf, een goede aanwinst. En ik herken dat... Zo op het oog past het. In het pashokje dus niet (ik vind dat passen een crime, maar het is altijd nodig).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke blouse. Altijd fijn als je iets vind in de kringloopwinkel wat je zoekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij ons in het verzorgingstehuis dragen vele oudere dames kleding van dit merk!

  Wiebke.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja Setter Lady schijnt een merk te zijn voor oudere vrouwen. Het maakt mij niet uit. Ik vind het een leuke blouse en ik ben er blij mee! Mijn oma droeg ook van dit type blouses, maar dan niet op een broek, maar op een beige plooirok of zo. Ik vond haar blouses altijd heel mooi, misschien ben ik daarom wel voor deze blouse gevallen.
   Plooirokken ga ik er niet bij dragen, wel spijkerbroeken.

   Verwijderen
 9. Lekker als je na lang struinen iets naar je zin vindt!
  Mooie warme kleuren en, het is al eerder gezegd, de verwerking van de print toont aan dat het met zorg in elkaar is gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk als je iets vindt wat mee kan, ik vind het een hele vrolijke blouse! Overigens vind ik dat, zelfs als er maten in kleding staan, het passen alsnog vervelend… bij de ene winkel heb ik maat 36 en de andere maat 38 of 34, er klopt vaak weinig van volgens mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik span zo'n blouse even over mijn borsten en/of mijn heupen, dan zie ik al snel of het ongeveer past...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nu ik erover nadenk... mijn laatste kringloop-aanwinst (vorige week!), een fleurige zomerrok, was óók van dat merk.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.