vrijdag 6 oktober 2023

Mijn gas- en stroomverbruik in september

In september verbruikte ik nog weer een maand erg weinig energie en leverden mijn zonnepanelen meer stroom dan ik verbruikte. Een zuinige maand dus!
Daarbij moet je wel bedenken dat ik 1/3 van de maand september niet thuis was wegens vakantie in Zwitserland!

Gasverbruik:
0,922 m²
De kostprijs is voor mij, met mijn contract: €1,23
Dat verbruik was alleen voor koken en warm water. Nog niet voor verwarmen van mijn huis, want de verwarming heb ik nog niet gebruikt.

Stroomverbruik:
Ik kreeg 24 kWh geleverd en ik leverde 144 kWh terug. Met de huidige salderingsregeling betekent dit dat ik die 24 kWh weg kan strepen tegen de 144 kWh en ik onder de streep 120 kWh "overproductie" had die ik terug leverde. Dat levert op:  €9,98
Zonnepanelen.
Uiteraard is de 24 kWh die ik geleverd kreeg, niet alles wat ik aan stroom verbruikte. Mijn zonnepanelen leverden 168,3 kWh. Dat betekent dat ik van deze zelf geproduceerde stroom 24,3 kWh gebruikte. In totaal verbruikte ik in de afgelopen maand dus 48,3 kWh stroom. Ook héél weinig, vind ik zelf.

Als ik de vaste kosten, de teruggave energiebelasting en de overstapbonus van het energiebedrijf meereken, komen de totale kosten voor september op € -17,54 voor gas en stroom.

2 opmerkingen:

  1. Wat fijn Aaf! Wij hebben ook bijna altijd meer electriciteit opgewekt dan we gebruikt hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een leuk gevoel he? Ik heb nu nog te weinig zonnepanelen, maar hoop dat ooit te bereiken.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.