dinsdag 16 januari 2024

Dat noem ik nou een lokkertje: een weekaanbieding binnen een uur uitverkocht!

Bij de Plus was het Page toiletpapier in de aanbieding. Een pak met 9 rollen 6 rollen voor 1 euro.
Een superaanbieding, maar feitelijk alleen een lokkertje.

Want wat bleek?
De aanbiedingsweek begint op zondag. Hier is de winkel vanaf 12 uur 's middags open. En toen ik tegen enen bij de winkel verscheen, waren ze al helemaal uitverkocht!
In nog geen uur tijd!
Er waren meer volledig lege schappen, ook andere producten in de aanbieding waren op dat moment al uitverkocht.
Als ik ga kijken op de site, dan staat er wel bij: OP=OP, maar ik vind dat deze aanbieding wel héél snel op is!
En gisteren las ik op de site dat deze toiletpapier-aanbieding landelijk is uitverkocht.

Waarom dan die aanbieding?
Mijn mening: om klanten naar de winkel te lokken. Natuurlijk kopen mensen ook andere producten, die niet in de aanbieding zijn. Dus de omzet gaat er flink van omhoog. De winkel was zondag overvol, er waren lange rijen voor de gewone kassa en de zelfscankassa's.

Nu kwam ik helemaal niet voor het toiletpapier, ik had die aanbieding niet gelezen en had geen idee. Ik werd bij aankomst in de winkel totaal overdonderd! Ik kwam eigenlijk voor yoghurt en sojamelk en parelcouscous, dát laatste was wel in de aanbieding, er stond nog 1 pak en dat heb ik meegenomen.

35 opmerkingen:

  1. Eigenlijk een smerige streek. Je zult maar weinig geld hebben en zo voor de gek gehouden worden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je mag bij Plus maximaal 5 artikelen per aanbieding kopen. Echter misdroegen klanten zich dusdanig dat veel Plus filialen er voor hebben gekozen om daar niet op te handhaven.

      Verwijderen
    2. Als je weinig geld hebt, dan ga je naar de Action. Daar is het plee papier nog goedkoper. Weliswaar minder zacht, maar goed bruikbaar.

      Verwijderen
    3. Het eco toiletpapier is er ook niet duur en wel lekker zacht.

      Groet, VeggieMo

      Verwijderen
    4. nou nee niet goedkoper want dit was van 4,25 voor een euro voor 6 dikke rollen!
      Was zondag in Harlingen bij de Plus en daar was het niet anders, wat een drukte maar toch mooie aanbiedingen nog gescoord!

      Verwijderen
  2. Goedemorgen Aaf

    Het waren pakken van 6 stuks, niet van 9

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vaak kun je dan van de manager nog wel een verklaring op papier krijgen dat jij nog x pakken tegen de aanbiedingsprijs mag kopen als het product weer verkrijgbaar is.
    Bijzonder dat het zó snel ging.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb een filmpje gezien gemaakt in een Plus in Utrecht waar mensen het toiletpapier plunderden, er met tientallen pakken vandoor gingen, ze uit de handen van een andere klant gristen. De karren reden af en aan en haalden het nauwelijks het magazijn uit. Dan snap ik wel dat jij de schappen leeg aantrof. Ik denk niet dat daar tegenop te bevoorraden was. gr. Linda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. vreselijk om te zien,Ik ga me dan voorstellen hoe mensen gaan reageren als er een echte crisis komt.

      Verwijderen
    2. toen de corona begon, was hetzelfde. geen toilet papier en overal lege schappen in elke supermarkt. Ik was bij de boerderij waar ik zuivel koop en de mevrouw voor mij in de rij heeft 5 kg kaas meegenomen, omdat zij bang was dat straks zonder kaas zaten :-( ongelofelijk!

      Verwijderen
  5. Hier is sinds november ook een Plus gekomen. Bijna alle aanbiedingen zijn op ,'s morgens al.Als ik mijn koopzegel kaart vol heb ga ik er niet meer naar toe. Waardeloze winkel!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Slechte inschatting van het bedrijf. Niet eens zozeer deze keer met dat WC-papier, maar als je houdbare artikelen echt heel goedkoop aanbiedt, dan moet je dat professioneel organiseren, anders werkt het tégen je in plaats van voor. Er staan filmpjes online hoe dat in de winkels toeging... Moet je niet willen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Aanbiedingen zijn altijd bedoeld om meer mensen naar de winkel te lokken. Niet alleen bij Plus. Maar dit ging wel heel hard ja. Ik doe altijd mijn boodschappen daar, vind het op zich een fijne winkel. Maar de laatste tijd grijp ik steeds vaker mis aan de goedkopere varianten van een product. Met name de schappen van huismerkproducten zijn dan leeg, waardoor ik min of meer gedwongen wordt de duurdere variant te kopen. Een achterdochtig stemmetje in mij vraagt zich af of dat ook een manier is om meer omzet te behalen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het viel mij op dat ze opnieuw mini papieren zakdoekjes van Tempo in de aanbieding hadden maar die verkopen ze helemaal niet. Ik heb nog een tegoedbon voor reclameprijs van de vorige actie maar ze zijn nooit in het schap verschenen. Idem voor blue wonder antibacterieel. Laatst in de aanbieding 1+1 maar ze verkopen het helemaal niet in ons filiaal. Waardeloos. Ik vond de oude Coop veel fijner.

