dinsdag 25 juli 2023

Jurken en rokken

De laatste tijd draag ik vaak zomerjurken. Er zijn in de afgelopen jaren zomers voorbij gegaan zonder dat ik ook maar 1 dag een jurk of een rok aan had, maar tegenwoordig vind ik het wel prettig.
Tegen het opwaaien en dan vervolgens op mijn fiets in mijn slipje zitten, draag ik korte leggings, ook wel fietsbroekjes en de naam zegt precies waar ze voor bedoeld zijn.
Ik heb mij er inmiddels mee verzoend dat ik compressiekousen nodig heb, anders zwelt mijn linker been te veel op en ik draag dus jurken met compressiekousen. Ik heb drie paar witte en die draag ik dus op de fiets onder een jurk.

Ook heb ik korte broeken, niet heel kort, maar ongeveer tot de knie en ook daarbij draag ik compressiekousen, maar geen witte, want die zijn dan in de was, samen met de jurken.
Ik heb dus jarenlang nooit blote benen gehad en altijd mijn benen bedekt met broeken.

Ik bedacht me dat ik als twintiger heel vaak jurken en rokken droeg. Jurken van spijkerstof, een groene jurk van ribstof, jurken met bruin-geel en blauw met paisley motieven, rokken met Laura Ashley bloempjes, spijkerrokken. Enorm veel jurken en rokken.
Toen dacht ik nog wat verder na en bedacht dat dit gewoon moest van mijn leidinggevende. Het was op mijn werk voor vrouwen verboden om in een broek te lopen. Rokken of jurken verplicht! Geen wonder dat ik veel jurken en rokken had. Ik moest ze 5 dagen per week dragen. Ook bij kou in de winter was er geen andere keuze mogelijk.

21 opmerkingen:

  1. Zelf draag ik ook steunkousen klasse 2 om benen an armen. Beenkousen heb ik in zwart en huidskleur. Armkousen in enkel huidskleur maar is andere kleur huidskleur dan benen, omdat deze op maat gemaakt worden.
    Ook ik ben lange rokken gaan dragen omdat het te warm en benauwd vond op warme dagen. Zeker omdat ik ook hoge orthopedische schoenen heb.
    Laatst zelfs een katoenen jurk gekocht. Heerlijk luchtig!
    Bij de rokken draag ik vaak ook de zwarte want dat zie je niet. Bij de jurk huidskleur.
    Korte broeken draag ik niet, vind dat ook niet mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de zomer bijna altijd rokken of jurken. Lekker luchtig! In de winter alleen spijkerbroeken, ik heb een enorme hekel aan panties of maillots. Ik vind zomerkleren zo veel leuker dan winterkleren!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben van 1963 en toen ik opgroeide werden of waren broeken al normaal voor vrouwen. Al herinner ik mij de eerste jaren van de lagere school vooral met jurken of rokken met vreselijke kriebelende maillots. Al een jaar of 12 draag ik bijna uitsluitend jurken zomer en winter behalve op vakantie met wandelen dan draag ik een lange broek. Bevalt prima en 's winters is het niet zo erg wanneer een jurkje iets korter is maar het valt mij op dat veel jurken korter gemaakt worden én ook de confectiemaat is anders. Draag veel King Louie en Tante Betsy en een L van nu was vergeleken met jurken die ik nog heb van 6 á 7 jaar geleden een M.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat valt me ook op . Dat maten kleiner vallen als een aantal jaren terug. Ben niet in gewicht verandert. gr louise

