woensdag 23 augustus 2023

Vijf keer in 1 jaar op vakantie!

Ik ga in 1 jaar 5x op vakantie!
Wat een luxe!
Niet in vijf keer in één kalenderjaar, maar tussen 1 oktober 2022 en 1 oktober dit jaar 5x!

Eerste vakantie
Het begon vorig jaar in oktober, toen ik een week op Ameland was. In de herfstvakantie samen met mijn oudste dochter en haar gezin in een caravan. Lekker uitwaaien en genieten van het eiland!
Een beschrijving vind je hier.

Tweede vakantie 
Deze vakantie was in februari met jongste dochter en jongste kleinzoon naar Schiermonnikoog . Een lang weekend wandelen en uitwaaien op het eiland. 

Derde vakantie 
Deze vakantie ging in juli weer naar Ameland. Deze keer met alle kleinkinderen, beide dochters en schoonzoons. Ik schreef er hier over.


Vierde vakantie
Binnenkort ga ik in de maand augustus een aantal dagen naar de Drentse bossen, ergens op de Hondsrug. Ik ben uitgenodigd om te komen logeren en samen met mijn oudste dochter haar verjaardag te komen vieren.

En dan als laatste een vakantie: samen met mijn jongste dochter met de trein naar Zwitserland. Een rondreis door de bergen!  Deze reis zouden we vorig jaar al maken, alleen waren we door onze voorzichtigheid vanwege corona toen te laat met boeken. Toen werd het een reis naar het Zwarte woud. Ook heel mooi. Nu gaan we dan wel naar Zwitserland.

Ik ben in geen jaren 5x per jaar op vakantie geweest. Meestal 1x of soms 2x, maar deze keer dus 5 keer!

Een deel van deze vakanties sluit aan bij wat we als gezin vroeger in de zomer deden, toen mijn kinderen klein waren. Dan gingen we bij goed weer een aantal dagen kamperen in Drenthe, vaak op een terrein van Staatsbosbeheer. Op de fiets heen, een aantal dagen kamperen en dan weer terugfietsen. Heel goedkoop, want die kampeeruitrusting hadden we toch al. Die kochten we in onze studententijd.
Verder gingen we destijds vaak een week naar Ameland, waar we in een eenvoudige huurcaravan verbleven.
Toen dus ook al 2x per jaar vakantie, ondanks onze bijstandsuitkering.

Opmerking: eerst schreef ik ten onrechte 4x, maar ik was het lange weekend op Schiermonnikoog vergeten. 

10 opmerkingen:

  1. Heerlijk toch Aaf het is je van harte gegund!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geniet er van. Nu kan het,ook qua gezondheid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn toch als dat kan. Gewoon van genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk. Heel veel plezier gewenst! Van de trein in Zwitserland en de rondreis hoor ik dan graag tezijnertijd hoe het was. Dat klinkt wel heel erg leuk namelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk dat je dat financieel kan en lichamelijk het ook aankan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik verheug me erg op deze reis! Het lijkt me geweldig om met de trein in de bergen rond te reizen en in de bergen te overnachten! Veel zin in!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat lijkt me een geweldig leuke reis!
      Thea

      Verwijderen
    2. Ben net terug van eenzelfde reis, samen met mijn dochter met de trein door Zwitserland, en we vonden het fantastisch! Hopelijk hebben jullie goed weer, zodat je echt kunt genieten van het prachtige uitzicht!

      Verwijderen
  7. Wat heerlijk dat je dat kunt doen! Een treinreis lijkt mij ook heel leuk. Ben benieuwd naar je verhalen. Veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.