maandag 28 maart 2022

Ik haal een 2e boosterprik!

Corona gaat nog steeds volop rond! En er liggen nog steeds duizenden mensen met corona in ziekenhuizen.
Onlangs kwam het bericht dat mensen van 60 jaar en ouder desgewenst een 2e boosterprik kunnen halen (link naar Rijksoverheid.nl).
Voorwaarde is dat deze nieuwe prik gezet wordt 3 maanden na de vorige prik of 3 maanden na een doorgemaakte besmetting.

Ik heb besloten dat ik een prik ga halen. Ik ben 60+ en ik heb verschillende chronische ziektes die mij wat extra kwetsbaar maken, waardoor ik meer kansen heb op een ernstig verloop van de ziekte, mocht ik besmet worden. Ik hoop met een extra booster de kansen op ernstige klachten te verminderen.

Op de allerlaatste dag van 2021 haalde ik mijn laatste prik en dus ga ik begin april maar eens langs op een priklocatie. Je hoeft tegenwoordig geen afspraak meer te maken, je kunt gewoon komen.  Dat is wel fijn, want op oudejaarsdag vorig jaar regende het dat het goot en vond ik het een enorm zware tocht daar naar die priklocatie, 5 km heen en 5 km weer terug. Ik kan nu een droge, zonnige dag uitkiezen en er op mijn gemak heen fietsen.

Bij jij ook 60+ en ga jij net als ik een prik halen?

23 opmerkingen:

  1. Groot gelijk dat je de boosterprik gaat halen. Makkelijk dat een afspraak maken niet meer hoeft en je zo zelf kan bepalen wanneer je gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij, momenteel verblijvend in Australië kunnen hier de 2E booster halen. Zonder problemen, alleen bewijs van eerste boosterprik laten zien!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb van dichtbij meegemaakt dat meerdere mensen kort na 1e booster alsnog corona krijgen en letterlijk doodziek zijn. Ik weet het niet meer zo met al die prikken.
    1 is zelfs opgenomen geweest na dat er aangedrongen werd op doorstruren naar ziekenhuis. En tis maar goed dat deze persoon daar op aangedrongen heeft. Benauwdheid was niet zo zeer van de longonsteking zoals de huisartsen beweerden en patiënt moest uitzieken.
    In ziekenhuis zagen ze dat stolling niet goed was en er is direct een hoge dosering bloedverdunners gegeven.
    Dat heeft een longembolie doen voorkomen. Puffer en codeïne meegekregen voor max 8x per dag en over 6wkn controle longarts. Patiënt is doodop en energie van niets...
    En was nog geen 2mnd na de booster.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is er een bewezen oorzakelijk verband tussen de boosterprik en de rampspoed die je in 'je directe omgeving' meegemaakt hebt? Ik vind het wel erg kort door de bocht om meteen maar dat verband te suggereren tussen de inderdaad, zo te lezen, ernstige klachten en de prik.
      Ik moest bij het lezen hiervan denken aan mijn opa (1881-1961) die letterlijk de introductie van de kunstmest meegemaakt had. Als jonge boer vond hij het een uitstekende aanvulling op de stalmest, maar vond het ook iets waar je voorzichtig mee moest zijn. Met mate gebruiken was zijn mening en hij kon zich nog steeds behoorlijk opwinden over zijn collega's die elke rampspoed, tot ongewenst zwanger raken toe, toeschreven aan kunstmest.
      De boosterprik, het nieuwe kunstmest?

      Verwijderen
    2. Iedereen is vrij zelf een conclusie te trekken en te doen wat hij/zij voor zichzelf goed acht. Dat kan een ander nooit voor je doen namelijk.

      Verwijderen
  4. Ik ben 72 en mag ook maar twijfel een beetje. Heb geen enkel lichamelijk probleem en ben al jaren niet ziek of erg verkouden geweest.
    Ik zou hem liever in augustus nemen om dan beschermd te zijn als het weer kouder wordt en de kans dat het virus weer de kop opsteekt. In de zomer is het minder

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mee eens, ik twijfel ook. Nu het voorjaar en de zomer aankomen is de noodzaak minder en deze variant geeft minder klachten als je het krijgt. Ik wil liever opnieuw geboosterd worden eind september als het risico weer toeneemt en er wellicht weer nieuwe varianten ontstaan. Je kan toch niet eindeloos om de 3 maanden blijven boosteren?

      Verwijderen
  5. In deze tijd van het jaar heeft het niet veel zin meer. Je immuunsysteem wordt maar voor 10 weken geboost. Wanneer het griepseizoen begint heb je er veel meer aan. Uiteraard blijft de keuze aan jezelf.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet het niet, want er schijnt nu ook een griepepidemie te zijn ontstaan. En in China lopen de besmettingen keihard op!

