woensdag 10 januari 2024

2 voor de prijs van 1!

 In het nieuwe jaar hebben veel supermarkten voordelige aanbiedingen. Ik maak er altijd graag gebruik van.
AH  heeft hamsteraanbiedingen, volgens de site meer dan 1000, dan koop je 2 voor de prijs van 1. Het meeste hoef ik echt niet. Ik maak dan aan de hand van de site een lijstje van producten die ik kan gebruiken. Niet te veel vers, want dat bederft alleen maar, zeker voor een alleenstaande zoals ik. Maar houdbare spullen, die kun je zo veel als je denkt nodig te hebben inslaan. Het is hier niet de bedoeling weer een uitpuilende voorraadkast op te bouwen, maar er kan nog best wat bij.
Ook de Plus heeft leuke aanbiedingen, heel veel producten voor 1 euro. Sommige artikelen zijn daarbij niet heel veel voordeliger dan de normale prijs, maar sommige ook wel.
Ik kom zelden bij andere supermarkten, dus daarover wil ik het hier niet hebben.

Mijn tip: kijk het na op je computer. Daar staan de normale prijzen en de prijzen van de aanbieding. En dan kun je natuurlijk ook vergelijken met B-merken. In de winkel zijn de prijskaartjes voor mij slecht leesbaar, zeker de kaartjes vlakbij de neuzen van mijn schoenen. Dan moet ik door de gangen van de supermarkt kruipen om die te lezen. Zie je het voor je? Deze 71 jarige kruipend? Dat gaat niet gebeuren!
Ik zorg voor een thuis gemaakt lijstje op mijn telefoon. Alles goed leesbaar en op mijn gemak uitgezocht.

Tip 2: als je het kunt betalen, koop dan wat extra's. De extra rijst, etc uit een goede aanbieding zijn een goede besparing voor later.

Heb jij nog tips?

25 opmerkingen:

  1. Hier geen ah in de buurt, maar bij de plus heb ik leuk ingeslagen.
    Vooral de soep vond ik een heel goede aanbieding.Wij gaan op dagen dat we druk zijn de komende tijd soep met een hartig broodje eten zo'n 1x in de week kan dat best..Ik hoop dat ze volgende week weer zo n leuke actie hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er wordt vreselijk gestunt. Maar die rare hoeveelheden! Ik kan er niet aan wennen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je kan ook een App installeren die Loep heet.
    En ik maak ook vaak een foto van een prijskaartje dat laag zit of ik om een andere reden niet zo goed kan lezen, te kleine lettertjes van bv de kiloprijs. Die foto kan je makkelijk vergroten op je telefoon. Soms zijn rijzen onduidelijk en dan maak ik ook een foto zodat ik die aan de kassa kan laten zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De buurvrouw vanmorgen gewezen op ‘natuurlijk zien’. Ze moest haar bril opzetten om het nieuwe telefoonnummer op mijn telefoon te zetten.
      Waarom? Omdat ik gisteren nieuwe winterbanden had aangenomen van de DPD koerier. Iedereen was al thuis, maar de banden niet bij mij opgehaald. De koerier had wel een briefje in hun buitenbrievenbus gedaan. Buiten brievenbus? Kunststof deuren en ramen.

      Verwijderen
    2. Wat bedoel je precies met je reactie? Natuurlijk zien? en wat hebben de winterbanden, buitenbrievenbus en Kunstof deuren en ramen er mee te maken?
      Ik heb helaas al mijn hele leven een bril nodig en krijg voor degeneratie van netvlies regelmatig reacties. Als ik zou kunnen genezen daar allemaal van dan ben ik natuurlijk geinteresseerd in natuurlijk zien. Als ik google kom ik teveel links tegen

      Verwijderen
  4. Ik zag bij de AH de "vegedingen" (Vivera?) in de reclamer, en ik krijg zo eindelijk een nieuwe koelkast/vrieskist. Dus die moet / mag weer gevuld! Hoeft niet deze week hoor, maar ik kan weer dingen kopen en invriezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voor de hele lage kaartjes werkt het niet maar ik maak foto,s met mijn mobiel en kan die dan vergroten om de prijzen te zien. Want van zelfs ( af) wasmiddel en koffie maakt de kilo prijs veel verschil uit. En ontdekte dat er een pot afwasmiddel blokjes poeder is. Veeel goedkoper. Gewoon een halve lepel in het bakje.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wel of niet voor de voorraad inkopen?
    1. Hoeveel scheelt het met de normale versie die ik koop (B merk)?
    2. Hoe lang ga je ermee doen?
    3 Hoeveel spaar ik er per saldo de komende ongeveer 3 maanden mee uit

    Dus bij de Plus de volle melk, die normaal een euro is ( wel vers ipv houdbaar- maar even lekker) gebruik ik per week 2 pakken, Nu 2 pakken voor 1 euro. Ik spaar per week een euro uit. Ik heb 3 keer 10 pakken gekocht. ( op verschillende momenten) In 15 weken dus 15 euro bespaard.

    Met de Plus delmonte ananas spaar ik maar 14 cent per blikje uit ten opzichte van huismerk. En ik gebruik maar 1 blikje per maand, schat ik. Ik heb maar 1 blikje gekocht. Zou het beter smaken dan mijn huismerk?

