donderdag 24 augustus 2023

Een nieuwe pandemie, lijkend op corona?

Diegenen die het kunnen weten, zijn er van overtuigd dat er binnen afzienbare tijd weer een pandemie komt die de wereld lamlegt. Zoiets als de Spaanse griep of Covid-19, maar dan weer heel anders.

Misschien de vogelgriep, die zich inmiddels permanent in Nederland gevestigd heeft en waardoor begin dit jaar een meisje in Vietnam overleed. De Volkskrant (wetenschapsjournalist Maarten Keulemans): In totaal komt het aantal mensen dat de H5N1-vogelgriep kreeg daarmee op zo’n 870 personen, verspreid over 21 landen. Van hen overleed de helft.

En dan begint het hele gedoe opnieuw: het ontwikkelen van een vaccin, afstand houden, mondkapjes, sluiting van winkels en horeca, ernstige overbelasting van de zorg en van de uitvaartbranche.

Het lijkt me vreselijk om dat nog een keer mee te maken. Wat moet dat moet, voor de veiligheid van de medemensen en mezelf, maar fijn is het niet!

Doordat er wereldwijd zo veel dieren gefokt worden voor consumptie, voor hun vlees, voor hun melk, eieren of voor hun bont of huid, is het gevaar levensgroot aanwezig. Met zo veel dieren bij elkaar is de kans heel groot dat ziektes muteren en dan ineens voor andere zoogdieren en mensen dodelijk zijn. Dat wist ik voor de uitbraak van Covid-19 ook al. Mijn jongste dochter had er tijdens haar studie les in gehad en zij wist me te vertellen dat het niet de vraag is of er een pandemie zou komen, maar wanneer. Nou, die professor heeft gelijk gehad. Binnen heel korte tijd hadden we te maken met Corona.

Lig ik er wakker van?
Nee, ik hoop er het beste van. Mocht er een nieuwe pandemie komen, dan hoop ik dat vooral mijn kinderen en kleinkinderen het overleven en er geen schade van ondervinden. Die zijn zo jong, die hebben als het goed is nog een heel leven voor zich!

Misschien krijgt Covid-19 komende winter nog een opleving. Of de gewone seizoensgriep. Ik haal in de herfst weer prikken om het risico op ernstige ziekte te verkleinen.

Ga jij je ook laten vaccineren?

35 opmerkingen:

  1. Nee ik laat me niet meer vaccineren tegen covid. Ik heb het na de vaccinatie meerdere keren gehad. Volgens mij is dat de beste opbouw van weerstand.

    Ik vind de covid wel pittiger dan een gewone verkoudheid om te hebben, dus ik snap dat jij (en anderen) zich wel laten vaccineren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja hoor, als ik word opgeroepen haal ik een nieuwe prik! Overigens merk ik nu al dat corona een nieuwe opleving beleeft, in mijn kennissenkring al twee mensen weer besmet - en dat is meer dan de laatste maanden het geval was...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We zullen wel zien wat men nu weer uit de kast haalt om ons angst aan te jagen.
    Ik volg geen nieuws meer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jouw reactie kun je ook struisvogelpolitiek noemen. Geartsje

      Verwijderen
    2. Mijn slechthorende dochter zei, toen ze amper kon praten, niet gehoord dus niet gezegd! Daar moest ik meteen aan denken toen ik de reactie van
      Anoniem las!
      Thea

      Verwijderen
    3. Nee hoor, maar ik heb geen zin bangmakerij en al die negativiteit.

      Verwijderen
    4. Of gewoon heel slim

      Verwijderen
  4. Ja die nemen we weer, net als de gewone griepprik.
    We hebben beiden Corona gehad deze winter, 2 dagen beetje last verkouden en moe en voelde net anders dan eerdere verkoudheden. Het was laat in maart en omdat de testen er toch lagen en ook wel een tht datum hebben toch maar getest en tot onze verrassing positief. Geen naweeen gehad maar wie weet hoe het was verlopen als we niet gevaccineerd waren, ondanks dat we best en goede weerstand hebben.
    Ondanks minder vertrouwen in onze regering, vertrouwen we wel op vaccinaties en bevolkingsonderzoeken. Dat is prima geregeld in Nederland

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb geen last gehad toen ik corona had, ben niet thuis gebleven, dat hoefde toen ook niet meer. Griepprik word ik nooit voor uitgenodigd. maar als het moet doe ik het weer. Sluit me aan bij Lot, prima geregeld allemaal!

      Verwijderen
    2. Pijnlijk, dat thuisblijven met corona niet meer hoeft/gebeurt. In mijn gezin twee long-covid patiënten die nog steeds geisoleerd leven omdat ze door de ziekte niet meer anders kunnen.