      Verwijderen
    2. Nouja ik vind het niet zo gek bij 2 jaar verminderd sociaal contact.. Ons immuunsysteem wordt daardoor te weinig geprikkeld en raakt verzwakt. Hier werd voor gewaarschuwd, maar er was maar 1 visie. Zeker omdat we tegenwoordig zo schoon leven, moeten we het hier van hebben voor de opbouw van onze verworven afweer. Een andere mogelijkheid is vaccineren. Maar je kunt dat ook niet oneindig blijven doen.

      Verwijderen
  6. Ben ook 60+ maar verder gezond.
    Tot nu toe geen enkele prik gehaald maar drie weken terug corona opgelopen via mijn man die het van een collega kreeg. Was niet meer dan een verkoudheid met wat hoesten, paar dagen wat minder energie dus waarom zou ik een prik/booster gaan halen?
    Heb meer angst voor het vaccin dan het virus...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nee , wij hebben tot nu toe geen enkele prik gehaald, en we zijn het ook niet van plan.
    Ieder die het wel wil halen gewoon doen voor ons hoeft het niet.
    Ook hier gehoord dat mensen met het prik/booster heel erg ziek zijn geworden, nou nee bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb 19 februari corona gehad en je moet 3 maanden daarna wachten. Dus zodra het kan ga ik er weer voor.
    Ik heb al 37 jaar reuma en longemfyseem dus ik was heel bang om corona te krijgen. Ik heb er werkelijk helemaal geen last van gehad. Ik denk dat mijn 1e booster veel heeft gedaan hiervoor. Maar helaas geldt het helaas niet voor iedereen

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben 71 en heb de eerste booster begin Januari gehad .De tweede booster bedank ik voor ,ik ben er wel klaar mee nu .Sinds die drie vaccinaties ben ik zo ontzettend moe !! Ik ben verder gezond en bloedonderzoek heeft niets uitgewezen .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat je nu heel moe bent, hoeft niets met de vaccinaties te maken te hebben. Dat kan heel goed ergens anders door komen.
      Maar in ieder geval beterschap gewenst!
      Hans

      Verwijderen
    2. Geen twijfel mogelijk dat het door de vaccinatie komt en er zijn geen andere oorzaken gevonden .En ik ben echt niet de enige weet ik .Maar goed ieder zijn mening en dat mag wat mij betreft.

      Verwijderen
  10. Ik reken mezelf als een zestiger omdat ik strak tegen die leeftijd aan zit en astmatisch ben. Ieders situatie is weer anders. Voor mezelf geldt, dat ik vermoedelijk geen tweede booster halen in het voorjaar. In de vroege herfst zo rond mid September lijkt het me zeer zinvol en zal ik het waarschijnlijk gaan plannen.
    Hier en daar lees ik dat mensen na vaccinaties klachten hebben gehad of daar over hebben gehoord. Ik ken daar vanuit mijn ruime en vrijwel volledig gevaccineerde kring slechts 1 voorbeeld van (iemand met reuma, paar dagen ziek geweest). Dat is iemand die ik ken en geen zus van de nicht van de buurman of zo. Dit is ook bij Lareb gemeld en ik hoop dat iedereen met bijwerkingen dat ook meldt met vermelding van batchnummer en merk, voor een zuiver beeld van de vaccins.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wij gaan ook onze tweede boosterprik halen. Mijn man hoort bij de kwetsbare dus gaat zeker voor de prik en ik doe ook mee want ik wil ook wel veilig zijn. Het wil niet zeggen dat ik nu geen corona kan krijgen maar de klachten zullen minder zijn. Wij hebben een afspraak gemaakt voor 9 april.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik twijfel of je voor de herhaalprik zonder afspraak kunt langskomen, geldt dat niet alleen voor de eerste 2 prikken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, ik lees op de site van de Rijksoverheid dat dit ook geldt voor booster prikken. Je kunt ook dan zonder afspraak een prik halen.

      Verwijderen
    2. Ik val in de risicogroep, heb 5 jaar geleden een levertransplantatie ondergaan. 2 weken terug toch Covid gekregen, dus nu moet ik 3 maanden wachten voor de herhaalprik. Zie op Rijksoverheid staan dat allen 70+ zonder afspraak een booster kunnen halen

      Verwijderen
  13. Ik neem geen enkele prik meer tegen corona... Vorig jaar corona gehad, daarna gevaccineerd en boosterprik en recent weer corona. En echt niet alleen maar een beetje verkouden, was een paar dagen ziek met koorts.
    Ik weet hoe het werkt met vaccins, dat het niet per definitie voor iedereen goed werkt, maar ik ben er nu wel klaar mee.
    Jij nog nooit zelf corona gehad Aaf?

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.