    Zo doe ik het, en is misschien een tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zelf kom ik steeds minder vaak bij een supermarkt, groente en fruit haal ik bij de groenteboer, die ook kaas en eieren verkoopt, brood haal ik op de markt en vlees bij een boer, vacuumverpakt dus makkelijk in te vriezen en meestal zelfs goedkoper dan bij een supermarkt en ook nog eens veel lekkerder en beter van kwaliteit, wasmiddelen en schoonmaakspullen en persoonlijke verzorging via aanbiedingen bij drogisterijen zoals de kruidvat.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben heel blij met de 1+1 zonna.tura thee de Appie.
    Meteen heel wat pakjes ingeslagen want ze zijn maar 1à2x per jaar in actie 1+1. Rest van het jaar is het 25%.
    En van eco.ver ook wat extra ingeslagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gisteren bij de Plus geweest maar vind de actie verwarrend. Reuze krentenbollen in de actie voor 1 euro maar liggen in een mand met prijs voor 2,39. Ik heb ze meegenomen naar de zelfscan waar de prijs 1 euro was. Het maakt dat je sommige artikelen toch niet in je mandje durft te stoppen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Even iets anders ....
    Weet iemand hoe het met Annemiek van de Mijmeringen is?
    Ik mis haar al een tijdje en op email reageert zij niet.
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vroeg ik mij ook af. Ik kijk elke dag op haar blog of of er iets gepost is. De laatste post was van 14 december.

      Verwijderen
    2. ben ik ook benieuwd naar, heb overal gekeken maar kan niets vinden of er iets is gebeurd/aan hand is.
      sorry Aaf, dat we jouw blog even "misbruiken" hiervoor, dank je.

      Verwijderen
    3. Hier nog een die zich dat ook afvroeg en er ook geen antwoord op gevonden heeft. Wat ik de afgelopen anderhalf jaar wel gemerkt heb was dat ze heel langzaamaan 'afscheid' aan het nemen was. Hoop niet dat het een definitief afscheid is, want ze schreef altijd lezenswaardige blogs.

      Verwijderen
    4. Ik volg haar ook al jaren en mis haar ook...

      Verwijderen
  11. Dit kwam ik tegen op FB:
    22-12-2023
    hallo vrienden en lezers van de blog .

    Annemiek is vorige week gevallen waardoor ze een heup gebroken heeft.
    Het gaat goed met haar maar heeft revalidatie nodig .


    Nu kan ze helaas geen mijmeringen schrijven die jullie wellicht al gemist hebben .

    Ze heeft mij gevraagd dit met jullie te delen zodat jullie weten waarom er geen mijmeringen zijn en even ook niet zullen komen.

    Ik zal spoedig weer iets van Annemiek doorgeven als de tijd ervoor klaar is .
    Hopende op jullie begrip
    Petra

    05-01-2024
    Hallo vrienden en lezers van de blog

    Met Annemiek gaat het iedere dag iets beter. Ze is een sterke krachtige dame .

    Krijgt iedere dag fysiotherapie en dat gaat haar tot nog toe goed af !
    Kan al alleen uit en in bed!
    Loopt al stukjes met de rollator en kan alweer veel zelfstandig !

    Ze is tijdelijk
    Plataan
    Afdeling 6 kamer 12
    Henri Dunantstraat
    Heerlen
    Mochten jullie een kaartje willen sturen !
    Bezoek is nog niet mogelijk!!

    Ik mag dan ook iedereen bedanken voor de goede wensen uit haar naam .

    Hartegroet Annemiek
    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Petra en beterschapswensen voor Annemiek. Ik miste haar al, FB heb ik niet. Dank voor de update

      Verwijderen
    2. Wat fijn om wat te horen, dankjewel Petra! En Aaf, fijn dat het hier even kan.

      Verwijderen
    3. Zo fijn van blogland dat er altijd wel iemand uiteindelijk met een antwoord komt.

      Verwijderen
    4. Dank allemaal voor de up-date en ruimte!!

      Verwijderen
    5. Me too, in de oude zin van het woord: ik werd ongerust, en ben nog niet echt opgelucht want een gebroken heup bij ouderen, dat moet je niet willen. Maar een kaartje krijgt ze beslist. Dank voor het doorgeven!

      Verwijderen
  12. Fijn dat hier info over Annemiek staat. Ik zal haar een kaartje sturen. Nu ik niet op haar blog kan lezen, moet zij maar een kaartje van mij lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Duizendmaaldank ! Om het nieuws over Annemiekje ! Ik. Was zo ongerust ! Hou je taai lieve dame ! Veel liefs vanwege Jezebelle

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik doe hetzelfde als sommige andere reageerders: van laaggeplaatste prijskaartjes een foto maken en "opblazen". Moet je wel kunnen bukken natuurlijk. Of ik vraag een jonge, soepele medewerker (of mede-klant!) om even te kijken wat er staat, de meeste mensen zijn behulpzaam genoeg.
    De app LOEP hoefde ik niet speciaal te installeren, die stond bij mij al op de mobiel (onder: Extra's). Gebruik hem overigens zelden, een foto is handiger.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.