donderdag 8 augustus 2024

Tip voor Friezen en Groningers: een goedkoop reisje naar Borkum

Ik zou me voor kunnen stellen dat jullie inmiddels mijn verhalen over Engeland helemaal zat zijn! Tenminste, een deel van jullie.

Daarom nu eerst een tip voor een leuk uitstapje:
Voor 24,95 euro per persoon (voor kinderen tussen 4 en 11 jaar is de prijs €11,-)  koop je hier een retour Borkum. Een combiticket, waarmee je vanaf ieder station in Groningen en Friesland met de treinen van Arriva naar de Eemshaven kunt en vervolgens met de boot van AG Ems naar Borkum kunt reizen. Hier vind je meer informatie.

Borkum is een Duits waddeneiland, het ligt oostelijk van Schiermonnikoog.
Ik kom regelmatig op Schiermonnikoog en op Ameland. Dat zijn Nederlandse eilanden.
Borkum is heel anders, met kuuroorden, met strandstoelen. Op het eiland loopt vanaf de veerhaven een treintje dat je in het centrum van Borkum brengt, ook dat is bij de prijs inbegrepen.
17 jaar geleden was ik er ook, ik schreef er 1 van mijn eerste blogjes over.

Treintje op Borkum
Strandkörbe (strandstoelen)

Kaart van Borkum,  de zwarte lijn is de route van de trein

Het leuke van Borkum is, dat je echt in het buitenland bent, terwijl het eiland voor mij dichterbij is dan Vlieland of Terschelling!

Ik ben zelf ook van plan deze zomer een dagje te gaan. 

12 opmerkingen:

  1. Borkum is zo anders dan "onze" waddeneilanden en juist die ervaring hoort bij vakantie vind ik. En nog betaalbaar ook. Goede tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk uitstapje en wat een leuke prijs. Ik heb wel eens gekeken wat het kostte, maar zonder deze actie is dat nog best prijzig.

    C/J

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha. Ik ging kijken of er een stuk strand is waar honden los mogen lopen. Wel drie ,waarvan één een naaktstrand 😏 is.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik krijg daar beeld bij. Iets met worstjes voor het happen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik hou van de oude gebouwen en geschiedenis van Engeland/de UK. Dus ik hoor graag meer verhalen van je de komende dagen. Maar dit is ook een goede tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij hadden onze vakantie op Rugen dit jaar, een Duits eiland in de Oostzee.
    Ook mooi maar idd niet te vergelijken met onze eilanden.
    Dank voor de tip, wij wonen in het waddengebied en komen regelmatig op de eilanden, maar dit gaan we zeker een keer doen! Is zelfs goedkoper dan (van ons huis op de fiets) naar Ameland!

    Overigens meende ik dat je zowieso niet met honden op de Duitse stranden mag......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor . Ik heb het gelijk na gekeken. Op Borkum zijn er drie apart losloopgebieden

      Verwijderen
  7. Ook ik vind het een erg leuk eiland. Nu dus goedkoop en erg de moeite waard!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoorde voor het eerst van Borkum op een Duitse camping in de jaren '80. We gingen vaak naar die camping omdat er voor de kinderen veel vertier was en ook veel speel- en zwemmogelijkheid was.
    Een van de campinggasten, eigenlijk twee echtparen, -waarvan er een twee kinderen had in de leeftijd van mijn eigen kinderen-, vertelde enthousiast over de 'Butterfahrten' vanuit Delfzijl(?) en dat ze daar veel en goedkoop drank konden kopen. Van dat laatste kond de halve camping 'meegenieten', want ze hadden een doos met 24 !! literflessen jenever mee en die hebben ze in een week tijd ook leeggedronken. Je kunt rustig stellen dat hun stemming geregeld van vrolijk naar uitbundig ging om vervolgens uit te draaien op een schreeuwpartij en/of ruzie.
    Die vakantie kwam het er eigenlijk op neer dat hun beide kinderen al heel vroeg bij onze tent waren en vaak de hele dag bleven. Had eigenlijk best wel medelijden met ze. Je vakantie zal maar bestaan uit het omgaan met twee permanent aangeschoten ouders.
    Zie hier mijn herinneringen aan Borkum, zonder er ooit geweest te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ja ooit waren er Butterfahrten vanuit Delfzijl, waar je belastingvrij tabak en drank kon kopen. Die zijn in 1999 afgeschaft. Ik ging in 2007 voor het eerst naar Borkum, het was voor mijn tijd.

      Verwijderen
  9. Ook een leuke aanbieding voor Drenthen. Direct besteld. We rijden vanuit Gieten naar station Veendam. De treinreis vinden we ook leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi, wat leuk, een stukje over Borkum. Ik ben er 2 x geweest. 1 x in de winter 5 dagen en vorige zomer hebben we in 1 dag het eiland rond gefietst.
    Het blijft mooi. Gr. Henny

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.