zondag 2 november 2008

2,5% van Nederlanders heeft risicovolle schulden

02/11/2008
Schulden_eine_schwere_lastOp Nu.nl: het bureau Experian heeft een onderzoek gedaan, waaruit blijkt dat 2,5% van de Nederlandse huishoudens risicovolle schulden heeft, dat zijn 176.00 huishoudens. Daarbij gaat het dus om problematische schulden, niet om zomaar wat schulden die gemakkelijk weg te werken zijn, maar echt zorgwekkende financiële problemen. Ook De Volkskrant heeft er een berichtje over.
Het onderzoek gaat eigenlijk alleen over het constateren waar de problemen het ergst zijn.
Het gaat er niet om hoe de problemen opgelost kunnen worden of waar ze nu precies door veroorzaakt worden. Toch jammer, dat had ik ook heel interessant gevonden: waarom lopen schulden ernstig uit de hand, hoe los je ernstige schuldenproblematie nu het beste op? Welke manier van werken is het meest effectief? Zijn jongeren onvoldoende geschoold in het verstandig uitgeven van geld, ontstaan schulden vooral bij scheiding en werkloosheid? Hebben sommige mensen echt een gat in hun hand?
Gat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.