zondag 10 december 2023

Mijn stroom- en gasverbruik in de afgelopen week (week 49)

Wat verbruikte ik in de afgelopen week, week 49?
GAS 20,2 m³
Ter vergelijking: in week 48 verbruikte ik 19,3 m³ gas.

STROOM
Ik kreeg geleverd: 14 kWh, verbruik eigen stroom van mijn zonnepanelen was in de afgelopen week  2,45 kWh, dat is in totaal 16,45 kWh in week 49.
In week 48 was de stroomlevering 12 kWh en in totaal verbruikte ik toen 14,92 kWh.

ZONNEPANELEN
Net als vorig jaar in december, leveren mijn zonnepanelen in deze tijd van het jaar maar erg weinig stroom.  Dat komt door de stand van de zon en de daglengte. Het scheelt echt enorm met de opbrengst in de zomer! En in de afgelopen dagen lag er meestal sneeuw of rijp op mijn zonnepanelen, waardoor de panelen uiterst minimaal leverden.
In de afgelopen week was de opbrengst 3,3 kWh, in week 48 was dit nog 6,9 kWh.

1 opmerking:

  1. Pffff, Aaf, ik vind het bijzonder netjes hoor. We wonen hier met z'n vieren, maar verbruiken zeker het zes-voudige. Wel onder compleet andere omstandigheden, maar toch...
    Ik merk bijvoorbeeld dat ons elektraverbruik, met het ouder worden van de kinderen, ook toeneemt en dat kan je ook niet helemaal tegenhouden...

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.