dinsdag 5 augustus 2008

Zomervakantie thuis

Mijn vakantie begon op 16 juli, ik vier al weer bijna 3 weken vakantie in eigen huis. Heerlijk vind ik het om te onthaasten. Ik hoef niets, zit lekker op mijn mooie terras en geniet van het weer. Het enige waar ik een klein probleempje mee heb, is dat collega’s straks gaan vragen waar ik geweest ben. Vorig jaar ging iedereen weg met vakantie, de meesten naar een (ver) buitenland. Bijna alle collega’s hebben omdat ze tweeverdiener zijn, veel meer inkomen. De meesten zijn ook hoger ingeschaald, dus hebben over het algemeen meer te besteden. Het is een geliefd gespreksonderwerp na de vakantie: waar ben jij geweest en welke geweldige dingen heb jij gedaan. Ik ben lekker tot rust gekomen, heb geklust in huis en ben niet verder dan 50 kilometer van huis geweest.
Uiteraard wel bijna dagelijks gezwommen, wat betekent dat ik 40 minuten fiets en 40 minuten zwem. Soms is het bijna een privézwembad. Gisteren waren er 4 medezwemmers in een bad van 50×25 meter. Alle ruimte dus, in een vakantieresort is dat wel anders!
Maar ik heb geen spannende bosbranden in Alanya meegemaakt, of enge dingen in Kenia, of hitte in Griekenland. Ik ben saai, de aandacht van de gespreksgenoot zal snel verdwenen zijn, wat doe ik daaraan? Wat voor spannends zal ik mijn collega’s vertellen?
Je kunt je natuurlijk afvragen wat de functie is van vakantie. Is de vakantie er om tot rust te komen, of om ook in de vakantie te stressen over vertraagde vluchten, berovingen, hitte en andere ellende. Ik wil niet zeggen dat dit altijd het geval is, ik denk dat er ook geweldige verre buitenlandse vakanties mogelijk zijn, maar dat is niet per definitie zo denk ik, het kan soms best tegenvallen. En ondertussen heb je veel geld uitgegeven en een flinke bijdrage geleverd aan de CO 2 uitstoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.