zaterdag 1 juni 2024

Mijn uitgaven voor eten en drinken in de afgelopen week

Deze dit lijstje begon op maandagmiddag, toen ik weer terugkwam van mijn lang weekend op Schiermonnikoog. Dus een korte week deze keer, dat kun je ook zien aan het eindbedrag. Het bedrag is dus laag doordat ik een deel van de week niet thuis was en niet doordat ik extra zuinig was of zo.

Ik deed wat luxe uitgaven, onder anderen roquefort (mijn favoriete blauwschimmelkaas), oesterzwammen en zalmfilet. Ik had op de boottocht ter ere van het 50-jarig huwelijksjubileum van mijn nicht op 18 mei zalm gegeten en ik vond dat zo lekker dat ik mij voornaam zalm te kopen als het weer eens in de aanbieding zou zijn. En dat was in de afgelopen week. Dus smulde ik ook thuis in de afgelopen week van zalm, als lekkere traktatie voor mijzelf. 
Ik kocht geen melk of andere dranken, ik had nog voldoende in huis.

  25 mei - 1 juni 24

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
Nederlandse aardbeien, 500 gram* Lidl 2,29
cottage cheese Lidl 0,89
hummus AH 2,15
boter* AH 2,84
mie AH 0,79
2 aubergines* AH 1,05
rucola-sla @ AH 0,90
2x 250 gram tomaatjes* AH 2,19
200 gr oesterzwammen* Lidl 1,29
2 rode paprika's* Lidl 1,00
250 gr. radijs* Lidl 0,49
komkommer Lidl 0,79
198 gram zalmfilet* AH 5,24
yoghurt AH 1,15
Snacks/ hapjes    
roquefort, 122 gr. BB AH 2,77
Dranken    0,00
TOTAAL   25,83

6 opmerkingen:

  1. Voor een mootje zalm ben ik altijd te porren!
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je geniet van zalm dan kun je toch vaker zalm kopen, ook zonder aanbieding? Koop je geen roquefort of aardbeien. Of zoiets, ben je niet duurder uit. Ik snap dat dus niet. Goede kaas en lekkere koffie koop ik vaak, omdat ik daar enorm van geniet.En laat dan iets anders weg. Of niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kies er voor om overwegend veganistisch te eten en zalm en een schapenkaas als roquefort een uitzondering te laten zijn. Het gaat niet echt om de kosten, maar om duurzaamheid.

      Verwijderen
  3. Was het wilde of kweekzalm Aaf? Want kweekzalm is niet goed voor mens en milieu!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha. Ik ben zo nieuwschierig wie en wat dat deugmens nu is die hier telkens de maat komt nemen. Opeens dacht ik " een fine ynt stek " of te wel een gereformeerde ouderling die van al de regels en wetten hoe het hoort uit gaat. En die rond bazuinen. Voor een ander dan hé.

      Verwijderen
    2. Op zich klopt het dat kweekzalm slecht is voor mens en milieu, hoewel ik denk dat ook wilde zalm een slechte keuze is. Over het algemeen is gekweekte zalm bij Albert Heijn zowel ASC als Global G.A.P. gecertificeerd. Milieucentraal: Wilde zalm zwemt vrij rond, krijgt geen antibiotica en wordt niet overvoerd. Maar de vangst kan tot grote milieuschade leiden door overbevissing en bijvangst van dolfijnen, schildpadden, vissen en haaien.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheoriën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.