maandag 30 september 2024

Een lekke band!

Ik zou na het baantjes zwemmen naar huis, kwam bij mijn driewieler, en één van de achterbanden was helemaal plat! Een lekke band!
Gelukkig heb ik een jaar geleden wegenwachtabonnement voor mijn fiets geregeld, waardoor ik gewoon de wegenwacht kan bellen. Het abonnement was nèt verlengd toen ik afgelopen zaterdag pech kreeg. Ik belde dus de wegenwacht, dan krijg je een sms-je met een link waarbij je de situatie kunt toelichten. De melding was dat de wegenwacht er binnen hooguit 120 minuten kon zijn. Poeh! Dat is heel lang!
Nu had ik al één keer eerder met mijn driewieler een lekke band gehad, dat was in januari dit jaar, toen kreeg ik te horen dat de wachttijd maximaal 1,5 uur bedroeg en toen viel het mee. De wegenwacht was er toen binnen 45 minuten. Ik hoopte zaterdag dat de wachttijd ook nu mee zou vallen. Ik kreeg een link waarop ik kon zien wat de afstand was tussen mijn pechgeval en de wegenwacht nog was.
En al snel bleek hij er al aan te komen. De wegenwacht was er binnen 40 minuten. Een opluchting, kan ik zeggen!

Mijn driewieler tijdens het plakken van mijn band. De tang is gebruikt om de metaaldeeltjes uit mijn buitenband te pulken.
Alleen, de schade viel niet mee! Er zaten veel gaatjes in die band en het was een soort gatenkaas geworden. Eerst zijn alle veroorzakers van de gaatjes uit de buitenband gehaald, en toen ging het plakken beginnen. De oorzaak: afgebroken metaaldeeltjes van een borstelwagen en dat was een duidelijke verklaring, want in de afgelopen week reed er een borstelwagen door mijn straat, die alles schoon borstelde, maar blijkbaar wel van die nare metaalsplinters achterliet. De wegenwacht kon geen garantie geven op zijn werk, daarvoor zaten er te veel gaatjes in de band, de band was te zwak. Ik kreeg het advies mee om er een nieuwe band om te laten zetten en altijd een reserve binnenband bij mij te hebben, zodat die band bij meerdere gaatjes gebruikt kan worden.
Ik heb thuis even geluncht en gebeld met de fietsenhandel, die op ruim 7 kilometer van mijn huis is. Ik dacht namelijk dat de werkplaats gesloten zou zijn en ze mij daar niet konden helpen. Bij telefonisch contact bleek dat de werkplaats inderdaad gesloten was, maar dat ze best een uitzondering voor mij wilden maken, het was maar 5 minuten werk om de band te verwisselen.
Heel klantvriendelijk. Ik ben er heen gefietst en toen ik aankwam was de band bijna leeg!
Het duurde inderdaad maar heel kort en toen kon ik, met een reserve binnenband in mijn fietsmand weer naar huis fietsen!

3 opmerkingen:

  1. Al was het een hoop gedoe en brak het waarschijnlijk wel je plannen voor die dag, toch fijn dat zo redelijk snel je fiets weer helemaal gerepareerd is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien even contact opnemen met de gemeente, want als de schade door een gemeentelijk veegwagen komt kan je deze wellicht verhalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En nu liggen die deeltjes nog in jouw wijk.. misschien de gemeente ook vragen of ze iemand willen sturen met een benenwagen.. anders rij je zo weer een lekke band en anders zelf gaan vegen .. Bieke

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.