zondag 21 juli 2024

Een nieuwe covid 19 opleving

In Nederland heeft nu 1 op de 80 mensen corona. (bron: RIVM)
President Biden heeft corona en ook veel wielrenners in de Tour de France kampen met corona.
De klachten bij Biden lijken mild te zijn en sommige renners zijn niet eens gestopt en fietsen door.
Toch vind ik het zorgelijk. Als genoemde mensen corona hebben, dan betekent dat dat corona aan een nieuwe opmars begonnen is. Ik wist al wel dat corona nooit helemaal weg was en momenteel lijkt er weinig aan de hand, maar wat als het virus opnieuw muteert naar iets dat veel heftiger is dan nu?
Moeten we dan weer mondkapjes dragen en afstand houden en gaat misschien alles weer helemaal op slot?
Ik mag hopen van niet!

Ik was het al weer een beetje vergeten, maar wat was het allemaal 4 jaar geleden gruwelijk! Vooral het feit dat ik langdurig alleen thuis zat, nergens naar toe ging, alleen naar buiten ging voor een fietstochtje of zo. In sommige periodes mocht zwemmen dan nog wel, maar dan moest ik online een tijdstip boeken om te zorgen dat er niet te veel mensen tegelijk in het bad waren. Ook moest ik na de eerste vaccinatieronde een QR code tonen om te bewijzen dat ik gevaccineerd was.
Hopelijk valt het nu mee en scheelt het enorm dat de vrijwel alle mensen met een kwetsbare gezondheid nu gevaccineerd zijn!


48 opmerkingen:

  1. Corona is een verkoudheidsvirus geworden en ik denk dat je er niet zo bang voor moet zijn.
    Snap sowieso niet dat er nog getest wordt er werd gezegd dat dat niet meer nodig was.
    Je hoeft er niet voor binnen te blijven en jezelf te isoleren.
    Met deze berichten over testen en opmars covid wordt de bevolking bang gemaakt.
    Of worden we voorbereid op een nieuwe prikronde.
    Ik zou zeggen gebruik je verstand, was je handen regelmatig en zeker wanneer iemand bij je in de buurt verkouden is ,maat stop met die vaccinaties en negatieve berichten over een naderende corona.
    Ik ben zelf drie keer gevaccineerd en daar laat ik het bij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, gewoon weer bangmakerij. En testen e.d hoeft niet meer dus onzin.

      Verwijderen
    2. Het woord 'bang' komt wel vaak in je reactie voor. Ik laat mij niet bang maken, waarom denk je dat ? Twee keer heb ik corona gehad en ben daar behoorlijk ziek van geweest. Heb me laten vaccineren en zal dat bij een volgende ronde zeker weer doen. Je kunt dan wel ziek worden maar de ongevaccineerde mensen in mijn omgeving zijn veel en veel zieker geweest.
      Het kan een 'gewoon' virus zijn geworden, maar onderschat dit virus niet. Geen enkel virus trouwens.

      Verwijderen
    3. Nou wij hebben het. We hoesten bloed, kotsen van het hoesten, drijven in het koortszweet, matras is nat door de waterdichte hoes heen. Als we zitten of staan zien we vlekken, onze saturatie is liggend net genoeg om niet naar het ziekenhuis te mogen.
      En 1 van ons is gevaccineerd en De ander (medische redenen) niet. We zijn even ziek.
      Ik ga even zeggen het Hoet voelt. 24/7 alsof je verdrinkt, terwijl er een blok beton op je ligt, met gekneusde ribben, door een rietje ademhalen tot jee 1/20e van je longen hebt gevuld, dan hoest je 45 minuten.
      Elke soort verkoudheid, holteontsteking, griep en longontsteking tegelijk samen zijn beter te doen.

      Of het nou corona is of niet, blijft thuis als je zieke bent.

      Verwijderen
    4. Dat klinkt heel heftig, beterschap gewenst!

      Verwijderen
    5. Anoniem 9.32 , hoevaak het woord bang voorkomt in reactie?
      Uhh twee keer , ik laat mij niet bang maken : dat zeg ik omdat de regering eigenlijk ieder weer aan de vaccinatie wil hebben.
      ik ben beslist geen anti vaccinatie persoon, en ik weet uit omgeving hoe erg corona kan zijn .

      Verwijderen
    6. Ik laat mij ook niet bang maken, en laat mij al helemaal NIET vaccineren! We weten inmiddels hoe goed de vaccins werken... (doordenkertje!)

      Verwijderen
    7. Dus je denkt dat mensen bang worden gemaakt omdat de regering ' eigenlijk ieder weer aan de vaccinatie wil hebben'. Vooral dat eigenlijk. Het zijn die suggestieve opmerkingen zoals de jouwe die mensen op het verkeerde been zet. De kwaadwillende overheid die mensen manipuleert.