      Verwijderen
  5. Ik twijfel nog, want astmapatiënt. En met hoogbejaarde ouder. Ik test ook nog wel ns, bij aanhoudende klachten. Ik heb drie keer covid gehad en het hangt er van af of er hele nieuwe ernstige varianten zijn. Ik kan altijd met de huisarts overleggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zoals wellicht bekend heb ik me niet laten dwingen tot vaccinatie, ben daar nog elke dag blij om vooral gezien de feiten die er qua bijwerkingen boven tafel zijn gekomen. Zoek eens op dr. Aseem Malhotra, een gerenommeerd Brit cardioloog. Aanvankelijk pro vaccinatie maar nadat hij zijn vader kort na vaccinatie verloor deed hij onderzoek en vertelt wereldwijd over de gevaren van de C vaccinatie.
    Er is inmiddels, ook wetenschappelijk, zoveel aan het licht gekomen wat niet deugt. Ik zou het niemand aanraden..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad! Zo mee eens !! Maar laten we elkaar er vooral vrij in laten !! Geen heksenjacht en reactie van de regering we weten je te wonen !

      Verwijderen
    2. Al die claims zijn al lang onderuit gehaald. Elk vaccin kan bijwerkingen hebben en in een heel enkel geval lijden tot ernstige klachten of overlijden maar dan is er vrijwel altijd sprake van andere, ernstige ziektes. Er zijn miljoenen en miljoenen meer mensen overleden door Covid dan door de vaccins. Het tragische is dat veel van die doden voorkomen hadden kunnen worden als de vaccins eerder beschikbaar waren geweest of als mensen zich niet bang hadden laten maken door types als Malhotra, die niet zozeer gerenommeerd is maar vooral omstreden. Zo jammer dat dit fakenieuws maar blijft rond circuleren. Als mensen voor zichzelf de afweging maken om zich niet te laten inenten: prima, maar de bedoeling is ook om anderen mensen van vaccins af te houden op basis van aantoonbare onzin en dat vind ik kwalijk. Ivonne.

      Verwijderen
    3. Hi Luz, het is verschrikkelijk als mensen door onderliggende problematiek ernstige klachten hebben na vaccinatie. Maar is het dan wel OK dat mensen ernstige klachten overhouden door onderliggend lijden, als ze zich niet hebben laten vaccineren? Soms ontdek je pas dat er onderliggend lijden is, als er een trigger is zoals bv een tot dan onbekend virus.

      Verwijderen
    4. Iedereen mag van mij zoveel vaccinaties nemen als hij/zij wil...maar ik wil ook de vrijheid hebben om hem niét te nemen, en de redenen heb ik vermeld, meer niet. De dwang was tijdens de C tijd wel degelijk aanwezig, uitsluiting en de uitspraak van de Jonge: we weten waar de ongevaccineerden wonen, we gaan van deur tot deur, van arm tot arm...hoe denken daar jullie met terugwerkende kracht over?

      Verwijderen
    5. Ik heb flinke hartritme stoornissen gehad na de eerste vaccinatie. Ik werk in de zorg en had een moeder in een verpleeghuis. Maar na de 2e vaccinatie heb ik geen herhaalprikken genomen en dat ga ik ook niet meer doen. 1 keer heb ik corona gehad (lichte vorm). Mijn moeder is 1 keer getest op corona, maar had geen klachten. Mijn vriend heeft alle vaccinaties genomen en hij heeft meerdere keren corona gehad. Het lijkt eerder een loterij.
      Ik durf geen vaccinaties meer te nemen. Ik begrijp het heel goed als anderen dat wel doen. Als ik geen bijwerkingen had gekregen had waarschijnlijk ook nog wel een herhaalprik genomen.

      Verwijderen
    6. Ik durf ook geen vaccinaties meer te nemen. Heb heel lang ernstige klachten gehouden en nog zijn alle klachten niet over.
      Ik neem geen risico meer.
      Gr joke

      Verwijderen
  7. Ik hou me er niet meer mee bezig. Ik vind dat dankzij media voortdurend paniek wordt gezaaid over mogelijke pandemieën, oorlogen, prijsstijgingen etc, waar sommige mensen bijzonder gevoelig voor zijn en waar zij van alles van af laten hangen. Heel ongezond om steeds maar te speculeren en paniekeren.

    Griepprik heb ik nog nooit gehaald, hiervoor ben ik ook niet de doelgroep. Covid-vaccin zou ik overwegen als het écht het dagelijks leven in de weg zou staan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is dus precies hetgeen ik verwerpelijk vind aan die hele Corona vaccinatie, iedereen zou hem moeten kunnen nemen maar de indirecte dwang klopt niet. Overigens zou ik nóóit een experimenteel medicijn nemen wat zo snel ontwikkeld is, zéker niet om aan het maatschappelijk leven deel te kunnen/mogen nemen, dat klopt niet.

