donderdag 11 juli 2024

Een nieuw bericht van de oude energieleverancier

Heel snel na afloop van mijn energiecontracten, ontving ik de eindnota's.
Ik moest €384,79 bijbetalen voor gas en ik kreeg €373,29 terug voor stroom. Beide bedragen zouden op of rond 12 juli bijgeschreven of geïncasseerd worden van mijn rekening. Vandaag dus.
Je leest er hier meer over.

Ik had het nog nooit eerder meegemaakt dat ik afzonderlijke eindnota's ontving en dat dus het gasverbruik en het stroomverbruik niet met elkaar verrekend werden. En ik verwonderde mij er over dat ik eerst €384,79 moest betalen en vervolgens €373,29 terug kreeg. Wonderlijk!
Ik had jaren geleden wel meegemaakt dat ik afzonderlijke maandnota's kreeg van Enexis, de netwerkbeheerder, eentje voor het stroomnetwerk en eentje voor het gasnetwerk, maar afzonderlijke nota's voor gas en voor stroom nog nooit.
Wonderlijk!

Maar de energieleverancier heeft zich bedacht. Ik ontving er een mailtje over. Uiteindelijk vindt eind deze maand, op de gebruikelijke incassodatum een incasso plaats van het verschil van de bedragen.
Dus wordt er eind deze maand €11,50 van mijn rekening geïncasseerd.

3 opmerkingen:

  1. Hoe makkelijk kunnen ze het maken.
    Welke maatschappij betrof dit?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het wordt steeds ingewikkelder om het allemaal in de gaten te houden of het goed afgehandeld is administratief. Voor een goed inzicht blijf ik het toch uitprinten om goed te kunnen vergelijken met vorige jaren.
    Maar ik ben drie jaar van het vergelijken en eventueel overstappen af, kreeg behoorlijk aanbod van eigen energiemaatschappij en de korting loopt dan ook op, bovendien eerste jaar extra blijf korting. En elk half jaar een extraatje zoals bioscoopkaartjes.
    Of het de beste keus was zullen we zien de komende jaren.

    BeantwoordenVerwijderen