dinsdag 24 september 2024

Genieten van een boek

Sinds kort heb ik het 6e faxenboek "Ik kus uw handen duizendmaal" van Nicolien Mizee te leen van de bibliotheek en ik vind het weer prachtig!
Het zijn gefaxte brieven aan scenarioschrijver Ger (Beukenkamp). In feite zijn het dagboekbrieven en ik vind ze heel boeiend.
Vanaf het eerste deel "De Kennismaking" ben ik fan!
Dit is deel 6 en daarin worden de faxen gepubliceerd uit het jaar 2000, het jaar dat haar eerste boek verscheen: Voor God en de Sociale Dienst.  Dit boek gaat onder anderen over haar overtuiging dat ze volstrekt ongeschikt is om te werken en ze dus een arbeidsongeschiktheidsuitkering zou moeten hebben.
Dat lukt inderdaad om zo'n uitkering te krijgen.
Ze heeft inmiddels vijf romans geschreven, een kinderboek, verhalenbundels en de 6 gebundelde faxen aan Ger.

Met name die faxen vind ik schitterend. Ze zetten me aan het denken en soms vind ik ook heel komisch.
Deze dagboekachtige stukken hebben voor mij een groot voordeel: ze zijn interessant, maar niet spannend.
Een spannend boek kan ik 's avonds niet wegleggen, en dan blijf ik doorlezen, ook al wordt het vier uur 's nachts. Dit boek kan ik prima wegleggen en de volgende avond voor het slapen gaan weer verder gaan.
Wat mij betreft een aanrader. Als ik deel 6 uit heb, begin ik gewoon weer bij deel 1 en lees ik ze nog een keer.

Tip: begin niet in deel 6 voordat je de andere delen gelezen hebt. Er komen heel veel personen in voor, vrienden, kennissen, familie. Als je start met deel 6, heb je geen idee wie wie is en weet je niets van de gezamenlijke geschiedenis van Nicolien met die mensen.

Heb jij een van de boeken van deze schrijfster gelezen?

2 opmerkingen:

  1. Ik heb ook alles van haar gelezen. Heel bijzondere schrijfster. Johanna

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee nog niets van gelezen, staat wel op mijn boekenplank op de luisterapp. Heb net over haar in Wikipedia gelezen en ben erg benieuwd naar haar boeken geworden. Dank voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.