      Verwijderen
  4. Ik liep in 1954, 1955 en 1956 de vierdaagse en ook toen mochten vrouwen geen broeken aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heb je wel eens een doppler onderzoek gehad voor dat dikke been Aaf?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk wapperende zomerjurken, en rokken draag ik ook graag. Maar ik heb geen winterjurken, ik heb er nog nooit een gevonden die ik mooi vond zitten in combinatie met de dichte stevige schoenen die ik heb.
    Ik ben van 1950 en we droegen naar school geen broeken wel in vrije tijd. Mijn eerste spijkerbroek kocht ik in 1965 van mijn eerst verdiende geld van een omerbaantje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat gezellig, zomerjurken Aaf! Ik draag altijd rokken en jurken, omdat ik er niet van houd als er iets om mijn benen zit. Broeken heb ik zelfs niet in mijn kast.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Als het erg warm is draag ik liever een rok of jurk dan een broek. Onder de jurk of rok draag ik, meestal van dezelfde stof gemaakt, een zgn spiekbroekje.
    Broeken draag ik als het minder warm is , altijd een 7/8 of een lange. Broeken boven of net onder de knie vind ik lelijk.
    Ik ben van 1950 en mocht op de lagere school ook geen broek dragen. Op de middelbare school droeg ik ze wel.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik draag eigenlijk alles door elkaar, al heb ik voor m'n werk meer rokken en jurken. Het lijkt me met zo'n kous al benauwd genoeg, dus als je dat kunt combineren met leuke rok of jurk, dan lekker doen!
    Ik ken ook een vrij kleurrijk type, die heeft steunkousen in kleur, waarbij ze dan ook van die leuke mary jane schoenen draagt. Moet je ding zijn, maar ik vind het wel van de nood een deugd maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. mag ik vragen: waar koop jij jouw fietsbroekjes? Ze vallen bij mij vaak tegen nl

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mij zitten ze nooit goed, waar ik ze ook haal. Goedkoop of de duurdere.
      Heb ze nu van de weekmarkt, bij de sokkenkraam.
      Helemaal glad van viscose en net zolang als wielrenbroekje.
      Al die andere kruipen omhoog.

      Verwijderen
    2. Snag tights broekjes vai internet zitten heerlijk. Ook met zwembandjes, die ik dus heb.

      Verwijderen
    3. Ik heb dikke bovenbenen en lange benen en dan kruipen de broekjes vaak op. Ik heb in de uk nu bij B. Ig B. Bloomers extra lange broekjes gekocht in uk maat 30-34 (!!!) en heb nu voor het eerst gen opkruiprnde broekjes meer. Een rib uit mijn lijf, maar ik draag nu met plezier rokken. Geen thigh burn Meer, heerlijk!

      Verwijderen
    4. Ik koop mijn broekjes bij snag tights via internet. zit prima. ook met mijn zwembanjes, ik ben zogeheten volslank😉

      Verwijderen
  11. Ik vind wel dat de rok of broek óver de kous moeten vallen. Als de zoom eindigt en je ziet dan eerst een stuk bloot been of knie, waaronder dan de steunkous volgt… gruwel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat heb ik dus ook.
      Mijn steunkous zie je enkel als het waait en jurk aan heb. Onder een rok zie je ze niet.

      Verwijderen
  12. Ik draag in de zomer graag flodderbroeken dwz broeken van rekbare stof met zakken en elastiek en een koordje van boven. De meeste komen van de Hema. Ik heb wel zomerjurken maar draag ze niet vaak. In de winter draag ik vaker een jurk met een maillot eronder.
    Even een kritische vraag: Heb je de schoenen van de foto ook onder een jurk aan? Ik vind ze niet echt charmant voor onder een jurk. Sorry!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn toch ook andere makkelijke schoenen te koop, die wel leuk onder een rok/jurk staan. Het is een investerering, niet goedkoop, maar ik draag ze vele jaren.

      Verwijderen
  13. Waarom in vredesnaam witte steunkousen? Huidskleur valt veel minder op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit zijn hele andere kousen dan steunkousen klasse 2 of hoger (vanaf 2 wordt ook vergoed door de zorgverzekering).
      Dat zijn gladde kousen met een band, al dan niet siliconen aan de binnenkant, maar geen ribbels etc. Ligt aan met merk maar die zijn er in zwart, huidskleur en vaak nog wat tinten en kleur. Het zijn vaak standaard maten. De op maat gemaakte weet ik niet hoeveel kleuren die er zijn.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.