      Verwijderen
    8. Inderdaad, ik geloof niet in complotten van overheden. De regering wil ons geen vaccinatie opdringen. De medische wetenschap geeft aan dat het veiliger is voor ouderen en kwetsbare patiënten om een vaccinatie te halen. Het is geen complot van Big Pharma die mensen bang maakt en voorliegt. Het virus is er gewoon, jammer genoeg.

      Verwijderen
    9. Anoniem van 10.29u
      Zou het kinkhoest kunnen zijn?
      Daar was ik de eerste 2 weken heel ziek van. Daarna vooral 4maanden hoesten.

      Verwijderen
  2. Ik vind de berichten ook behoorlijk griezelig. 4 jaar geleden was ik al bang, maar ik ben nu nog kwetsbaarder dan toen. En terug naar de mondkapjes, en dus niets kunnen verstaan, en naar het eenzaam, niet aangeraakt thuiszitten: bewaar me!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat denk je van de opkomst van alle superbacteriën door de oorlogen in Gaza en Oekraïne. Er komt nog veel meer op ons af hoor.
    Dat we veilig en gezond oud worden, is allang geen vanzelfsprekendheid meer. Maar alles hier is maar tijdelijk. Wat hierna komt niet. Dat duurt voor altijd. Daar hou ik mij meer mee bezig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker, ook de resistente bacteriën die nu de kop op steken kunnen overal ter wereld en dus ook bij ons veel ellende veroorzaken!

      Verwijderen
    2. Ik las in de NOS- app dat Nederland het heel erg goed doet als het om bacteriën gaat. Wij isoleren de patiënten met resistente bacteriën meteen in het ziekenhuis en nemen allerlei maatregelen om verspreiding te voorkomen. Ook wordt hier antibiotica lang niet zo vaak voorgeschreven door artsen. Hier krijg je bij een griepje of verkoudheid geen antibiotica maar moet je het zelf bestrijden door het gewoon uit te zieken.
      De kamer waar zo’n patiënt heeft gelegen wordt dubbel gesteriliseerd. Eerst met een chloorachtige oplossing daarna wordt er gesteriliseerd met UV licht.

      Verwijderen
  4. Het grote probleem is dat je long covid kunt krijgen, bij iedere besmetting opnieuw. Dat wens ik niemand toe.
    Daarom zou je besmetting met corona moeten voorkomen. Ventileren, thuisblijven bij klachten en eigenlijk mondkapjes dragen binnen op plekken waar veel mensen zijn, zoals OV.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mondkapjes zijn zo achterhaald als wat. Amerika, Engeland stond het al als voorpagina nieuws van de kranten.

      Verwijderen
  5. Mijn echtgenoot kwam donderdag thuis met lichte griepklachten, allebeide getest en beide volgens de test corona. Echtgenoot heeft nog een kriebelhoest en verkouden, ik mankeer helemaal niks.
    We waren van plan afgelopen zaterdag met vakantie te gaan, maar gaan nu morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Na alle vaccinaties gehad te hebben werden Lief en ik afgelopen oktober ziek. Corona. Voor de eerste keer. Echt doodziek zijn wij geweest. Weken.
    De afspraak voor een nieuwe vaccinatie stond al gepland. Die niet doorging.
    Ik sta vooraan bij de volgende ronde.
    Mondkapjes vind ik helemaal niet erg en mijn handen was ik standaard na boodschappen doen.
    Bang? Echt niet. Maar voorkomen is beter dan genezen.

    Liefs Joanne 😘🧡

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Werkt goed he dat vaccin...

      Verwijderen
    2. Ik denk inderdaad dat het bij de meeste mensen goed werkt. Ik ga ook zeker weten een volgende keer weer een vaccinatie halen.

      Verwijderen
    3. Je kunt zoveel zelf doen om minder ernstig ziek te worden. Zorg dat je vitamine D status hoog is en ook andere supplementen hebben een goede protectie tegen griepvirussen. Het is inmiddels gebleken dat de vaccins niet genoeg beschermen en ook veel bijwerkingen hebben. Ga op onderzoek uit! Zo moeilijk is het niet.

      Verwijderen
    4. @anoniem van 17:21 uur. Je schrijft: Ga op onderzoek uit! Zo moeilijk is het niet. Als onwetende leek is het heel moeilijk onderzoek te doen.
      Ik laat dat over aan mensen die er voor doorgeleerd hebben. Artsen, medische biologen en virologen, die weten wat ze moeten onderzoeken.
      Het is absurd dat je mensen oproept zelf op onderzoek uit te gaan. Waar kom je dan uit? Bij complottheorieën en andere onzin en bangmakerij!
      Ik zeg niet dat je niet moet proberen zo gezond mogelijk te blijven en gezond te leven. Dan heb je minder kans op complicaties bij besmetting.

