maandag 23 september 2024

Een nieuwe buitenlamp

Acht jaar geleden plaatste mijn schoonzoon een buitenlamp aan mijn schuur, zodat ik 's avonds mijn huis kon betreden met verlichting. Ik heb een vrij hoog stoepje, in het donker dat stoepje op en het slot proberen te vinden was tot dan toe een opgave. De lamp was een uitkomst!

Nu, 8 jaar later, had de lamp het begeven. Ik dacht nog dat de lamp het begeven had en dat er een nieuwe LED-lamp in moest. Schoonzoon kwam helpen, in de avondschemering, maar nee, toe deed de lamp nog steeds helemaal niets, terwijl er met de toevoer van stroom niets mis was, want de lamp in de schuur deed het wel. Dan moest het volgens schoonzoon aan de sensor liggen, misschien corrosie of zo?
Heel jammer dat die dingen niet duurzamer geproduceerd worden en niet eindeloos mee gaan. Nu moet je de hele lamp weggooien en een nieuwe kopen. Dat laatste deed schoonzoon een weekje later samen met 2 jarige kleinzoon, die een uitstapje naar de bouwmarkt heel leuk vindt, en hing de nieuwe lamp op! Voor alle duidelijkheid: schoonzoon deed dat, niet mijn kleinzoon, die kan er nog niet goed bij.
Ik ben heel blij met de lamp!
De lamp geeft veel licht en er zit vijf jaar garantie op. Nu maar hopen dat de lamp na die 5 jaar nog járen functioneert!


1 opmerking:

  1. Goed licht is zo belangrijk, zeker als je ouder wordt en meerdere dingen doen lastiger worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.