zondag 6 november 2022

Mijn energieverbruik en teruglevering in de afgelopen week


GAS
Deze week heb ik een paar keer de verwarming aan gehad. Ook vandaag en gisteren, maar ook al eerder en dat merk je aan het gasverbruik. Mijn gasverbruik was 3,3 kuub deze week. Dit was voor koken en verwarming. 
Vorige week verbruikte ik 0,2 kuub.

STROOM
Ik kreeg in de afgelopen week 10 kWh stroom geleverd. Daarnaast gebruikte ik eigen geproduceerde stroom van mijn zonnepanelen.
Levering vorige week: 8 kWh

Zonnepanelen

Ik produceerde met mijn zonnepanelen 15,9 kWh stroom en ik leverde hiervan 11,75 kWh terug aan het net. De rest van de stroom,  4,15 kWh gebruikte ik direct. (+ de geleverde 10 kWh stroom = totaalverbruik 14,15 kWh deze week.)
Sinds september dit jaar is mijn teruglevertarief 21 cent per kWh. Dus deze week heeft mij dat €0,87 opgebracht. Niet veel, maar de zonnepanelen zorgen er wel voor dat ik niet hoef te betalen voor de geleverde stroom. Ik krijg zelfs een beetje terug!

Totale productie zonnepanelen sinds 11 maart: 1863,5 kWh.

2 opmerkingen:

  1. Altijd weer verbaasd over je superlage verbruik. Hier bijna 15 kuub gas verbruikt met de thermostaat op 18. Ben wel een keer in bad geweest (pijnbestrijding).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe echt mijn best maar heb toch elke dag een verbruik van rond de 10 kwh. Als ik een was draai en de oven aan heb gehad zit ik rond de 13 kwh. Benieuwd of je nog tips hebt waar ik wellicht niet over nadenk..

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.