zaterdag 1 november 2008

Poes Maaike ziek

100_0324 Maaike, 1 van mijn poezen, is ziek. Ze plaste ineens steeds op allerlei plekjes in de kamer, in plaats van op de kattenbak. Ze wilde altijd graag naar buiten, maar dat hoefde ineens ook niet meer zo nodig. Even buiten was nog wel leuk, maar dan wilde ze al snel weer naar binnnen. Eetlust had ze nog, maar ook dat was wel beter geweest. Eerst dacht ik nog dat dat plassen buiten de kattenbak kwam, omdat de kattenbak aan verschoning toe was, maar dat was het niet. Donderdagavond had ze in het halletje op de witte tegels geplast en ik zag dat haar plasje rood van het bloed was. Niet pluis dus! Gistermiddag heb ik met haar het spreekuur van de dierenarts bezocht. Maaike is 13,5 jaren oud, dus ze is al op leeftijd. De dierenarts constateerde een aantal chronische kwalen: een erg slecht gebit (ze heeft niet veel tanden meer), een vergrote, dus versnelde schildklier, een hartruis en een blaasontsteking. Behalve dat slechte gebit waren de kwalen nieuw voor mij. Ze is al verschillende keren door de dierenarts behandeld voor haar slechte gebit: schoonmaken, tanden trekken etc. Voor de blaasontsteking wordt ze nu behandeld. Ze heeft antibiotica en pijnstillers. Het lijkt wel of het nu al effect heeft, ze heeft weer meer eetlust en loopt kwieker door de kamer. Fijn om te zien.
Ik heb voor mijn katten geen dierenartsverzekering. Een aantal jaren geleden heb ik een aanbod gehad voor een verzekering van Proteq. Mijn katten waren toen al 8+. De premie was aanzienlijk, ik heb er uit kostenoverwegingen van afgezien. De premie zou nu per kat €17,20 per maand zijn. Voor jongere katten is de premie wat lager en die blijft dan ook lager. Als je instapt als de kat al ouder is, betaal je meer. Als ik mijn katten hun hele leven lang had verzekerd, had ik bij de huidige premies ruim 3900 euro betaald (inclusief assurantiebelasting). Dat was dan de standaard verzekering, dan zijn de sterilisatie en dergelijke nog helemaal niet gedekt. Ik heb de afgelopen jaren wel het een en ander uitgegeven aan dierenartskosten, maar geen 3900 euro. Tot nog toe ben ik tevreden met mijn keuze om het risico zelf te dragen.
Kosten gistermiddag € 54,65 (consult, antibiotica + pijnstillers).
Mijn stemming is ook al weer een beetje beter. Bij mijn depri-gevoel speelden mijn zorgen om poes Maaike ook mee. Ik was bang, dat ik binnenkort afscheid van haar zou moeten nemen, ik ben daar nu weer wat optimistischer over.
Heb jij voor je huisdier een ziektenkostenverzekering?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.