      Verwijderen
    2. De vaccinatie was niet snel ontwikkeld maar aangepast.
      Mijn vriendin gaat binnenkort dood aan kanker. Zal haar kleinkinderen niet zien opgroeien. Ze zou heel blij zijn met een medicijn ook al is het experimenteel!

      Verwijderen
    3. Groot gelijk, heb ik ook niet gedaan.

      Verwijderen
    4. Je zou willen dat mensen zo selectief waren bij hun dagelijkse inname van eten/drinken etc. Dát zou pas een boel schelen.

      Verwijderen
  8. Nee, ik hoor niet bij de doelgroep. Als er een algemene oproep komt, dan misschien wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zeker wel een kleindochter met longcovid ze is nu 17 jaar en heeft geen leven,

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ja ik neem elk jaar de griepprik. En heb ook de Covid-vaccinaties gehad.
    Een half jaar na de laatste vaccinatie kreeg ik Covid. Het leek op een griep en was er best ziek van.Mocht er een gevaarlijke variant onstaan dan laat ik me weer inenten. Ik geloof niet dat de overheid ons angst wil aanjagen (waarom zouden ze) en al die gerenomeerde medisch specialisten die met wazige theorien op you tube filmpjes uitleggen waarom ze tegen vaccinatie zijn kunnen mijn aandacht ook niet vasthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mijn dochter koos ervoor om zich niet te laten vaccineren en nee niet omdat ze een wappie is , maar omdat er te weinig bekend was over bijwerkingen. Ik heb 2 vaccinaties gehad, omdat ik schoonmaak in een zorginstelling waar veel clienten met covid waren en ik het niet verder wilde verspreiden. De 3e prik liet ik aan me voorbij gaan en net als mijn niet gevaccineerde dochter heb ik geen covid gehad. Wat ik bij een volgende pandemie ga doen weet ik nog niet.Wel zal ik me net als bij covid houden aan de voorzorgsmaatregelen , dat deed mijn dochter trouwens ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik weet het nog niet hangt een beetje af van de ernst van de (eventuele) pandemie. De 1e keer Pfizer gehad, 2e en 3e Moderna en heel veel last gehad van bijwerkingen. Ook 4 keer Covid gehad de laatste keer in maart jl. en daar nog steeds niet goed van hersteld lang geen smaak/reuk gehad en dit is soms nog steeds een aantal dagen weg. Kon vroeger 'bergen' verzetten maar ben 's avonds echt uitgeput.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat zie je om je heen van de nieuwe pandemie? Ik zie hier nog niets. Ik ben dus op dit moment niet bang voor enige ziekte. Mocht het zo ver komen beslis ikwat ik doe, en voor als nog leef ik gelukkig en vrij.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Laat iedereen vrij,te kiezen,wat het beste lijkt. Maar dan ook huisartsen laten kiezen om ivermectine of hydroxichloquin met zink aan te bieden.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Als het nodig is laat ik me vaccineren, met name als het betekent dat ik meer bewegingsvrijheid krijgt mét. Ik val niet in de griepprikdoelgroep dus die neem ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Izerina zijn dat reguliere medicijnen?
    Zo nee, dan is het toch logisch dat een huisarts deze niet hoeft aan te bieden.
    Alle vaccinaties gehad, geen last van bijwerkingen en tot nu toe ook geenC-vid gehad.
    Opmerkingen dat de vaccinaties niet helpen om Covid tegen te gaan, die kloppen. Er is vanaf het begin gezegd dat het alleen zou afzwakken; niet dood ziek en geen IC opname.
    De paniek in het begin die snap ik ook, niemand wist wat ons boven het hoofd hing. De beelden uit Italië waren schokkend. Dat er dan laten we zeggen “onconventionele” middelen worden ingezet is te verklaren. Bij een uitslaande brand worden ook meer personen geëvacueerd dan vaak strikt noodzakelijk is.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mijn man stond voor een operatie en alles was er klaar voor .de volgende dag zou het zover zijn.
    Tot de arts belde ...ikheb nog een vraag ...bent u gevaccineerd..nee zei mijn man......gelukkig zei de arts anders had ik u niet kunnen opereren.
    Mijn man is hartpatiënt maar de operatie lag op ander vlak.
    Onze vriend ook hartpatiënt kwam bij zijn cardioloog en die vroeg hem....wilt u zich laten vaccineren .
    Nee zei onze vriend....gelukkig zei de cardioloog.
    Voor ons geen vaccinatie maar laat ieder doen waar hij zich goed bij voelt.
    Groet Lianne

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.