zondag 29 september 2024

Mijn energieverbruik in de afgelopen week

Hierbij weer mijn zondagse blogje over mijn energieverbruik. Voor iedereen die daarin geïnteresseerd is en zijn/haar verbruik wil vergelijken

Wat verbruikte ik in de afgelopen week, week 39?

GAS 1,2 m³
Ter vergelijking: in week 38 verbruikte ik 0,1 m³ gas.
Gisteravond vond ik het veel te koud! De thermostaat gaf 18,5 graden aan, zo koud was het ook weer niet, maar ik had er last van en dus deed ik er wat aan en zette de thermostaat op 19,5 graad. En verstookte daarmee 1 hele kuub of eigenlijk 0,997m³.
In 2023 en 2022 ging ik veel later stoken, pas halverwege oktober. Misschien was het toen warmer, of ik ben kouwelijker dan toen. In september 2021, een paar weken na mijn laatste heupoperatie waarbij ik een nieuwe heup kreeg, stookte ik ook vroeg, vrijwel direct nadat ik thuis kwam vanuit de revalidatie en ik mijn lichamelijke conditie nog weer moest opbouwen. Ik ben nu vrij langdurig ziek geweest, met een maand lang gebruik van antibiotica. Misschien speelt dat nu mee dat ik tamelijk snel rillerig ben.

STROOM
Ik kreeg van het net geleverd: 8 kWh
Ter vergelijking: vorige week kreeg ik 7 kWh geleverd.
Mijn zonnepanelen leverden 28,1 kWh en ik leverde 22,45 kWh terug. Voor eigen gebruik van de zonnepanelen gebruikte ik dus: (28,1 - 22,45 =) 5,65 kWh.
Dat brengt het totaal van mijn stroomverbruik in de afgelopen week op 13,65 kWh.

Zonnepanelen

De panelen leveren weer een stuk minder stroom dan in de afgelopen zomer. Toen maximaal 85 kWh, nu nog maar 28,1 kWh.

1 opmerking:

  1. Bij ons is het ook heel plotseling koud geworden in huis. Misschien toch een invloed van de recente storm en regen, dat het huis daardoor snel afgekoeld is? Dus ook bij ons ging gisteren de verwarming voor het eerst aan, nadat ik de afgelopen weken had ingeschat dat dat nog lang niet nodig zou zijn. Tja, toch wel dus.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.