zaterdag 2 februari 2008

Méér werken!

02/02/2008
Inmiddels heb ik van andere consuminder-bloggers geleerd dat het belangrijk is om
1. je uitgaven te verminderen en
2. de inkomsten te vergroten.
Dat eerste lukt wel aardig, hoewel het toch ook elke week weer een strijd is om niet of in ieder geval heel weinig te kopen. Maar dat vergroten van de inkomsten, dat gaat heel moeizaam.
De afgelopen week heb ik een goede poging gedaan. Ik ben benieuwd wat het op zal leveren.
Ik werk 4 dagen per week. Een deel van mij werk wordt uitgebreid en nu is het de vraag wie die uren zal krijgen! Toen ik hoorde dat er wat uren beschikbaar waren, bijna 5 per week, ben ik meteen naar mijn leidinggevende gestapt en ik heb gezegd dat ik belangstelling heb voor deze extra uren. Ik kreeg als reactie dat haar dat helemaal niet geschikt voor mij leek, want van meer werken zou ik alleen maar ziek worden. Ik heb diabetes en ben volgens haar daardoor extra kwetsbaar dus uitbreiding van uren moest volgens haar toch maar niet. Ik was helemaal verbluft! Mijn diabetes is prima onder controle, de internist is heel tevreden en ik heb er verder helemaal geen last van. Ik ben het hele afgelopen jaar niet ziek geweest! Mijn reactie was dat ik toch graag de uren wilde hebben en dat ik er op terug zou komen. Dat heb ik dus eergisteren gedaan. Ik heb nogmaals benadrukt dat ik de extra uren volgens mij best aankan. Ook heb ik nagevraagd of ze mij misschien om een andere reden niet voor het werk wil hebben. Maar dat was niet het geval. Ik heb ook uitgesproken dat haar reactie naar mijn gevoel met leefdiscriminatie te maken heeft. Ik ben 55 jaar, zij is 15 jaar jonger. Maar ook daar had het niets mee te maken. Ik heb het gesprek afgesloten met nog een keer te vragen om die extra uren. Dus als het een beetje meezit, dan werk ik binnenkort geen 0.8fte, maar 0.93 fte! Let wel: 1 fte is 36 uren. Misschien stroomt er nu lekker veel geld binnen bij mij!

Het betekent wel meer werken, maar een bijbaan nemen levert waarschijnlijk relatief gezien minder op. En extra uren bij de werkgever tellen ook mee voor het pensioen!
Ik heb er over gedacht om net als dochter te gaan werken als zaterdagpostbode voor de TNT en als dat zou kunnen nog een extra dag daar bij de TNT op mijn vrije dag. Ze hebben dochter al gevraagd om door de weeks te komen werken, maar dat lukt niet vanwege school.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.