donderdag 2 november 2023

Geen reclame meer in je brievenbus, tenzij .......

Tot januari 1998 had ik geen stickers op mijn brievenbus, want mijn ex-partner die toen nog bij ons woonde, stelde hoge prijs op reclamefolders, hoewel de meeste van die folders ongelezen bij het oud papier belandden. Sinds zijn vertrek had ik altijd een sticker op mijn brievenbus:
JA wijk- en stadskrant, NEE reclame.

Tegenwoordig hoeft die sticker niet meer in mijn gemeente. De gemeente Groningen heeft namelijk in de strijd tegen de papierverspilling de zaken omgedraaid.

Zo ziet het er nu uit:

Geen sticker    Ik wil geen reclamefolders, wel huis-aan-huisbladen
JA-JA-sticker    Ik wil wel reclamefolders en wel huis-aan-huisbladen
NEE-NEE-sticker    Ik wil geen reclamefolders en geen huis-aan-huisbladen

sinds 20 oktober is deze regeling ingegaan.
Dus als je graag reclamefolders wilt, dan moet je actie ondernemen en een gratis JA JA sticker ophalen. De stickers worden niet toegestuurd, dus ook daar geen papierverspilling. Ook als je helemaal niets wilt heb je een sticker nodig die je kunt afhalen op 6 verschillende plekken in de gemeente. 

Ik vind het wel een verbetering!
Ik denk dat er veel minder papier verspild wordt!

Ik kies voor geen sticker. Dus geen reclamefolders en wél huis-aan-huis-bladen. Die laatste worden bij mij trouwens zelden bezorgd, dus in de praktijk krijg ik al jaren vrijwel niets. Ik haal de wijkkrant meestal uit de bibliotheek of bij de AH, daar liggen ze ook!

7 opmerkingen:

  1. Lees de folders ook al jaren digitaal en ik weet vanuit Amsterdam dat ze daar ook zo'n systeem hebben. Merk overigens wel dat er folders in een soort van pakketje komen (met plastic folie) waar op staat "aan de bewoners van" en dan het adres zonder huisnummer. Het huis aan huis blad kan inmiddels ook digitaal gelezen worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me makkelijk,dat mag hier ook wel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We ontvangen maandag een pakje met de locale Bode eromheen. En die lezen we ook echt. De folders worden ook goed bekeken.
    En ja ik heb ook Apps op telefoon maar ik vind het nog steeds prettig om het op papier te hebben en te kunnen bladeren en aan te strepen en partner ook.
    Aldi krijgen we geen folder meer van dus daar kijk ik wel op de app,
    Van de buren krijgen we een regionaal betaald blad dat ook over de omliggende gemeentes gaat, ook die lezen we.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het ook prettiger om de folders op papier te lezen..ik vind het sneller gaan. Ik maak op mijn ipad dan lijstjes van de verschillende supermarkten. Dus heb ik mijn lijstjes altijd bij me via mijn iphone. En ja, een deel komt ongelezen bij het oud papier. Geartsje

      Verwijderen
  4. Hoi Zuinigaan! Wij hebben hier de Nee-Ja-sticker. Geen ongeadresseerd reclamedrukwerk, wel huis-aan-huisbladen. Dit is een compromis. Moeder leest namelijk graag de krantjes en daarna worden ze doorgegeven aan iemand die ze op een of andere manier nooit ontvangt. Groetjes, N(euro)otje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier in mijn gemeente is dit ook het geval! Folders lees ik digitaal, vind ik prima!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. goede ontwikkeling, in mijn woonplaats is het nog niet, hoop dat ze het ook invoeren Ik heb al jaren een Nee-Nee sticker op de brievenbus.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame en ook reacties met naar mijn mening onjuiste informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.