      Verwijderen
    5. Echt helemaal met jou eens, Aaf! Het is onmogelijk om als leek onderzoek te doen. Je hebt de kennis noch de data. En dan kom je uit bij de schreeuwers die van alles beweren zonder het te kunnen aantonen.

      Verwijderen
    6. Ik ben het ook volledig met je eens Aaf! De sociale media wemelt van mensen die ons van alles willen wijsmaken zonder enige wetenschappelijke basis. Vreselijk! Ik luister naar de wetenschap en de specialisten die er verstand van hebben. En in complottheorieën geloof ik al helemaal niet!

      Verwijderen
    7. Ik geloof ook niet in complottheorieën maar er zijn artsen met een andere mening, het is de moeite waard daar eens naar te luisteren of een boek van hen te lezen.

      Verwijderen
    8. Ga op onderzoek uit en kom terecht in een fuik van onwaarheden, lekker slim!

      Verwijderen
    9. Helemaal eens met anoniem 20.26
      Ik heb helemaal niets met complottheoriën etc, maar er zijn in mijn te veel artsen, wetenschappers, medewerkers uit de pharmacie die anders denken.
      Dat zegt ook wel iets.

      Verwijderen
    10. Anoniem van 17.21 zal dan zelf onderzoek heeft gedaan zou het handig zijn om enkele linken te geven die volgens hem/haar/heb duidelijkheid geven. Ik ben altijd wel nieuwsgierig naar die mening om zelf te lezen en eventueel verder te onderzoeken.
      Maar wat anderen al antwoorden je komt terecht op sites van complotdenkers etc,

      Verwijderen
    11. Helaas zijn niet alle artsen, ook al zijn ze ooit academisch opgeleid, nog helemaal goed "bij", letterlijk en figuurlijk.
      Sommige artsen zijn een beetje dom en snappen het niet (meer), andere artsen zijn uit op eigen gewin zonder enige gewetenswroeging wie ze daarmee in gevaar brengen. Luister niet naar de kwakzalvers, en ook niet naar kwakzalvers met een artsendiploma, die dus helaas ook bestaan.

      Verwijderen
    12. Hirlarisch, maar eigenlijk dieptriest, dat andersdenkende artsen met diploma weg te zetten als kwakzalvers omdat zij een andere mening zijn toegedaan dan het narratief op basis van feiten die zij met bewijs kunnen weerleggen.
      Dus walles wat jou niet zint, zet je weg als kwakzalver?
      Bijzonder....!
      Als iets niet met mij resoneert is het gewoon nieg mijn waarheid, simpel. Dat maakt de ander nog geen kwakzalver, leugenaar, bedrieger etc!
      Het is dan gewoon niet mijn waarheid, simpel.

      Verwijderen
    13. Ik denk inderdaad ook dat sommige artsen het spoor bijster zijn wat betreft virologie en vaccins. Noem het kwakzalver, in ieder geval is soms kennis niet meer up to date.

      Verwijderen
    14. Er bestaat een filmpje waar de Belgische Van Ranst toont hoe je een volk bang maakt en er voor zorgt dat ze een vaccin halen.

      Verwijderen
    15. @anoniem om 11:42 uur: dat filmpje is vast en zeker een met AI gemanipuleerd filmpje. Ik geloof er helemaal niets van dat Van Ranst zoiets zou doen.

      Verwijderen
    16. Je bent wel heel erg goedgelovig Aaf. Zo stellig als je aan de ene kant van het medische spectrum bent...zó stellig ben je ook naar de andere kant. Er bestaat een middenweg. Je mening alleen baseren op de Volkskrant (Pieter Klok, die het overheidsbedrijf volgde) en de NOS is ook eenzijdig.
      Er bestaat btw ook een filmpje over Ab Osterhaus waarin hij een dure fles whisky opentrekt bij de melding van de eerste Mexicaanse griep patiënt. Het heeft nog even geduurd tot de zilvervloot bij hem binnen gevaren is

      Verwijderen
    17. @ alweer opnieuw een anoniempje om 12:35 uur: Journalisten van een kwaliteitskrant als de Volkskrant en de NOS geven naar mijn stellige overtuiging goede informatie.
      Filmpjes op juicekanalen daarentegen vertrouw ik totaal niet.

      Verwijderen
    18. @Lot kijk eens op de website van het Artsencollectief, een groep kritische artsen.
      Of op het blog Eenvoudig Gelukkig van de journaliste Door de Haas. Zij is zeer genuanceerd kritisch en publiceert niets wat ze zelf niet geverifiëerd heeft

      Verwijderen
    19. Ik word een beetje heel erg simpel van al die mensen die anders denkenden waaronder artsen, virologen, wetenschappers etc met een andere mening weg worden geduwd in de complothoek.
      Niets is zo zwart/wit.

