zondag 14 januari 2024

Mijn stroom- en gasverbruik in week 2

 Wat verbruikte ik in de afgelopen week, week 2?

GAS
22,3 m³
Ter vergelijking: in week 1 verbruikte ik 16,9 m³ gas.
Het was tijdens een groot deel van de afgelopen week erg koud!

STROOM
Ik kreeg geleverd: 15 kWh, verbruik eigen stroom van mijn zonnepanelen was in de afgelopen week  1,69 kWh, dat is in totaal 16,69 kWh stroomverbruik in week 2.
In week 1 was de stroomlevering 14 kWh en in totaal verbruikte ik toen 16,75 kWh, bijna hetzelfde aantal kWh dus. In de afgelopen week gebruikte ik 1x de oven én ik heb 2x een wasmachine vol was gedraaid en dat geeft pieken in mijn stroomverbruik.

ZONNEPANELEN

Mijn zonnepanelen zaten een groot deel van de week verstopt onder een jasje van sneeuw en ijs en leverden daardoor erg weinig op.  In totaal produceerden de panelen 2,5 kWh in de afgelopen week, waarvan 0,8 kWh gisteren, toen de sneeuw en het ijs verdwenen waren.

En die sneeuw komt weer terug, of in ieder geval de gladheid.
Hier is vanaf  10 uur vanavond tot dinsdagochtend 12 uur een waarschuwing voor gladde wegen. Dus zullen mijn zonnepanelen ook wel weer ondersneeuwen.
Vanmiddag werd ik nog overvallen door een hagelbui. Helaas had ik geen muts op, ik had alleen een fleece-band over voorhoofd en oren. Die bleven wel lekker warm, maar bovenop mijn hoofd stuiterden de hagelstenen! En koud dat dat was!

1 opmerking:

  1. Was koud vorige week. Vanavond m3 verbruik gas en KWh opgenomen. Was 13m3 gas. Vandaag de hele dag weg en zag dat nog een Econoheat sinds gisteren aan stond. Met de domme meter is dat geen probleem. Ik zie echter de slimme meter in 2025 met tegenzin tegemoet.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.