vrijdag 18 oktober 2024

Een mislukt uitje

Gisteren zou ik naar Museum De Buitenplaats in Eelde, sinds kort Drents Museum De Buitenplaats en een "filiaal" van het Drents Museum in Assen.

Het museum is vernieuwd, het herbergde 30 jaar lang een collectie naoorlogse, figuratieve schilderkunst. Geen abstracte werken, nee, op alle werken kon je zien wat het voorstelde.
Nu wordt het een museum met art nouveau, oftewel Jugendstil.
De Volkskrant: "Het Drents Museum beschikt met veertigduizend schilderijen, tekeningen, meubelstukken en ambachtswerken over een van de grootste art-nouveaucollecties van het land. "

Daar wilde ik dus naar toe, op mijn driewieler. Ik wilde om ongeveer 11 uur van huis vertrekken. De afstand was ongeveer 20 kilometer, dus 40 kilometer heen en terug. De actieradius van mijn fiets is ca. 50 kilometer, maar niet als ik constant de hoogste trapondersteuning gebruik.
Ik had me goed voorbereid, boterhammen mee, museumkaart mee, de accu van mijn driewieler opgeladen.
Dat laatste dacht ik tenminste, maar  de accu was niet opgeladen. Daarmee kon ik vanuit mijn huis niet heen en terug Eelde! Had ik de oplader niet goed aangesloten?
Ik keerde om en probeerde opnieuw mijn accu op te laden, maar binnen een minuut schakelde de oplader zichzelf uit en gaf een groen lampje, ten teken dat hij er mee klaar was, maar opladen deed hij niet.
Dus ik belde naar de fietsenzaak: ik denk dat de lader weer kapot is. Dat was een jaar geleden ook zo!
Dat leek hen vreemd, laders gaan bijna nooit stuk!
Maar goed, ik mocht een lader mee naar huis om te testen of het inderdaad aan de oplader ligt. En ja, na 2 uren laden zat mijn accu weer voor 100% vol.
De oude lader gaat naar de fabrikant voor nader onderzoek.
Waar het nu aan ligt dat ik ieder jaar een nieuwe lader nodig heb? Zou mijn accu die dingen stiekem slopen? 
Hoe dan ook, ik ben blij dat mijn driewieler weer functioneert en dat ik weer overal heen kan fietsen. Binnen zekere grenzen natuurlijk! Er zit 2 jaar garantie op accu en lader, dus mocht er binnenkort iets mee mis zijn, dan valt het nog steeds onder de garantie.

Mijn bezoek aan Drents Museum De Buitenplaats in Eelde is tot nader orde uitgesteld. Misschien ga ik in de komende dagen of volgend jaar. De accu op mijn fiets loopt in de kou sneller leeg, dus dan haal ik mijn huis misschien niet. En volgend jaar kan ook, want ik heb al besloten mijn museumkaart te verlengen.

Zowel wat betreft mijn driewieler als mijn bezoek Drents Museum De Buitenplaats in Eelde:
Wordt vervolgd........

7 opmerkingen:

  1. Jammer dat je uitje niet door kon gaan! Kan me goed voorstellen dat je daarvan baalt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het probleem met elektrische fietsen, scooters en auto’s is het opladen. Te weinig kilometers met de elektrische scooter. Onlangs meer dan een maand de accu met oplader bij de dealer geweest. Ik betaal helaas maandelijks de verzekering. Toen ik die dan maar declareerde per e-mail kon ik ze direct ophalen.
    Meer dan 3 mille betaald en geen behoorlijke afstanden rijden. En oplaadpunten zijn er te weinig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat balen Aaf! Ik stel me zo voor dat dit toch even een tegenvaller is. Je dag loopt dan ineens heel anders dan je had gepland. Wel fijn dat het probleem voor nu is opgelost.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je kan wellicht ook je lader meenemen naar het museum. Op de meeste plekken kun je namelijk je accu opladen. Kan jij rustig in het museum rond kijken en ook met volle ondersteuning weer terug fietsen. Is best fijn met zo'n afstand lijkt me.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Goed dat je het goed controleerde. Bij mij wil het door neuropathie vingertjes wel eens niet goed in elkaar klikken. Moet ik ook het goed in de gaten houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat vervelend dat de accu niet opgeladen is! Trouwens, 50 km met een volle accu vind ik erg weinig!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Er bestaan accuhoezen, die beschermen de accu tegen koude.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame en ook reacties met naar mijn mening onjuiste informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.