Wat ik minder lekker vond, was de vegan smeerleverworst van het huismerk van AH. Veel minder lekker dan de A-merkversie die mijn oudste dochter in huis heeft. Maar ach, ieder zijn smaak, misschien zijn er mensen die juist de huismerkvariant lekkerder vinden.
Ondertussen heb ik al weer weinig uitgegeven, net als vorige week. Dat komt ook doordat ik 2x niet thuis mijn warme maaltijden genoten heb. Lasagne bij de ene dochter en gnocci met een heerlijke courgette saus bij de andere dochter.
28 sep- 5 okt 24 | ||
*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox | WAAR | PRIJS |
Voeding | ||
1 grote mango* | AH | 1,69 |
ruim 1 kg appels* | Plus | 1,71 |
hoemoes, 350 gr* | AH | 1,67 |
cottage cheese | AH | 0,89 |
kaas* | AH | 3,67 |
vegan smeerleverworst * | AH | 1,11 |
1 geitenkaasrol | Lidl | 1,99 |
sperziebonen, 295 gram* | AH | 0,35 |
500 gram spruitjes** | AH | 0,87 |
rode uien, 2x 1 kg* | AH | 2,50 |
2 oranje pompoenen, bio* | Lidl | 1,98 |
1 grijze pompoen* | Lidl | 0,99 |
1 pompoen Sweet Lightning* | Lidl | 0,99 |
bio winterpenen, 1 kg* | Plus | 1,10 |
tempeh, 250 gram BB | AH | 1,12 |
2 blikjes makreel* | AH | 1,99 |
chilisaus | AH | 2,58 |
magere kwark | Lidl | 1,75 |
Snacks/ hapjes | 0,00 | |
Dranken | ||
2 liter sojamelk | AH | 1,42 |
TOTAAL | 30,37 |
Ik vind pompoenen ook prachtig om naar te kijken. Als ik een eetbare pompoen gekocht heb, laat ik hem vaak eerst een tijdje liggen om te genieten van de mooie vrucht!
BeantwoordenVerwijderenIk heb de meeste pompoenen gisteren geoogst. Helaas niet zoveel dit seizoen, want de eerste rond pompoenplanten die ik uitgepland heb is, op één na, helemaal opgegeten door de slakken. Daarna nog wat bijgeplant, maar die hebben niet meer genoeg tijd gehad. Er zitten nog best wat pompoensoep aan, maar die zijn nog niet rijp. Ik laat ze nog even gaan en dan zie ik wel wat er nog afrijpt.
BeantwoordenVerwijderenHet is ook heerlijk in een kruidige curry.
Ik hoop dat je dit nog leest...
VerwijderenZou je een recept van kruidige curry met pompoen willen delen?
Tenminste, kruidig vind ik lekker, maar ik kan absoluut niet tegen pittig. Ook niet een beetje.
Van jou heb ik ook het linzensoep recept toen gehad, wat je naar gelang het budget is kunt uitbreiden. Ik maak hem nog vaak :)
Dag anoniem, ik heb je doorverwijzing gevonden!
VerwijderenWat leuk dat je de linzensoep nog maakt.
Voor de curry heb ik niet echt een vast recept, maar hier wel een idee van wat je zou kunnen doen. Ik gebruik vaak een potje kant en klare currypasta, in jou geval zou ik dan een milde variant kiezen.
-Uitje kort aanfruiten
-Paar eetlepels currypasta 1-2 minuten mee laten bakken
-Pompoenblokjes erbij, ook even meebakken (hoeft niet lang, maar wel op redelijk hoog vuur, zodat het net niet aanbakt, maar wel bijna.)
- blik kokosmelk en blik tomatenblokjes erbij.
-Laten stoven tot je de pompoen prettig van structuur vindt (ik vind het wel fijn als het echt gaar is, maar het hoeft niet helemaal uit elkaar te vallen)
- Voor de structuur vind ik het lekker om vlak voor het eind nog kikkererwten toe te voegen
- Eventueel nog verder op smaak brengen met zout of peper, al zal dat waarschijnlijk niet nodig zijn. Op het eind verse koriander erover is ook lekker, maar hoeft niet.
Dit gerecht is niet superduur, maar de currypasta en kokosmelk maken het wel iets duurder dan de linzensoep. Succes en eet smakelijk!
p.s. ik heb geen hoeveelheden aangegeven, maar dat kan je zelf wel inschatten toch?
Groetjes, Nienke
-
Helemaal top Nienke, dankjewel :)
VerwijderenMisschien moet ik toch eens en nick ofzo gaan gebruiken zodat mij "herkent" :)
Welke currypasta raadt jij aan? Het is voor mij snel al pittig. Je hebt, rode, groene, gele etc. Ik heb er veel in mijn handen gehad, maar ik heb geen idee welke ik moet pakken. Kun je linkje doen of omschrijven welke ik moet hebben? Hier zit een oliefanten supermarkt en een A.H.
Thais is altijd heel pittig toch?
En even over de verhoudingen;
Een oranje ronde pompoen (heb altijd bio van l.dl), 1 blik kokos, 1 blik tomatenblokjes, 1 ui...en dan een pot kikkererwten?
Currypasta eetlepel of 3-4?
Dit is ook goedkoop recept eigenlijk want ik eet er zeker 3x zeker van vermoed ik.
Is in te vriezen denk ik?
Ik houd zelf wel van flink pittig, maar wat ik online vind is MASSAMAN CURRYPASTA, dat is geloof ik de mildste van dit merk. In ieder geval geeft dit merk de pittigheid aan door middel van pepertjes op het etiket; hoe meer hoe pittiger. Fair trade curry gebruikt dat systeem ook en misschien wel meer merken. Gewoon even zoeken in een supermarkt met ruim assortiment.
Verwijderen3-4 eetlepels pasta lijkt me prima hoor. Evt. beetje laag beginnen ivm de pittigheid, beetje uitproberen.
En ook goed in te vriezen denk ik hoor.
VerwijderenDankjewel voor je reactie; erg fijn.
VerwijderenIk ga hem zsm maken als ik hersteld ben na mn operatie.
Dan laat ik je weten hoe ik het vond :)
Ik teel ze en deel ze uit. Dit jaar heb ik 6 planten gehad, waarvoor na uitdelen aan familie en drie de tuinbank aan de noordkant van mijn huis sieren. Anyway. Uitgedeeld aan de mensen die net niet in aanmerking komen voor de voedselbank in Rotterdam Schiebroek. Twee docenten huren 100 m2 meer voor het goede doel.
BeantwoordenVerwijderenIk vind het niet lekker genoeg. Teveel moestuin leuk om te telen.
Pompoenen voor het mooie telen. Ik las eens zo,n mooi verhaal ..Met de traditie van Halloween in gedachten. En vrouw wilde het graf van een familielid ,waar niemand meer naar om keek, opknappen. Ze had wat zaadjes gekregen. Alles netjes gewied en geschoffeld en ingezaaid. Komt ze maanden later weer kijken. Een wildernis van planten met woekerende bladeren met allemaal pompoenen overal . Prachtig toch.
Verwijderen