donderdag 3 augustus 2023

Een genoeglijke vakantie op een eiland

Ik was de afgelopen week op vakantie op een eiland. Niet in de Middellandse zee, of een andere (sub)tropische omgeving, maar gewoon in Nederland. Het waddeneiland Ameland. Gisteren gingen we weer naar huis.
Ik ging met bus, trein, bus, nogmaals een bus, een boot en een bus. Vier bussen in totaal, een trein en een boot en toen was ik op mijn bestemming. Mijn dochters gingen het hun gezin met de auto. Ik paste er niet meer bij, dus ik ging met het OV, ook helemaal prima, hoewel niet zo vlot als jaren geleden toen er tussen de stad Groningen en de veerdam van Holwerd een busverbinding was. We namen geen auto mee op de boot, die auto bleef op het parkeerterrein van de veerdam.
We hadden een week lang 2 huisjes naast elkaar gehuurd, op een vakantiepark, elk met 2 slaapkamers. Als je de deur uit stapte, stond je direct in de speeltuin. Wat is er leuker dan dat voor kinderen tussen 1 en 6 jaar? Nu zat het weer niet echt mee, ook niet gigantisch tegen, maar iedere dag spelen in de speeltuin was er niet bij, daarvoor was het toch een beetje te nat.
Het ene gezin verbleef in het ene huisje en het andere in het andere huisje. De kinderen pendelden om te spelen heen en weer en ik ook regelmatig, dan weer hier en dan weer daar. Afwisselend ging ik bij het ene gezin warm eten en dan weer bij het andere gezin. Mijn schoonzoons kookten vrijwel steeds en maakten smakelijke vegan maaltijden. Heerlijk om een week lang niet te hoeven koken en boodschappen halen! In het huisje waar ik sliep, verbleef ook mijn eenjarige kleinzoon. Die moest natuurlijk 's middags naar bed en daardoor konden de 3 kleinkinderen van 3 en 6 dan niet daar spelen, want dat was veel te lawaaiig. Het andere huisje was dan geschikter, heel handig om te kunnen kiezen!

Rozenbottels


Wat deden we?
Fietsen, wandelen, naar het strand, zwemmen in het zwembad, naar het natuurmuseum, naar de vuurtoren. Schepijs en/of softijs halen, lunchen in een pannenkoekenrestaurant, patatten halen.
Ik fietste niet, er was helaas geen elektrische driewieler meer beschikbaar toen ik weken van te voren belde.
Maar ondanks dat ik niet kon fietsen en me alleen wandelend en met de bus kon verplaatsen, was het een prima vakantie en het was erg leuk om weer eens met zijn allen te zijn!
En doordat soms iedereen behalve ik (+ soms de slapende éénjarige) op stap was, kon ik ook regelmatig van mijn rust genieten en lekker lezen op mijn e-reader. Een aanrader in dit verband: de Camino  van Anya Niewierra - een soort thriller.



Jongste kleinzoon in een immense zandbak



Met rook van het brandende autoschip Freemantle Highway





16 opmerkingen:

  1. Wat klinkt dat fijn,zo'n heel gezin bij elkaar en toch ook privacy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk, met de hele familie een weekje op Ameland. Fijn dat je ook nog tijd had om wat te lezen.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gezellig klinkt dat allemaal!
    Maar die Camino; ik heb het gelezen, wel (een beetje) spannend, maar wát een omhaal van woorden, erg irritant.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk.
    Weer jaloers!
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heerlijk op zo'n eiland. De Camino was uit mijn geheugen maar dankzij jou direct gereserveerd bij de bieb: ik sta op plaats 19....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ameland is helaas wel erg ver weg vanuit Zuid-Limburg om met het OV te doen. In de tijd dat ik in Groningen aankom ben ik al in de veerhaven van Den Helder. Maar meestal draaien wij de reis om en gaan naar het zuiden of oosten. Binnen 2,5 uur zijn we in Luxemburg of in Noord Frankrijk of in het Sauerland.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ga jullie schamen……..dochters van Aaf.
    Moeder mag wel de vakantiehuisjes betalen, maar in 2 autos notabene is geen plekje voor haar.
    En zodoende mag zij met al haar lichamelijke beperkingen het ov nemen naar Ameland, vanuit Groningen.
    Chapeau!

    Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waar bemoei je je mee? Het was mijn eigen keuze om met het OV te gaan. Een van mijn dochters had aangeboden om met het OV te gaan.

      Verwijderen
    2. Hoe passen er 4 volwassenen en 3 kinderen plus bagage in een auto vroeg ik me af. Of hebben ze een busje oid?
      Gewoon nieuwsgierig
      Marijke.

      Verwijderen
    3. 2 middenklasse auto's met 4 volwassenen en 4 kinderen en veel bagage voor de kinderen o.a. een wandelwagen voor de jongste van 1.

      Verwijderen
    4. 2 auto’s. En dan laat je niet de oudste met het openbaar vervoer gaan.
      Kwestie van respect.
      Maar Aaf zal dit zelf nooit inzien. Daar is zij te goed voor. Ook niets mis mee, was heel de wereldbevolking maar zo als Aaf.

      Dorine

      Verwijderen
    5. Dus als je bejaarde moeder je aanbod om zelf met het OV te gaan afslaat, moet je haar dwingen om met de auto te gaan? Lijkt me ook niet erg respectvol?

      Verwijderen
    6. Voor mij is de reis ook een stukje van de vakantie, mijn vakantie begon toen ik in de stadsbus stapte.

      Verwijderen
    7. Ik zou ook liever met het OV gaan dan met een auto!
      Thea

      Verwijderen
    8. Welke lichamelijke beperkingen heeft Aaf dan die het OV voor haar niet te doen maken? Volgens mij namelijk geen.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.