zondag 30 januari 2022

Meer bewegen! Een nieuw zwemabonnement gekocht !

Bewegen is goed voor iedereen, zeker ook voor mij! Door bewegen maak je statistisch gezien meer kans om gezond een hoge leeftijd te halen.
Mijn jaarabonnement was in september toen ik revalideerde verlopen en nu is er dus een nieuw abonnement. Ik mag voor €284,70 weer een heel jaar zwemmen. Iedere dag, desgewenst zelfs wel 2 keer op 1 dag!
Nu heb ik dat laatste nog nooit gedaan, wel zwom ik lange tijd vrijwel dagelijks.
En dat vrijwel dagelijks zwemmen, ga ik nu ook weer doen. Het lukt niet altijd, soms zijn er andere dingen waardoor ik verhinderd ben, maar als ik 284x per jaar zwem, dan zijn de kosten 1 euro per keer!
Een koopje!
Een los kaartje zou mij €5,15 kosten en een 12 badenkaart kost mij €51,50 (65+ tarief). Dat laatste is dus €4,29 per keer. Om het abonnement "er  uit te halen" zou ik dus 67 x in een jaar moeten zwemmen. Dat is 1,29 keer per week. Het gaat mij vast lukken om in ieder geval meer dan gemiddeld 1,29 keer per week te zwemmen.
Naast het abonnement heb ik ook nog twee badpakken aangeschaft. Dat was hoognodig, mij badpak dat nog wel paste was er slecht aan toe. Tijd voor een nieuwe outfit!


16 opmerkingen:

  1. Fijn dat je het zwemmen weer oppakt. Ik wens je heel veel zwemplezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha! Gelukkig ben je niet weggewaaid :)

    Goed dat je weer gaat zwemmen! Zou willen dat er een veilig/schoon/rustig zwembad bij mij in de buurt was. Fijn dat jij er wel een hebt en er ook (weer) gebruik van gaat maken.
    -JennyL

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ik ben gisteren, toen ik op pad was met boodschappen voor mijn dochter met corona, wel bijna met fiets en al in de sloot gewaaid! Zulke enorme windvlagen! Ik ben afgestapt en ben naast de fiets gaan lopen.

      Verwijderen
  3. Wat goedkoop vergeleken bij mijn zwembad. Hoe werkt het bij jouw zwembad, moet je reserveren, moet je een bewijs tonen dat je gevaccineerd bent?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die 284 is wel een hele smak geld! Je ziet ook wel mensen in buitenwater zwemmen, zouden ze dat doen om kosten te besparen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je het niet hebt klinkt het inderdaad erg veel, maar dit is echt spotgoed als je daar bijv 2x in de week van gaat zwemmen.
      Zwemmen is voor mij juist weer heel slecht. Zelfs hydrotherapie is voor mij geen optie meer, te belastend.
      En bewegen voor ouderen zijn vaak ook te veel oefeningen die ik niet mag doen. En dat is ook goedkoop; €60 per half jaar.
      En dat is dan 1x in d3 week.
      Goedkoper als dit wat AAf nu heeft vind je nergens (tenzij je zelf in de buitenlucht gaat sporten etc).

      Verwijderen
    2. Uit ervaring weet ik dat wij dat doen, omdat het veel lekkerder is dan in een zwembad. Ook qua akoestiek trouwens.

      Verwijderen
    3. @ari-atari: Met die akoestiek heb ik geen moeite, ik draag mijn hoortoestellen niet als ik zwem, dus ik hoor weinig.

      @anoniem van 9:11 uur: Ik vind het een goede investering in mijn gezondheid. Mits ik er natuurlijk goed gebruik van maak. Ik heb tot nu toe alle dagen sinds de aankoop van het abonnement gezwommen.

      Verwijderen
    4. Wij zwemmen buiten omdat het lekkerder is. Je beleeft de natuur van dichtbij en ervaart dat je lijf veel meer kan hebben (kou) dan je had verwacht.
      Bijkomend voordeel: in het zwembad krijg ik altijd zwemmerseczeem. Buiten heb ik daar geen last van, al zwemmen we vrijwel elke dag! Het is er gewoon schoner. En nog een, je kunt veel langere baantjes zwemmen.

      Verwijderen
    5. Zwem je ook in de winter? En ben benieuwd waar je dan zwemt. in een meer . zee of... ? Het schijnt idd wel gezond te zijn.

      Verwijderen
    6. In een waterplas.Ook in de winter met wat aanpassingen (zwemschoentjes) . Het is vlakbij en de waterkwaliteit is uitstekend, daar hebben we het zo mee getroffen! In de zomer wordt het water regelmatig getest. Niet in je eentje gaan zwemmen in de winter!
      Ik zou dolgraag ook eens in zee zwemmen maar daar wonen we nogal ver vandaan.

      Verwijderen
  5. Ik kan niet wachten tot het openluchtzwembad hier weer open gaat eind april. In de winter zwem ik niet. Abonnement kost hier € 80. Kun je ruim 4 maanden zwemmen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Als je er een jaar voor kunt zwemmen is het vergelijkbaar met andere sporten toch? Een keer per week een uurtje yoga of dansles kost ook al snel 300 euro per jaar, vaak meer.
    Ik zou willen dat je bij ons zo'n jaarkaart kon kopen.
    Maar je hebt gelijk, als je het geld niet hebt, is sport wel echt een uutgave. En wellicht in natuurwater zwemmen een oplossing. Groet, G

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk zwemmen. Met mijn nieuwe knieen kan ik de school= en rugslag niet meer doen en van koud water verstijf ik te snel.
    Mocht er wel een goed verwarmd zwembad in de buurt zijn geweest dan zou ik ook graag vaker zwemmen. Maar helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Er kunnen meer redenen zijn om in buitenwater te zwemmen ip in een zwembad. Neem schaatsen. Op een schaatsbaan schaatsen vind ik waardeloos, buiten schaatsen geeft een gevoel van ruimte. Je kunt ook echt een tocht maken. Een nadeel van binnenzwemmen is de herrie. Vooral kinderen maken veel herrie Alles klinkt heel erg in een zwembad.En je zwemt wat op en neer. Buiten kun je langere stukken zwemmen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik hou helemaal niet van zwemmen in een openbaar zwembad. Bij schoolslag krijg ik pijn in mijn nek, bij borstcrawl teveel water en te weinig lucht binnen en op mijn rug zwemmend bots ik steeds tegen andere mensen! We hebben nu een huis met een zwembad (in Australië) en kan ik lekker op mijn rug dobberen, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.