donderdag 11 januari 2024

Veel plezier van mijn driewieler

Ik ben nu echt helemaal gewend aan mijn driewieler. Ik kan perfect sturen en soms ga ik héél hard! Ik had, toen ik de fiets net had, nooit gedacht dat ik met zo veel snelheid over fietspaden zou scheuren. Ik ben bij tijd en wijlen een race-bejaarde! Alleen waar het kan hoor, waar geen zijwegen zijn en als het een mooi glad wegdek is. Toen ik mijn driewieler net had, scheurde mijn jongste dochter er met een noodvaart mee weg. Ik dacht toen dat ik dat nooit zou durven omdat ik bang was de fiets niet onder controle te hebben met zo'n snelheid.
Inmiddels ben ik volledig rijvaardig en heb de fiets goed onder controle.

Wat ik een probleem blijf vinden: met matige vorst moet je de accu van de fiets halen en zeker ook binnen opladen. Ik vind het een gedoe! De accu moet eerst een tijdje binnen op temperatuur komen en pas dan kan het opladen beginnen. Dan laadt hij gelukkig wel helemaal op.
De accu zit laag op de driewieler, ik moet flink bukken om het slot te ontgrendelen en de accu van de fiets te trekken. Ook bij het terugplaatsen van de accu zou ik het beste op mijn hurken kunnen zitten, alleen dan rol ik om. Dus buig ik maar zo veel mogelijk naar voren en dan lukt het!

op deze foto is de accu helemaal niet zichtbaar

hier zie je de accu wel, laag onder de bagagemand

In het centrum van de stad Groningen geldt op veel plaatsen een parkeerverbod voor fietsers. Parkeren mag alleen op plekken die al overvol zijn en die niet geschikt zijn voor mijn driewieler. Ze bieden hooguit plaats voor gewone fietsen. 
Ik heb inmiddels een speciale sticker aangevraagd en ook ontvangen, waardoor ik meer parkeermogelijkheden in de binnenstad heb zonder dat mijn fiets verwijderd wordt wegen foutparkeren.

Ik gebruik mijn fiets bijna dagelijks, er gaat zelden een dag voorbij waarop ik niet fiets: naar de supermarkt, de kapper, de sportschool, de apotheek, het zwembad, op bezoek bij mijn kinderen.
Heerlijk om weer goed mobiel te zijn en niet bang hoeven te zijn om te vallen bij het op- of afstappen!

7 opmerkingen:

  1. Wat fijn voor je,die fiets. En inderdaad over het makkelijk uithalen van een accu is ook met een tweewieler niet altijd nagedacht

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn driewieler heeft een heel ander model, eigenlijk een gewone fiets maar dan met twee achterwielen, de accu zit onder de bagagedrager en is makkelijk te bereiken.
    Omdat ik hem niet binnen kan zetten heb ik een hoes gekocht en daar zit maar een bevestigingsband onderaan en als het waait flappert alles teveel. Daarom heb ik 6 zandzakjes gemaakt en met touw er hangende zakjes van gemaakt die ik op 3 plekken hang zo blijft het normaal goed zitten. Aan de voorkant zitten er onderin ook 2 gaten in om een ketting om voorwiel te bevestigen. Daar heb ik ook een touwtje voor. En als het echt hard waait een langer touw die ik er helemaal omheen kan wikkelen en ook vastzetten aan het hek want bij 2 stormen is mijn fiets al eens omgevallen
    Als alles op een aan fiets zit is het best even werk alles te verwijderen voor ik kan opstappen.
    Maar ik ben er heel blij mee dat ik zo nog kan fietsen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat je er zo goed mee uit de voeten/wielen kan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van bukken blijf je ook weer soepel :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een fijne fiets lijkjt me dat. ook zo met die mand achterop. perfect voor de boodschappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik zou toch niet voor zo'n hoge snelheid gaan 1 obstakel voor je wiel en je bent nergens meer.
    Reacties worden trager om over soepelheid nog maar te zwijgen.
    Groet Lianne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kijk goed uit. Bij loslopende honden en kleine kinderen minder ik snelheid. Je weet maar nooit wat je voor je wiel krijgt!

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.