zondag 19 maart 2023

"Gratis" amaryllissen

Dan vraag je misschien: hoezo gratis?
Eigenlijk niet echt gratis, maar ik heb ze opnieuw tot bloei gebracht. Ik vind het altijd reuze leuk als dat gelukt is! De bol op de bovenste foto bloeit voor de 2e keer. Ik kocht de bol in november 2021 en hij bloeide vorig voorjaar en nu dus weer. 
De bol op de foto daaronder kocht ik in november 2018. In 2019 bloeide hij 2x, een keer in januari en een keer in september. Daarna steeds in het voorjaar (in 2020, 2021, 2022 en nu) Nu al weer voor de 6e keer in bloei.
Een cadeautje vind ik! 
En ik heb er alleen in 2018 en in 2021 voor betaald!

Bol uit 2021 met nu twee stengels en 8 kelken

Huidige (= 6e) bloei van de bol gekocht in  nov 2018

dezelfde bol als bovenstaande foto bloeit voor de 1e keer. Jan 2019

2e bloei van dezelfde bol.

7 opmerkingen:

 1. Prachtig had een bij lidl gekocht in noverber voor 2.95 en heb er 15 bloemen in gehad .alleen vraag me eigen af hoe overhoud gr nel uit ridderkerk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo doe ik het: na de bloei wekelijks bemesten. In september blad afsnijden. De bol uit de pot halen en op een koele, droge plaats 6-8 weken bewaren. Daarna opnieuw oppotten in nieuwe potgrond. Bol niet helemaal bedekken met aarde en na het herplanten spaarzaam water geven.
   Kijk ook hier: https://www.amaranth-amaryllis.com/nl/content/11-amaryllis-verzorgen

   Verwijderen
 2. Wat een schitterende bloemen heb jij er aan zeg. Ik heb nu naast mijn Amariyllis bol een tweede bol gekregen.. Ik denk dat deze volgend jaar nog niet zal bloeien. Maar het jaar daarop misschien wel. ik laat als de bladeren helemaal volgroeid zijn ze eerst nog een paar weken staan en dan haal ik hem uit de pot en laat hem indrogen met de bladeren er aan. Als de bladeren verdroogd zijn haal ik die er pas af,Gek genoeg komt er vaak eerst een bloemstengel hier en daarna pas de bloemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met de kerst een kale amaryllis gekregen in een bloemstuk. In januari in pot gezet met steentjes en wat water. Is uit gaan lopen en heeft nu zijn 2e bloeistengel met 5 witte bloemen. Wil hem na de bloei oppotten en de bladeren af laten sterven of zou ik dat eerst moeten doen en dan pas in de aarde. Vind het heel knap dat je ze al zo lang overhoudt. Ze zijn prachtig. Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ga ik nog eens proberen. Ik kocht er in november een die kreeg 1 bloem. Na de bloei steel eruit gesneden en bol in aarde in pot weggezet. Nu bloeit hij weer met 2 bloemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi zijn ze! Ik had vorig jaar e3n uitgebloeide amaryllisbol in de schuur gelegd. Een hele tijd later vond manlief 'em en heeft 'em toen ergens in de tuin gepland. Het resultaat is dat we in de herfst een prachtig mooie amaryllis in de tuin hadden staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Even aansluiten op mijn bericht van de 2e bloei, ik zie nu dat er nog 3 knoppen uit komen!

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.