dinsdag 1 november 2022

Voorlopig niet meer naar de film!

Vijf maanden lang ging ik heel vaak naar de bioscoop.
Heel erg vaak!
Ik heb genoten van films, sommige waren achteraf gezien minder mooi dan gedacht, andere juist verrassend om te zien!

In totaal staat mijn score op 39 films in die vijf maanden, ongeveer 21 weken dus, waarvan ik 2 keer een week op vakantie was, dus reken 19 weken. Tijdens mijn vakantie kon ik niet naar de bioscoop, geen vestiging op Ameland en ook niet in het Zwarte Woud. Mijn gemiddelde over die 5 maanden is ruim 2 films per week.
Ik reken altijd graag uit hoeveel dat mij nu kostte, al die 39 films. De prijs per film was €1,69. Een koopje! Eigenlijk waren dat niet alle kosten, want ik ging bijna altijd met de bus naar de stad en dat kost natuurlijk ook wel wat. Twee keer heb ik twee films achter elkaar gezien, haha, dat scheelde reiskosten!  Vaak stapte ik op 5 minuten loopafstand van de bioscoop uit de bus en stapte ik naderhand bij de tegenoverliggende bushalte weer op de bus. Die reis kostte mij 80 cent per ritje. Als ik eerder uitstapte en nog een wandeling in het centrum van Groningen maakte, dan was de rit iets goedkoper, 74 of 71 cent. Dus in totaal kostte mijn bioscoopuitje gemiddeld ongeveer €3,30 (film + bus).

En nu is het wel genoeg geweest, voorlopig. Wie weet neem ik over niet al te lange tijd weer opnieuw een Unlimited. Mijn abonnement in de afgelopen maanden was mijn 3e abonnementsperiode. Eerder had ik in de zomer van 2018 en 2019 drie maanden een abonnement.

Ga ik het missen? In 2018 en 2019 heb ik de bioscoop na het beëindigen van het abonnement eigenlijk niet echt gemist.
En ach, er komen wel weer andere dingen voor in de plaats, daarover later meer!

9 opmerkingen:

  1. Dus eigenlijk ga je omdat het goedkoop is niet omdat je het heel erg leuk vindt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond sommige films zeer de moeite waard! En ik genoot ook van het uitstapje op zich. Het was mooi meegenomen dat het ook goedkoop was.

      Verwijderen
  2. Wij gaan niet vaak naar de bioscoop. De kosten zijn hoog, je bent er veel tijd bij kwijt en ik vind het gedrag van sommige andere bezoekers storend. Als we en film willen zien huren we er 1 bij Pathe thuis. Lekker op de eigen bank naar een actuele film kijken. Ideaal. Heel af en toe mis ik de beleving in de zaal, maar dan bedenk ik me maar dat daar het geluid vaak te hard staat en het scherm te groot

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ging vaak op middag en dan is het heel rustig. Gisteravond waren er naast mij 3 andere bezoekers. Hoe minder bezoekers, hoe minder mensen die storen.
      Bij sommige films was het wel vrij druk, en daar werd ook veel bij geconsumeerd: chips en popcorn en drankjes. Zowel de aantallen als de consumpties maakten het nogal lawaaiig.

      Verwijderen
  3. Vroeger had ik ook zo een abonnement. Heerlijk relaxen in de bioscoop! Nu met kleine kinderen is het niet meer haalbaar voor mij. Ik heb er geen tijd meer voor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jouw tijd komt wel weer, als je kinderen groter zijn of na je pensioen! Maar dat laatste zal nog wel even duren als je nu kleine kinderen hebt ;-)

      Verwijderen
  4. Wij deden dat een paar jaar geleden met een museumjaarkaart. In 1 jaar naar heel veel musea. En nee ik mis het nu niet dat we dit jaar niet gaan. Nu doen we gewoon weer andere dingen zoals fietsen en wandelen:)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij kijken eigenlijk nooit samen films via streaming omdat ik het geluid te luid vind en mijn man dan weer te zacht. Ook in de Bios vind ik het snel te luid en bij concerten. Dat staat los van de drukte van bezoekers. Vroeger - ( als in 25 jaar geleden) had ik daar geen last van, het is metterjaren gekomen. Net als een verhoogde gevoeligheid voor lichteffecten en plotselinge bewegingen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het geluid in de bioscoop is vaak inderdaad heel luid. Het voordeel van mijn hoortoestellen is, dat ik ze zachter kan zetten. Dat deed ik gisteravond ook. De standaard stand is 8 en ik zette ze op 6. Zonder hoortoestellen kan ik niet, dan versta ik de gesprekken niet, zeker niet bij niet ondertitelde Nederlandstalige films.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.