zondag 5 november 2023

Nieuw! Mijn wekelijkse stroom- en gasverbruik.

Nieuw?
Nou ja,  helemaal nieuw is het niet. In het winterseizoen schrijf ik wekelijks op zondag blogjes over mijn verbruik. In april dit jaar voor het laatst en ik wil er nu maar weer eens mee beginnen.
Ik heb wel in de tussentijd wekelijks mijn verbruik genoteerd en daarnaast gebruik ik apps waarop ik mijn verbruik en de opbrengsten van mijn zonnepanelen kan volgen.

Wat verbruikte ik in de afgelopen week, week 44?
GAS
3,9 m³

STROOM
Ik kreeg geleverd: 10 kWh
Die tien kWh is niet het hele verhaal, want ik gebruikte ook stroom geproduceerd op mijn dak. Dat is nog 4,3 kWh extra.
In totaal dus 14,3 kWh

En hoe zit het mijn mijn jaarverbruik? Dus tussen week 44 in 2022 en week 44 dit jaar?
Gas: 260,8 m³
Stroom: 400 kWh
Voor alle duidelijkheid: ik verbruikte in die periode natuurlijk ook stroom van mijn zonnepanelen. Hoeveel?
Dat weet ik eerlijk gezegd niet.  In de jaren voordat ik zonnepanelen had, verbruikte ik rond de 650 kWh per jaar en nu verbruik ik iets meer doordat ik wat meer warmte haal uit stroom: 2 elektrische dekens extra,  meer ovengebruik. Eigen verbruik van mijn zonnepanelen zal ergens tussen 250 en 450 kWh liggen.
Cijfers die ik in dit verband wel met jullie kan delen: vanaf 1 januari kreeg ik 311 kWh stroom geleverd en leverde ik 1653 kWh stroom terug.

2 opmerkingen:

  1. Vind je het niet zonde,zoveel terugleveren? Kun je niet iets veranderen,zodat je gasverbruik nog meer naar beneden gaat?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is dus de rare gedacht achter de zonnepanelen ; ik krijg het " voor niks " dus op maken maar . Dat wat ik terug krijg voor de stroom die ik lever aan het net, kunnen anderen daar ook weer wat mee, compenseerd de prijs van het gas wat ik gebruik bijna.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame en ook reacties met naar mijn mening onjuiste informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.