      Verwijderen
  8. In België mogen zulke aanbiedingen niet: de winkel móet (een beetje) winst maken, ze mogen geen expres verlies lijden. Dit is om de concurrentie eerlijk(er) te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het zijn inderdaad 6 rollen in een pak. Maximaal 5 pakken per klant. De Coop bij ons zou Plus worden maar is nog Coop. Staan wel al Plus producten in de winkel. De folders zijn nagenoeg het zelfde. Morgen maar kijken of ze daar nog op voorraad hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een supermarkt is een commerciële ‘instelling’. Natuurlijk zijn bepaalde aanbiedingen lokkertjes: het gaat om geld verdienen.
    In de Plus hier was het lokkertje op maandag nog niet op. Ik kocht het niet, het closetpapier, gemaakt van 100% oud papier van het Plusmerk, is een betere keuze (maar wel duurder)
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  11. heb gisteren 2 pakken gekocht bij de plus Brielle.er waren een paar trollys vol en geen gedrang .schelden of wat dan ook.was het er niet geweest ook goed,zorg altijd voor een kleine voorraad zodat ik niet stel op sprong van het dorp snel naar Brielle moet,bovendien hebben we nog kranten grijnzzz

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat dat toch is met toiletpapier hamsteren? Bij de eerste coronagolf was dat ook zo'n ding. Waarom.toiletpapier? En dat neemt ook kog eens heel veel ruimte in...Als het nou rijst, pasta, conserven waren dan snap ik het nog iets, maar toiletpapier🤷... ?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik haak volledig af op het totaal gestoorde gedrag van bijna-plunderaars. Dat staat los van een lokkertje, dat doen winkels nu eenmaal, daar zijn het winkels voor. Aan het begin van de coronaperiode sloegen mensen ook totaal door in winkels. Dan is van beschaving weinig meer te merken.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hier is in november ook een Plus gekomen en op maandagmorgen zijn bijna alle aanbiedingen al op. Als ik mijn koopzegel kaart vol
    ga ik er niet meer naar toe. Waardeloze winkel!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Daarom let ik nooit op aanbiedingen. Hoef ik er niet op te acteren en hoef ik me niet te ergeren. Heerlijk al die ruimte in mijn hoofd! Ik koop per product wat het beste is voor mezelf en de wereld om me heen. Toiletpapier van The Good Roll in dit geval.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Waarom in vredesnaam toiletpapier??? Zou er een lekker recept zijn met wc-papier ;) Dan liever wildplukken... Kost helemaal niets.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je een pak met 6 rollen toiletpapier koopt voor 1 euro per stuk, dan bespaar je flink. Je mag maximaal 5 pakken meenemen: tel uit je winst. Je hebt voor weinig geld een mooi voorraadje toiletpapier van een goede kwaliteit.
      Volgens mij kun je die pakken niet wildplukken. Je kunt het papier niet eten, maar doordat je bespaart op toiletpapier kun je wel geld overhouden om eten te kopen.

      Verwijderen
  17. Alle reclame is om klanten naar de winkel te krijgen, niet alleen die van de Plus. En bij zo'n heel scherpe aanbieding is te verwachten dat het snel op is

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik was er zondag 5 minuten na dat de winkel open ging. Ik kwam voor broodjes… Parkeren was al bijna niet te doen en geen karren meer beschikbaar. Toiletpapier was al op. Ik ken de eigenaar van de vestiging en hij was niet blij met deze actie, maar wordt opgelegd vanuit het hoofdkantoor. Hij gaf aan dat de mensen die nu kwamen alleen voor de acties komen en daarna nooit meer. Zijn vaste klanten zijn de dupe.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik was maandag bij de plus, ik moest een paar boodschappen doen en had thuis wel even gekeken wat de aanbiedingen waren, daar heb ik een paar van mee genomen o.a 5 pakjes thee,daar was nog genoeg van in de winkel en wij drinken graag thee dus voorlopig een mooi voorraadje thee. Ik dacht als er nog toiletpapier is neem ik 1 pak mee, want met een gezin van 5 komt dat best van pas, maar het was natuurlijk al op. Ik snap dat gehamster van toiletpapier niet, ik snap dat je er geld mee kan besparen maar het brengt ook chaos in de winkel en op zo'n manier grijpen ook veel klanten mis, maar ja zo gaat dat bij op=op.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik kom net terug met boodschappen van de Plus. Heb 2 pakken wc papier meegenomen. Er was bij ons nog een enorme voorraad ,er stonden nog 2 grote stapels in de winkel. Misschien komt het probleem vooral voor in de grote steden ?
    Ik woon namelijk in een middelgroot dorp op de Veluwe.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik woon in een van de armere wijken van de stad Groningen. Er wonen hier veel mensen die nauwelijks of net niet rond kunnen komen van hun inkomen. Hier is zo'n aanbieding meer dan welkom!

      Verwijderen
  21. Ik vermoed dat het doel in dit geval niet zozeer was om mensen nu naar de winkel te lokken maar om de supermarktketen weer even een paar dagen onder de aandacht te krijgen. Uitstekend geslaagd; er worden zelfs blogposts over geschreven. Marketing draait om aandacht genereren en zorgen dat je naam in het bewustzijn van de mensen blijft hangen, negatieve of positieve aandacht maakt op termijn eigenlijk niet zo veel uit.

    Dat en mogelijk komt er een andere verpakking voor deze in de plaats en raken ze zo wat sneller van hun ‘oude’ voorraden af.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Dan heb jij de filmpjes nog niet gezien en gelezen hoe het personeel bedreigd is. Als winkelier zou ik dan ook zeggen dat het uitverkocht is. Mensen hebben zich weer eens van hun slechtste kant laten zien. En dat om wat pleepapier, de stumpers

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.