zaterdag 4 november 2023

Al weer een week opmaken voorraad en inkopen in de supermarkt

In de afgelopen week weinig gekocht en zo veel mogelijk uit aanbiedingen en geld terug acties (GTA). Dat scheelt vaak aanmerkelijk! Ik kreeg van de 2 GTA producten in totaal €3,85 terug en betaalde €1,50.
De rozijnenbollen en pinda's kocht ik voor mijn oudste kleinkinderen die binnenkort weer eens een nachtje komen logeren.
Vorige week gaf ik veel geld uit, nu veel minder, dat komt ook doordat ik in de afgelopen week 2x bij het gezin van oudste dochter at. Een speciale vermelding voor de gerookte zalm! Wat vind ik dat lekker! Lekkerder kun je mij niet geven, behalve dan de gerookte paling die ik als kind at! Ik zou iedere dag wel 200 gram gerookte zalm op kunnen smullen! Dat doe ik niet, want te zout voor mij en bovenal niet goed voor de natuur.  Heel nu en dan en dan ook echt genieten is het devies!

28 okt- 4 nov. 23

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
Doyenne de Comice peer, 311 gram* AH 0,56
1 kg (8 stuks) kakifruit* Lidl 1,49
4 reuze rozijnenbollen* Jumbo 1,00
1 heel volkoren brood* AH 0,99
komijnenkaas BB @ AH 2,46
aardappeltjes BBQ smaak, A- merk GTA AH 0,50
550 gram wrapvulling, A-merk -GTA AH 1,00
gesneden kastanjechampignons @ Jumbo 1,00
2x 100 gram gerookte zalm* AH 4,49
kaasschnitzels* Lidl 1,29
Snacks/ hapjes    
200 gram pinda's in chocolade* Lidl 1,19
Dranken    
4 sojamelk AH 3,56
TOTAAL   19,53

Wat maakte ik op uit de voorraad? Eigenlijk ook maar weinig. Natuurlijk at ik ook voedsel dat ik in de afgelopen weken kocht.
Mijn voorraden zijn nog lang niet op, dus ik ga weer verder met het opmaken van voorraden.
Binnenkort ga ik ook een blogje schrijven over de betekenis van het hebben van etensvoorraad voor mij.

28 okt- 4 nov. 23

  prijs per verpakking gebruikt
Voeding    
150 gr gedroogde witte bonen 2,59 0,43
tomatenpuree 0,60 0,60
diverse groenten uit koelkast en voorraad   1,00
focaccia's    2,59
100 gr. sperziebonen uit vriezer 0,89 0,20
pompoen 1,00 1,00
Snacks/ hapjes   0,00
Dranken   0,00
TOTAAL   5,82

6 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Hak Mexicanez wraps met groenten en bonen in milde saus. Zo staat het op de zak. Ik noem het wrapvulling ;-)

      Verwijderen
    2. Zou je dat anders ook gekocht hebben als niet via GTA was? Zelf eet ik thuis geen gekochte wraps, maak wel eens een dunne omelette wat ongeveer hetzelfde is, ik eet koolhydraatarm , maar als zou ik zelf een vulling maken van restjes.

      Verwijderen
    3. Nee! Ik zou het anders zeker niet gekocht hebben! De normale prijs is €3,85, in mijn ogen veel te duur voor een prutje met rode paprika, wortel, maïs, tomatenpuree, ui, zwarte bonen en wat kruiden en specerijen. Ik koop het in potten of nu in een zak, uitsluitend in goede aanbiedingen. Mijn oudste kleinkinderen van 7 en bijna zeven eten het graag op wraps. Ze komen over een week logeren en ik heb het voor hen gekocht. Dan mogen ze het zelf opwarmen en nog wat paprika toevoegen als extra groenten. Het oudste kleinkind leert van mijn dochter op dit moment koken. Ze kan al een eenvoudig pastagerecht maken en ook heeft ze al een taart gebakken!

      Verwijderen
  2. Mijn hype van dit moment is vissersvolkoren van bakkerij ‘t stoepje. Deze was mijn favoriet. Een markt is altijd gezellig. 3,75 voor een brood. Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vissersvolkoren geeft mij mij onsmakelijke associaties: brood met vismeel en graten er in verwerkt! Doe mij maar brood van volkoren tarwemeel.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame en ook reacties met naar mijn mening onjuiste informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.