dinsdag 31 oktober 2023

Op excursie naar de Superhub!

In Meerstad, op ongeveer een kwartier fietsen van mijn huis, staat de Superhub en daarin zit een winkel van Jumbo. De winkel is in november vorig jaar geopend en ik was nog nooit wezen kijken!

Naar mijn idee werd het wel eens tijd!
Waarom?
Omdat het gebouw een internationale architectuurprijs gewonnen heeft. Het won één van de twee prijzen in de categorie Retail. Een jury, aangesteld door het Chicago Athenaeum, Museum of Architecture and Design in Illinois en het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies in Dublin, beoordeelt ieder jaar de inzendingen.
De Superhub heeft dit jaar een prijs gekregen!
Ik had al wel foto's gezien, maar met eigen ogen bewonderd had ik het prijswinnende gebouw nog niet. 

Ik ging er in mijn eentje, op mijn driewieler naar toe en ik kocht 4 reuzenkrentenbollen voor 1 euro en 250 gram afgeprijsde plakjes kastanjechampignons, ook voor een 1 euro. Ik had eigenlijk ook gerookte tofu in de aanbieding willen kopen, maar dat was ik vergeten!  Ik heb van de AH een app op mijn telefoon, waarop ik boodschappenlijstjes maak, maar die heb ik niet van de Jumbo. Doordat ik daar maar zelden kom, vind ik een app ook niet nodig.

Superhub, eigen foto.



Foto van Wikipedia

Ik vind het wel een mooi gebouw, mooi gedaan!

Je vraagt je misschien af: waarom heet het daar Meerstad? Het heeft niets met meer of minder stedelijke omgeving te maken, maar met een kunstmatig uitgegraven meer, het Woldmeer. Aan dat meer zijn woningen gebouwd.

9 opmerkingen:

  1. Prachtig gebouw! Ik hoop van dit soort nieuwe en mooie gebouwen wel dat ze goed onderhouden worden en niet dat het er n zo'n 30 jaar alweer iets anders 'moois' gebouwd moet worden. In mijn eigen gemeente zie ik helaas dat gebouwen die eigenlijk nog prima zijn al na 20 à 25 jaar afgebroken worden voor iets nieuws. Overigens eens op Funda gekeken in Meerstad prachtige huizen en het valt mij op dat er een makelaar is die Alfred+ Groningen-Amsterdam heet. Misschien voor mensen die niet gebonden zijn aan een plaats en hun huis in de hoofdstad voor veel geld kunnen verkopen en daar veel meer huis voor minder kunnen kopen (hoewel de prijzen m.i. nog fors zijn). Over die reuze-krentenbollen het valt mij op dat ik de laatste maanden alleen maar van die reuze dingen zie (4 in een zak) en bijna geen gewone meer ( 6 in een zak). In het kader van dat we teveel eten niet zo handig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar wat is nou een Superhub? Of heet het gebouw gewoon zo? IK vind het een prachtig gebouw, heeft iets Jugendstil-achtigs, en daar houd ik wel van!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super is duidelijk, dat is van supermarkt, maar waarom hub? Geen idee!

      Verwijderen
  3. Een superhub is meer dan een supermarkt. Vaak kun je er ook iets drinken en eten. Het is ook bedoeld als ontmoetingsplaats voor de mensen.
    Deze superhub in Meerstad is een geweldig mooi gebouw en verdient de prijs dubbel en dwars!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig gebouw. Zijn er ook openbare toiletten? en staan er bankjes want dat mis ik altijd zo in veel oudere winkelcentra/ grote supermarkten op industrieterreinen. Soms zijn ze er wel maar slecht aangegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb niet naar toiletten gezocht en eerlijk gezegd kon ik de kassa's niet eens vinden! Ik moest een medewerker vragen waar de kassa's waren ;-)

      Verwijderen
    2. haha dat is wel heel gek dat die niet te vinden zijn voor een ervaren mens.
      Zal ook wel bij de "winkelbeleving" horen misschien.

      Verwijderen
    3. Ik had de kassa's bij de in-/uitgang verwacht, maar ze zijn er tegenover, aan de andere kant van het gebouw, waardoor je nog een flink eind door de winkel moet lopen om bij de uitgang te komen.

      Verwijderen
  5. Steeds vaker en al ben ik op zich niet tegen, ik vind dat we meer in woningbouw moeten investeren . Daar is zogezegd geen ruimte voor terwijl er wel steeds meer industrieterreinen , kantoren en winkelcentra komen. Terwijl er zeker als het om kantoren en winkels gaat steeds meer leegstand is.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame en ook reacties met naar mijn mening onjuiste informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.