zaterdag 8 november 2008

Creditkaartgegevens niet veilig!

08/11/2008 – Creditkaartgegevens niet veilig!

Morgen in het programma Zembla een uitzending over fraude met creditcards. Voor weinig geld kun je op Russische sites creditcardgegevens kopen en op kosten van deze Nederlandse creditcardhouder van alles kopen. Het blijkt erg gemakkelijk om persoonsgegevens te kopen en te frauderen met deze gegevens. Het systeem van beveiliging blijkt behoorlijk lek te zijn, je gegevens zijn dus minder veilig als je misschien zou denken. Mijn advies aan creditcardhouders, allemaal kijken: op Nederland 2 om 22.10 uur. Mijn oudste dochter heeft ook reeds te maken gehad met creditcardfraude. Dat was een paar dagen voordat Icesave failliet ging. Er was voor bijna 1000 euro met haar creditcard gekocht. Heel griezelig idee: als deze gegevens allemaal bekend zijn, is er grote kans op identiteitsdiefstal. Anderen maken misbruik van je identiteit en plegen op jouw naam misdaden. Bewijs dan maar eens dat jij het niet gedaan hebt!
Een aantal maanden geleden heb ik mijn creditcard opgezegd.
Reagerend op Spaarvarkentje: Mijn oudste dochter heeft haar geld inderdaad gelukkig teruggekregen toen ze de Postbank belde over de fraude met haar Postbankcreditcard.
Maar het lijkt mij juridisch soms heel lastig te bewijzen dat jij niet diegene was die de aankopen met jouw creditcard gedaan heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.