donderdag 29 september 2011

Extraatjes in oktober

In juni vorig jaar is tijdens de CAO onderhandelingen afgesproken dat ik (en al mijn collega's) in oktober 2011 een extraatje krijg. Het afgesproken bedrag is €460,- Mooi, vind je ook niet? Maar dat bedrag is bruto op fulltime basis. Ik werk 80%, dus ik ontvang bruto 368 euro. Hoeveel zou ik daar netto van overhouden? Het leek heel leuk, die 460 euro, maar ik vrees dat het tegenvalt. Als ik 185 euro ontvang mag ik blij zijn, vermoed ik. Wat denk jij?

Andere extraatjes in oktober:

te veel betaald geld energieafrekening retour  121
bonus overstap energie (misschien na okt) 250
uitbetaling Euroclix  150
extraatje salaris 185

706

In totaal gaat het misschien wel 706 euro extra!! Toch een leuk bedrag om mijn spaarrekening weer eens wat te spekken.
Nou is het wel zo, dat de bonus van 250 euro van Essent een reden was om over te stappen. Ik ben per m3 gas en kWh stroom meer kwijt, dus het klopt niet helemaal om die 250 euro puur als extraatje te rekenen, het is (veel?) minder, hoeveel weet ik eigenlijk niet. Mijn maandbedrag is in ieder geval met 20 euro per maand verhoogd. Ik ben wel benieuwd hoe de overstap uiteindelijk financieel uitpakt, ik vrees dat de besparing niet zo groot zal zijn deze keer. Over een jaar weet ik in ieder geval meer, maar dat duurt nog zo lang!

4 opmerkingen:

  1. 't Is je gegund, hoor!
    'k Heb één opmerking, zelf zou 'k de terugbetaling van de energienota niet als extra zien maar meer als een spaarpotje die 'k op een verkeerde spaarrekening (want geen rente) had gestort.
    Groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe dan ook is het een mooie klap extra! Die terugbetaling zou ik denk ik ook apart houden. Als je daar nu steeds die €20 per maand aan verhoging van betaalt en kijkt of je dan uitkomt, weet je ook meteen of deze overstap zin had.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Voor ons zou het weinig zin hebben, want wij verbruiken teveel om van die 250 euro nut te hebben. Gr. LZV

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tsjonge wat wordt zo'n bedrag van 460 euro dan nog veel minder zeg!!!

    Wel een prachtig extraatje in oktober! Heerlijk om je spaarrekening daarmee te spekken.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.