      Verwijderen
  7. Ik kon op de site vani het RIVM nergens vinden dat nu 1 op de 80.mensen corona heeft opgelopen. Waar heeft u deze informatie gevonden op de sitr vh RIVM?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb de cijfers uit de Volkskrant, die met een link verwees naar het RIVM. Die link heb ik gebruikt.

      Verwijderen
  8. Mijn man en ik hebben ook corona. Ik veel erger als hij. Afgelopen zaterdag op verjaardag geweest van kleindochter. Er waren 18 volwassen en 7 kinderen. Geen van de kinderen is ziek geworden maar wel 15 volwassenen. Er was 1 mevrouw die verkouden was. Wij gaan nu ook helaas later op vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb drie kinderen en vier kleinkinderen. Ze hebben allemaal corona gehad. Lief en ik waren de laatsten.
    Ondanks de vaccinaties toch ziek geworden. Maar niet zo ziek dat wij naar het ziekenhuis moesten. Wij roken niet, drinken niet en bewegen genoeg. Wij zijn 69 en 71 jaar.
    Het is net als met de griepprik. Al haal je die prik, ziek worden kan even goed.
    Iedereen moet zelf weten wat hij doet. Maar ik haal wel een nieuwe vaccinatie. Ik heb astma.
    Mijn tweede zoon heeft MS. Hij haalt ook een vaccinatie.
    Je kunt er behoorlijk ziek van worden.

    Liefs Joanne 😘🧡

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wellicht een beetje late reactie. Ik heb in november 2023 Covid gehad en mij en mijn partner hebben toen wel tests gedaan omdat we regelmatig bij mijn moeder zorgen die 87 is. Griepklachten die veel langer duurden dan ik gewend was bij een griep. Half december booster vaccinatie gehad en daarna begonnen vage klachten. Eind februari dit jaar naar de ha gegaan en omdat ik toen al veel afgevallen was de medische molen in. Niets echt verontrustends. Nog steeds moet, afvallen, hoofdpijn, spierklachten, misselijk, kortademig. Mijn ha 'geloofd' niet in post-covid dus daar krijg ik geen gehoor, ze heeft mij naar de fysiotherapeut verwezen én de diëtiste. Inmiddels contact via C-support die geen behandelingen hebben maar wel een luisterend oor hebben en veel weten. De moraal van dit verhaal: mocht je jezelf niet lekker voelen en ga je op bezoek of zorg je voor kwetsbaren. Doe dan wel een test en indien positief doe voorzichtig. Post-covid is geen grapje en voor iedereen anders maar van een actieve 61-jarige in 7 maanden tijd naar iemand die activiteiten moet doseren en om 19.00 uur naar bed gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ilona, de booster vaccinaties kunnen ook klachten geven die op post Covid lijken...

      Verwijderen
    2. Ja dat weet ik want ik ben ook erg gevoelig voor vaccinaties en help na alle vaccinaties lang vervelende naverschijnselen gehad. Heb dat ook aangegeven bij de HA, maar zij wil nog aan post vaccinatie verschijnselen of post covid. Het vervelende is dat ik PTSS heb na een jeugdtrauma en daarvoor ook in behandeling ben geweest (20+ jaar geleden) dan hoor ik dat ook steeds opnieuw.....Ik ben 61 en kan mijn eigen lichaam echt wel 'lezen'. Dit is heel anders.

      Verwijderen
  11. Ilona, heb je wel eens aan de ziekte van lyme gedacht? Dat kan ook allerlei vage klachten geven en ook zonder dat je er een rode vlek of kring van krijgt. Mijn moeder heeft maandenlang met atypische klachten rondgelopen. Lang verhaal kort, het bleek lyme te zijn en een stevige antibioticakuur bleek goed te helpen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja wel gedacht maar hoe 'bewijs' je dat of is dat aan te tonen? Er is uitgebreid bloed geprikt.

      Verwijderen
    2. Ja, dat kan wel door bloed te prikken. Bij haar was er ook eerder uitgebreid bloedonderzoek gedaan, maar niet gekeken naar lyme. Ik vond dat toen ook heel raar hoor, dat daar niet naar gekeken is door de huisarts. Pas toen ik het voorlegde (omdat ik zelf lyme had) is ze daarop getest. Nou ja, grote kans dat het bij jou iets heel anders, covid gerelateerd is, maar ik wilde 't toch even meegeven. In ieder geval beterschap gewenst!

      Verwijderen
    3. Dankjewel voor je reactie, ik ga straks direct de HA bellen, gisteren contact gehad met C-support en zij opperden iets met mijn schildklier. Ik zag in mijn uitslagen dat dáár ook niet op getest was.

      Verwijderen