vrijdag 26 september 2008

Opzeggingen en declaraties

26/09/2008
Ik had al weer een tijd geleden een blog geschreven over het feit dat ik mijn abonnement op De Volkskrant wilde wijzigen en mijn creditcard wilde opzeggen. Ik had al wel het besluit genomen, maar de uitvoering stelde ik steeds uit. Waarom weet ik eigenlijk niet. Ik had vandaag een grote-schoonmaak-dag. Ik heb de hele benedenverdieping gezogen en gedweild en daarna heb ik me bezig gehouden met opzeggingen en declaraties.
Img_ing_card_classicIk heb een ZaterdagPlus Vast abonnement bij De Volkskrant genomen, in plaats van een gewoon vast abonnement. Omdat ik een jaarabonnement heb, kan deze nieuwe abonnementsvorm pas ingaan per 1 januari 2009, maar het is in ieder geval geregeld. Bezuiniging: €130,50 per jaar.
Verder heb ik vandaag mijn ING card Classic opgezegd, bezuiniging: €25 per jaar. Ik gebruikte de kaart de laatste tijd helemaal niet, zonde van het geld. Bovendien is de rente 14,9% per jaar. Dus als ik wat betaald had met de creditcard, moest ik altijd snel zorgen dat ik dat geld weer terugbetaalde, anders kostte dit erg veel rente. En ik had het niet altijd door dat er met de card betaald werd, want soms betaalden mijn dochters met de card. Maar oudste dochter heeft nu een eigen card en regelt haar eigen zaakjes.
Daarnaast heb ik naar de zorgverzekeraar declaraties verzonden van in totaal €76,50.
Totale "winst" €232,-
Toen vond ik dat het tijd werd voor een heerlijk versgezet kopje kofie en een (Volks-)krantje in de zon op mijn eigen terras. Dat had ik wel verdiend, vind ik zelf! En die krant is er nu nog, die van gisteren trouwens ook, daar ben ik nog niet aan toegekomen. En dat is nu precies waarom ik alleen op zaterdag een papieren krant wil hebben, dan gaan er tenminste geen kranten ongelezen bij het oud papier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.