maandag 20 juni 2022

Allemaal belangstellenden voor het maken van reclame op dit blog.

In de rechter kolom heb ik staan:

RECLAME en ADVERTORIALS.  Dit weblog biedt geen mogelijkheid voor extra reclames zoals advertorials en dergelijke naast de reeds aanwezige reclameblokken.

En toch melden diverse mensen zich voor allerlei soorten reclame.
Met name in de afgelopen tijd.
Ze willen samenwerken, of ze willen affiliate mogelijkheden en financiële producten promoten. Ze zien een perfecte match tussen mijn blog en hun bedrijf.

Het lijkt er op dat mijn tekst niet duidelijk genoeg is.

Dus nog even voor alle duidelijkheid:
Ik heb helemaal geen zin om reclame te maken voor een ander. Ik schrijf graag over onderwerpen die ik zelf leuk vind en niet om voor anderen producten te verkopen. Ook al past het misschien prima op mijn blog.
Toegegeven, het aantal mensen dat komt lezen is best aantrekkelijk voor een adverteerder, ik heb dagelijks tenminste ongeveer 5000 pageviews. Een gemiddelde van 175.000 per maand, met uitschieters naar 221.000 per maand. 

Laat mij maar lekker mijn gang gaan met mijn schrijfsels. Het is mijn hobby  en niet echt een verdienmodel. Ik verdien wel wat met de advertentieblokken, daar hoef ik zelf niets aan te doen en ik ga ook niet over de inhoud**), maar verder wil ik niet bezig met samenwerking met bedrijven of reclames voor anderen.

Ik heb overigens ook een grote hekel aan advertorials of andere promoties in blogteksten. Teksten die er op uit zijn om mij wat voor product dan ook te verkopen ergeren mij. Ik haak dan al snel af bij blogs van anderen, dus waarom zou ik ze dan wel op mijn eigen blog plaatsen?

Wat vind jij van advertorials of andere min of meer verstopte reclame?

**) het is niet helemaal waar dat ik niet over de inhoud van de reclame ga. Ik heb verschillende categorieën uitgezet:
alcohol
casinogames
kansspelen en wedden
snel rijk worden

10 opmerkingen:

 1. Ik vind het fijn om je blog te lezen zonder reclame tussen de teksten.
  Ook ik haak vaak af met reclame tussen de teksten, heb ooit een keer gereageerd op een blog (zal hier niet vermelden welke) dat niet te lezen was door de hoeveelheid tekst.
  Had toen gezegd dat het wel hinderlijk was maar kreeg een stevige reprimande terug.
  De blogger had het geld nodig ,en als ik het niet wilde lezen moest ik hier maar niet meer terug komen.
  Dus Aaf ga zo door ,ik lees het graag je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je er zo in staat Aaf!

  Als iemand de keuze maakt om advertorials te schrijven dan zal ik ze dat niet misgunnen. Zeker niet als het iemand is die zelf goed op de centjes moet letten. Ik heb wel iets minder geduld met 'zuinigheids' blogs waarvan de auteur duidelijk genoeg geld heeft (afbetaald koophuis, leuke vakanties, 2 inkomens naast het blog-inkomen), vooral als ze dingen schrijven die niet waar zijn, alleen maar om reclame te maken. Moeten ze zelf weten, maar ik haak dan gewoon af. Van zo iemand lees ik liever gewoon een gezellig verhaal over hun leventje met wat tips af en toe. Een probleem heb ik wel met bloggers/influencers die zelf duidelijk geen expert zijn (behalve dan wat persoonlijke ervaring) die hele cursussen en bitcoins met kortingscodes e.d. proberen te verkopen. Dan ben je gewoon bezig met oplichting.

  Ik vind jouw blog echt een ontzettende verademing, en de mensen in je leeslijst trouwens vaak ook. Heel fijn dat je er zo in staat. Dit zorgt er inderdaad voor dat ik juist niet afhaak en ik neem aan de rest van je lezers ook. Bedankt daarvoor!
  -JennyL

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je blog is prima zoals het nu is, ja zie regelmatig reclame tussen de tekst maar dat komt omdat ik de mogelijkheid om die uit te zetten wel heb geprobeer maar dat geeft andere rare effecten. Dus prima voor mij zo.
  En inderdaad bij sommige blogs zit er zoveel reclame tussen de teksten dat ik die niet meer bezoek, als ze daarmee willen verdienen dan hebben ze aan mij dus niks meer.
  Voor mij ben je ook een startpagina naar andere blogs.
  Dus ga zo door je bent fijn leesbaar en afwisselend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jouw blog is goed zoals het is, geen irritante reclames tussen de tekst!
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Aaf, ook ik vind het prettiger om blogs te lezen waar geen verdienmodel achter zit. Houden zo, zou ik dus zeggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je zou nog influencer kunnen worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die paar reclames op je blog heb ik geen last van maar wanneer het er meer zouden worden dan stop ik met volgen. Zo volg ik een aantal bloggers nu niet meer, teveel reclame en duidelijk een verdienblog voor ze. Daar vind ik dan niets meer aan. Zo is het prima Aaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als jij over een product ofzo schrijft dan weet ik dat het je eerlijke mening is. Bij blogs die zich laten betalen heb ik vaak het gevoel dat de reviws niet eerlijk zijn omdat ze anders bang zijn om die inkomstenbron te verliezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het super tof dat je niet aan de reclame meewerkt. Hoewel elke blogger dat natuurlijk zelf moet weten. Ik vind jouw blog heel erg fijn om te lezen, het is ook zo gevarieerd. Dankjewel Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik doe dat ook niet, ook niet de google advertenties.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.