vrijdag 1 juli 2022

Mijn lopen gaat steeds beter

Half september vorig jaar ben ik aan mijn 2e heup geopereerd en sindsdien loop ik met twee nieuwe heupen. Voor die tijd liep ik nauwelijks, dat deed te veel pijn. 50 meter was al heel veel, maar sinds september ben ik meer gaan lopen. Eerst met rollator en met wandelstok. Sinds november meestal zonder hulpmiddel.

Doordat ik helemaal niet meer aan lopen gewend was, ging lopen moeizaam. Ik had geen pijn meer, maar ik werd wel vrij snel moe. En daarnaast liep ik nogal instabiel, ik wankelde nogal. Alsof ik dronken was struikelde ik soms bijna over mijn eigen voeten. Gelukkig drink ik nooit alcohol, anders was ik vast en zeker onder het lopen wel eens gevallen.

Heel langzaam zie ik verbetering. Het lukt beter om niet al te veel te zwabberen tijdens het lopen en wat meer in één rechte lijn te lopen. Op dit moment wordt het slechter als ik vermoeid raak. Dan moet ik even rusten op een bankje of zo en dan gaat het weer prima.
Ik loop nu een aantal keren in de week 2x twintig minuten à een half uurtje en ik vind dat het stabieler gaat. Helemaal stabiel na ruim een uur zit er misschien niet meer in, maar wie weet lukt ook dat na regelmatig een stuk lopen!

Gisteravond liep ik nog een stuk langs een meertje hier vlakbij.
4 opmerkingen:

 1. Lopen zonder enig hulpmiddel kost me veel moeite en energie. Dus eigenlijk altijd met stok, zeker op wat ongelijke grond heb ik moeite om balans te behouden.
  Met bv winkelen of tentoonstelling bezoeken gebruik ik rollator. Grootste voordeel is dat ik veel sneller kan lopen en mijn gezelschap ook een normaal tempo kan lopen en niet langzaam achter mijn aansjokken. En ook handig dat je tas erop kan en vaak ook nog dat van je gezelschap. En even kan zitten
  Het was een grote stap de eerste keren maar de voordelen zijn heel groot met hulpmiddelen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf ben ik nog geen 40 en loop kleine afstanden met rollator.
   In het begin veel moeite mee gehad dat ik er aan moest gaan geloven, maar ik loop daardoor veel beter. Tis mijn houvast en mijn verbeterde houding.
   Nuet de standaard rollator die ze vroeger hadden (wel de stevugste en de zwaarste), want daar kreeg ik enorme pijn van door de trillingen die door mijn lichaam gingen.
   Met wandelstok heb ik nog nooit kunnen lopen.
   En net wat u zegt....altijd stoeltje bij de hand :)

   Verwijderen
 2. Wat heerlijk dat je nu zonder pijn kan lopen!
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt positief Aaf. Langzaam maar zeker verbetering.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.