zondag 30 oktober 2022

Mijn stroom- en gasverbruik in de afgelopen week

Het was een uitzonderlijk warme week, deze afgelopen week. Dat maakt dat ik mijn centrale verwarming niet aangezet heb. Ik kon leven zonder het stoken van gas! Dat geldt vast en zeker voor veel meer lezers van dit blog.


GAS
Mijn gasverbruik was 0,2 kuub deze week. Dit is voor douchen en koken. Ik moet zeggen dat ik voor koken ook de oven en de magnetron gebruikt heb.

STROOM
Ik kreeg in de afgelopen week 8 kWh stroom geleverd. Daarnaast gebruikte ik eigen geproduceerde stroom van mijn zonnepanelen.

Zonnepanelen

Ik produceerde met mijn zonnepanelen 17,1 kWh stroom en ik leverde hiervan 12,2 kWh terug aan het net. De rest van de stroom, 4,9 kWh gebruikte ik direct.
Sinds september dit jaar is mijn teruglevertarief 21 cent per kWh. Dus deze week heeft mij dat €2,56 opgebracht. Niet veel, maar de zonnepanelen zorgen er wel voor dat ik niet hoef te betalen voor de geleverde stroom. Ik krijg zelfs een beetje terug!

Totale productie zonnepanelen sinds 11 maart: 1847,2 kWh.
Ik houd wekelijks de productie bij en het blijkt dat mijn meest productieve week, week 24 was. Toen produceerden de 8 panelen 87,2 kWh. In de afgelopen week, die overigens behoorlijk zonnig was, was de productie 17,1.
Die productie zal ongetwijfeld nog verder teruglopen, de nachten worden langer en dan schijnt de zon niet, tenminste niet hier op mijn zonnepanelen, wel aan de andere kant van de wereld.
In de winter is mijn normale stroomverbruik (= zonder gebruik van elektrische kachel) tussen 13 en 16 kWh per week. Dat zullen mijn zonnepanelen niet allemaal kunnen leveren. Er komt pas weer overproductie als de dagen langer worden.

2 opmerkingen:

  1. Ondanks de zonnige oktobermaand heb ik minder opbrengst dan verwacht. Gemiddeld zou het voor oktober 7% van de jaaropbrengst zijn. Ik zit op 6 % momenteel voor oktober

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.