zaterdag 18 maart 2023

De boodschappen in week 11: dubbel zo veel uitgegeven als in week 10!

Deze week gaf ik aanzienlijk meer uit dan de vorige week. Gaf ik vorige week nog geen 20 euro uit, deze week ruim het dubbele!
Ik heb flink ingeslagen:
Ik kocht 5 liter sojamelk, oploskoffie, 8 hamburgers in verschillende soorten en ook nog falafel voor tenminste 2 porties,  afbakbroodjes.
De inkopen waren ook bedoeld voor een logeerpartij komend weekend van oudste kleinkinderen van 6 jaar. Voor hen kocht ik wraps, pesto, olijven, afbakbroodjes, bananen, snacktomaten, komkommer en biscuitjes.
Ik trakteerde mijzelf afgelopen woensdag op een flesje bier, om te vieren dat mijn missie bij de audicien geslaagd was en de diabetesverpleegkundige tevreden was. Ik drink anders nooit bier, maar daar had ik toen echt zin in!

11 - 18 mrt 23

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
ruim 1000 gram fairtrade bananen Plus 1,49
3 meergranen minibaguettes Plus 0,99
4 afbakbroodjes (kampioentjes) Plus 0,89
6 eieren AH 1,69
camembert BB AH 1,59
kaas* AH 3,09
veggiespread (= sandwichspread)* Lidl 1,18
cruesli zonder suiker  GTA AH 1,00
1 pakje vega hamburger @ Plus 0,93
2x kipburger, vega* Lidl 1,98
1 pakje champignonburger, vega* Lidl 0,99
2 blikjes tonijn MSC Lidl 3,18
falafel* Lidl 1,29
paprika kruiden Lidl 0,79
broccoli Plus 0,99
courgette * AH 0,79
oranje zoete aardappel, 954 gr. * Lidl 1,77
rucola* Lidl 0,79
snacktomaten mix, 500 gram Lidl 2,99
radijs Lidl 0,79
komkommer Lidl 1,29
groene olijven in potje Plus 0,56
pesto, groen AH 1,29
tortilla wraps Plus 0,99
Snacks/ hapjes    
biscuits Lidl 0,99
Dranken    
oploskoffie, 200 gram AH 2,89
1 flesje witbier @(uit assortiment, houdbaar tot nov. '23) AH 0,79
5 liter sojadrink Lidl 4,45
TOTAAL   42,45

14 opmerkingen:

 1. Mag ik even tuttig doen? Het is "dubbel zoveel als", of "meer dan.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dan heb ik het fout verbeterd! Ik schreef eerst "als" en verbeterde het in "dan"! Het komt door mijn Friese achtergrond. In die taal zijn zulke woordjes nèt weer anders.
   Ik verbeter het nog een keer, maar dan wèl goed!

   Verwijderen
  2. Als geboren en getogen Drent en nog steeds een enthousiast gebruiker van mijn moerstaal , was het voor mij ook moeilijk om het onderscheid te maken tussen 'dan' en 'als'. Tijdens Nederlands leerde je wel dat bij een vergelijking als hoorde en bij de vergrotende en overtreffende trap dan. Ondanks dat mijn schooltijd al ca 60 jaar achter me ligt en bijna net zo lang al niet meer in Drenthe woon, moet ik er altijd nog even goed bij nadenken wanneer je als gebruikt en wanner het dan moet zijn. Iets vergelijkbaars heb ik met dat en wat. In het Drents wordt dat onderscheid niet gemaakt ; het is altijd 'wat'. 't Is wat.

   Verwijderen
 2. De vrieskist in de schuur bleek niet meer aangesloten op elektriciteit. Voor mijn verjaardag had ik een cadeau bedacht door overal de verlichting waar ‘nodig’ aan te laten passen. €1500.
  Ik ontdekte het vanmorgen. De vrieskist was nog voor de helft gevuld. Ik baal en vooral van de knurfterigheid van deze installateurs. Ik verlang naar de onderhoudsman die destijds in de wijk tegenover mij woonde. Die is verhuisd naar Utrecht. Als ik een kik gaf, kwam die. Hij dacht mee. Zulke stomme fouten had hij nooit gemaakt.
  Biologische groenten en fruit is weg. Plus alle tijd die ik hierin heb gestopt. Eind april komt de eerste spinazie, asperges en sla uit de tuin. Fruit duurt nog langer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, wat een pech! Zo jammer van alle werk die je er in gestoken hebt!
   Aaf

   Verwijderen
  2. Het maakt het niet goed natuurlijk, maar kan je geen schadeclaim indienen bij de prutsers die het verprutst hebben?

   Verwijderen
  3. Schreef vandaag een e-mail. Zonder bonnetjes geen schadeclaim. Schoonmaken en opruimen is wel een goede….. gaat nooit lukken.

   Verwijderen
  4. Je zou het op kunnen geven aan je inboedelverzekering.
   Mogelijk dat je toch een bedrag terug krijgt.

   Verwijderen
 3. Ik vond het grappig om te lezen dat je jezelf op een biertje hebt getrakteerd, ik zie (zag) jou niet als een bierdrinker! Leuk dat je jezelf trakteert trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben eigenlijk meer van de rode wijn, maar ik dacht woensdag nog weer terug aan fijne fietsvakanties met mijn in mei vorig jaar overleden ex-partner. Toen trakteerden we onszelf zo nu en dan 's avonds op een flesje bier, die we in de beek bij de camping legden. Heerlijk bij de warme campingmaaltijd! Nooit meer dan 1, anders werd het fietsen de volgende dag niets. 2 flesjes voor ons tweeën waren veel praktischer dan een hele fles wijn.
   Aaf

   Verwijderen
  2. Eten en drinken roepen soms fijne herinneringen op!

   Verwijderen
 4. Alles is goed bij de Lidl behalve de rucola. Lang niet gekocht maar met de aanbieding van 0,79 cent trapte ik er toch weer in. Bij het openen van het zakje rook het al muf. De houdbaarheidsdatum is nog heel ruim. Het laatste beetje uit het zakje van die andere blauwe super smaakte nog heel goed terwijl de houdbaarheidsdatum ondertussen verlopen was. Ik snap nog steeds niet hoe dat kan, want qua vorm zien de verpakkingen er het zelfde uit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit krijg je idd terug via de verzekering. Wel een foto van maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.