zaterdag 4 mei 2024

Mijn uitgaven voor voeding en drinken in de afgelopen week

Het is weer mooi gelukt onder mijn budgetbedrag van 40 euro te blijven. Niet dat het erg is om het budget te overschrijden, maar ik vind het wel een leuke sport als het wel lukt!

De gerookte haring was bijna 79 cent duurder geweest als ik niet had opgelet. De sticker met barcode die normaal achterop zit, was verdwenen en kon dus niet gescand worden. Dat was helemaal niet erg, volgens de kassière. Ze zette de haring als kruidenierswaren op de bon en typte de normale prijs in: €3,15, maar de bonusprijs was €2,36. Dus ik reageerde direct: je moet de bonusprijs invoeren en niet de normale prijs. De prijzen stonden allebei voor op de verpakking. Ik had de bonuskaart al gescand, maar uiteraard verandert dat niets aan de prijs als je een product invoert als kruidenierswaren.

De bonusbox-aanbieding van de sojamelk was een beetje een valstrik. Want in de bonusbox werd een gekoeld product getoond als 1e plaatje van een reeks producten die in de aanbieding waren. Daardoor dacht ik dat het voor mij niet interessant was en ik heb niet verder gekeken. Gisteren bleek dat ook de sojamelk in de aanbieding  was. Het verschil is niet erg groot. Ik kocht 6 pakken voor 80 cent per liter (zonder activering van de aanbieding) en 4 pakken voor 71 cent (wel in de aanbieding).

Nog even over de winkels: aankopen bij de Plus combineerde ik met aankopen op de aanpalende markt en met een bezoek aan de bibliotheek, waar ik twee boeken haalde.
Anders denk je misschien: ga je voor het kopen van 2 artikelen naar de markt of naar de Plus? Nee, ik combineerde het een en ander.

  27 apr.- 4 mei 24

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
aardbeien, 400 gram* AH 2,79
4 rode grapefruits Lidl 1,49
1 ananas * Plus 0,99
appelstroop AH 1,09
oude kaas, plakken* AH 2,61
275 gr. gerookte haringfilet* AH 2,36
afbakcroissants AH 1,09
cottage cheese Plus 0,89
halvarine, 2 dozen BB AH 2,00
vegan gehakt* Lidl 1,31
tricolor kluitsla* AH 1,19
2 bosjes bosuien Markt 1,00
350 gram champignons Markt 1,00
radijs AH 0,79
prei* AH 0,59
1 courgette AH 0,79
1 rode paprika* Lidl 0,69
sojasaus Lidl 1,89
mayolijn * AH 1,49
Snacks/ hapjes    
groene olijven met pit, pot  netto 600 gram @ Lidl 2,09
Dranken    
6  liter sojamelk AH 4,80
4 liter sojamelk BB AH 2,85
TOTAAL   35,79

 

6 opmerkingen:

  1. Appelstroop bestaat vaak uit bietenstroop met appel.
    100% appel appelstroop is veel duurder maar wel beter.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben me er goed bewust van wat ik koop. Ik weet dat de appelstroop die ik kocht voornamelijk bestaat uit bietenstroop.
      In stroop met 100% appel zit per 100 gram 2,9 mg ijzer. In de stroop die ik kocht 10,5 mg ijzer. In de 100% appelstroop zitten per 100 gram 53 gram suikers en de stroop die ik kocht zitten 57 gram suikers. Het maakt het lichaam niet uit waar die suikers vandaan komen.
      Ik eet ongeveer 1 pot appelstroop per jaar, en ik vind het een voordeel dat er ruim 3,5 x zo veel ijzer in zit dan in de 100% appelstroop. Ik ben ooit in de zwangerschap, in 1985, begonnen met het eten van appelstroop op brood, destijds dagelijks, vanwege het feit dat mijn HB toen wat laag was. Daarvoor had ik nog nooit appelstroop gegeten.

      Verwijderen
    2. Ik bedoel eigenlijk te zeggen: hoezo is 100% appelstroop beter? Qua suikers en koolhydraten maakt het weinig uit.

      Verwijderen
    3. Ik heb het opgezocht, o.a. bij het kankerfonds, en je hebt helemaal gelijk Aaf. Al die tijd voor niks die dure gekocht. Ook als oudje kun je nog veel leren...😏

      Verwijderen
  2. Meer door minder4 mei 2024 om 14:13

    Kijk je ook naar aanbiedingen die je in de vriezer kan bewaren.
    Of doe je bijvoorbeeld aan een maaltijd wat groter maken en 1portie eten en er 1 of 2 invriezen. Ik zelf doe beiden moet alleen binnenkort een nieuwe vriezer aanschaffen wat de oude heeft het helaas na 28 jaar begeven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Brood aanbiedingen bewaar ik in de vriezer en ook geschikte diepvries groente aanbiedingen. Ik bewaar de laatste tijd zelden zelf gekookte maaltijden in de vriezer. Ik eet liever 2x achter elkaar hetzelfde. Mijn vriezer is niet zo groot, het is een vriezerdeel van een koelkast en niet een afzonderlijke vriezer. Ik heb ook helemaal niet zo veel ruimte nodig.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.